2014. június 4., szerda

Dayan ZhanChi 3x3x3 Rubik's Mici's Magic Cake Cube

Jól van, tudom én, hogy zavaros a cím, pedig nem is annyira.
Születésnap volt, kérés jött, mégpedig ez: Dayan ZhanChi 3x3x3 Rubik's Magic Cube, az eBay-ről. Na az is úton van már, de nem tudtuk már tovább halasztgatni a szülinapot, szóval kellett előleg, és torta is, szóval ki kellett egészíteni a címsort egy-két dologgal.
Szóval született egy Rubik kocka torta, a Dayan ZhanChi színállásában, ez fontos volt, és brutál epres, mascarponés, habcsókos töltelékkel. Minden más smafu, az íz, és a belső tartalom a fontos, még ha ezzel is elmaceráztam egy csöppet.


Szóval, a formátum olyan, amilyen. A színek elhelyezésének van jelentősége, ezt a szülinapos értette, nekünk meg mindegy. Kocka formát bemarcipánozni nem annyira egyszerű, ebben ha akar, megerősít egy-két tortás, látszik, van is rés a pajzson, de mint mondtam, a belbecs a lényeg.

A belbecs pediglen a következő, kakaós piskóta lapok között friss eperdarabokkal dúsított epres-mascarponés krém, egy kis útifű maghéjjal zselésítve, középen pedig ripityomra tördelt Pavlova-alapon, eperszeletek pihennek szörpzselébe ágyazva.

Természetesen kör alakban készült, így jelentős mennyiség volt a leeső darab, aminek a kockásítás miatt kellett vesznie, így még felvágás előtt meg lehetett kóstolni az eredményt. Hát én még ilyen finomat nem csináltam. Komolyan. :) A hümmögőkórus is megerősítette. :)
 

1 megjegyzés:

  1. Micike! Ez nekem kívül-beül 'ott van'!!! Az a Pavlovás 'szösszenet' meg egyenesen virtuális org..... :D. Puszillak!

    VálaszTörlés