2013. május 15., szerda

Cipők, újítások, ujjongások

Kéretik nem észrevenni a hibákat, ezek prototípusok, különösen a crocs-papucs-szerűség kifejezetten gyakorlódarab, amin egy ordibáló bibi miatt el kellett helyeznem egy szívecskét is.
Történt ugyanis, hogy felfedeztem egy technikát, amivel 3 dimenziós babák és bármik készíthetők dekorgumiból. Na azonnal rákattant az agyam a babáim lábbelijeinek tökéletesítésére. Próbaképpen ráhúztam a kis kaptafámra egy darab felhevített gumit, és annak lett egyfajta formája, amit forgattam, nézegettem, majd összeragasztgattam csíkokkal, lapokkal, és lett belőle a papucs. Aztán eszembe jutott a fiatalok körében oly igen kedvelt "konzerv"-cipő, és az annak gumis talpélén végigfutó, felsőrész színével megegyező színű csíkja, és a próba a rendelkezésemre álló sárga lakkfilccel azonnal meg is történt a papucson, de ez még csak szabad kézzel, csak annak megvizsgálása okán, hogy tartós-e a csík. Nos az, de a korai belenyúlás miatt itt-ott elmaszatoltam.
A fél pár papucs után azonnal következett a cipő, elején ezzel az új technikával kialakított gumiorral, és már színben harmonizáló csíkkal. A szabásminta kíván még némi cizellát, de mind az ötlet, mind a kivitelezés egyszerűsége kedvemre való.
 

10 megjegyzés: