Bemutatkozás

Szarvas Mici vagyok, így egyszerűen, becézve, és ha csak lehet tegezve. :)
Túl vagyok a negyedik ikszen, de lelkemben fiatalos hévvel élek, örök gyerek maradok úgy hiszem. Három fiammal, és az én Életem Páljával éldegélek egy szolnoki családi házban.
Végzettsége(i)m szerint lehetnék vegyész, kereskedő, vagy pénzügyi szakember. Kereskedő voltam is, illetve csak az voltam.

Harmadik gyerkőcöm születése után a nagy "semmittevésben" sokat agyaltam, hogy "mi legyek, ha nagy leszek", vagyis amikor letelik a gyes, és én itthon maradok a tudományommal és dolgozhatnékommal. Térültem-fordultam, és felfedeztem egy kézműves portált, ahol igazi iparművészek, és hozzám hasonló szárnyaikat bontogató kézművesek értékesítik alkotásaikat. Azonnal regisztráltam, majd ezt a blogot kezdtem írni, és kikötöttem a plüssfigurák készítésének kikötőjében, és összes micis önnönmagamat belevarrom az általam megálmodott dolgokba. 2009-ben elköteleződtem a "miciségeknek", akiket nagy örömmel varrok ki magamból. Ma már életvitelszerűen, saját műhelyemben, önálló vállalkozásban, nektek, "humorból, és szeretetből".

Hogy mik azok a "Miciségek"?

A "Miciségek" családi házunk alsó épületében kialakított műhelyemben, zöld falak, és zöld kiegészítők között, nagy szeretettel, és gondoskodással készülő lények. A nevük azt jelzi, hogy általam, Mici által készült, micis, minden tekintetben belőlem kipattanó, rám jellemző dolgok ezek. Amióta Szarvas Mici néven blogot írok, az általam készített dolgok egyszerűen így foglalódnak össze, miciségek.

A figuráim ötlete onnan jött, hogy... hát a fene se tudja. 16 éves korom óta varrok, minden fittyfenét, olyasmit is, amit más ácsol, vagy farag. Autodidakta módon tanultam meg sok-sok csínját-bínját ennek a szakmának, így a mai napig rácsodálkozok általam ismeretlen technikákra. Amióta saját gyerkőceim vannak, evidens, hogy figurákat is varrok, bár saját magamnak is készítettem pl. egy macit még 16 éves koromban, de unokahúgomat, és unokaöcséimet is megörvendeztettem ezzel-azzal, szinte még gyerekként. Visszatekintve jól látható, hogy a nyurga, hosszú lábú, nagy szemű lények uralták a fantáziámat. A vállalkozásomban született első "Miciség" is egyértelműen egy ilyen típusú állat lett, és mi más lett volna az első számú, mint egy szarvas. Ő azt hiszem végig fogja kísérni az egész életemet, még a műhelyem falára is felfestettem. :)

Az első néhány állatfigura után hamarosan megszületett az első babám, Mia Manó, aki csúnyácska bájával érdemelte ki a manóságot. És ezzel együtt megszületett a manapság ismert manóim, babáim alap darabja, ami icipicit módosult, csiszolódott, de tulajdonképpen mégis ugyan az, és felismerhetően az enyém.

A miciségek többsége zsűrizett iparművészeti termék. Elkészítésükhöz elsősorban plüsst használok, de hasonló szeretettel veszem elő a puplinokat, vásznakat is. Pocakot a sok-sok műszálas vatelin elfogyasztása miatt növesztenek, és textilfestéktől pirul az arcuk. Mindezen tulajdonságoknak köszönhetően az általam megálmodott és készített figurák moshatóak, puhák, ölelnivalók.