2013. január 3., csütörtök

Boldog Új Évet!


Nem készítettem elszámolást, nincs mérleg, hiszen nem volt nálam semmi érdemleges az elmúlt évben, egyszerűen csak dolgoztam. De ez persze tök természetes, igaz sokkal inkább hasonlítottam egy igás lóhoz, és kevésbé éreztem magam alkotónak. De idén ez változni fog.
Imádom a munkámat, és leginkább azt szeretem benne, amikor egy elképzelt figura megszületik, és mondjuk nagyban hasonlít arra a lényre, aki az elmémben éldegélt. Persze nagy öröm minden egyes vásárlói visszajelzés, és öröm, amikor megvalósulnak olyan vágyak, amik mások elméjében születnek, és nálam öltenek testet. És ez bizony nagy dilemma volt, hogy erről lemondjak-e, de arra a következtetésre jutottam, hogy ha hihetek az elmúlt 4 évnek, és minden értékelésnek, kommentnek, levélnek amit ez idő alatt kaptam, akkor lesz inspiráló visszajelzés akkor is, ha saját ötleteimet a saját elképzelésem szerint készítem el, és találom meg vele valaki szívét, azét, aki ellenállhatatlan vágyat  és késztetést érez, hogy megvásárolja. Szóval megszületett a döntés, hogy nem dolgozom megrendelésre, legfeljebb csak abban a nagyon is indokolt esetben, ha valaki olyasmit kér, ami kifejezetten csiklandozza a fantáziámat.
Családon belül sok-sok magasba szökő szemöldökkel találkoztam, amikor ebbéli tervemet ecseteltem, de ettől függetlenül rendületlenül tartom magam az elképzeléshez. Persze imádom varrni a jól megszokott babáimat, babaarcú miciségeimet, tehát nem lesz egy teljesen új vonal, ami esetleg meghökkentő, és riasztó lehet, ennyire nem vagyok bátor, de az ismert és örömmel varrt dolgaim közé olykor becsempészek majd olyan újdonságokat is, amik mérföldkövekké is válhatnak.
A naaaagy változás fő csapásvonala ez. És van még valami, amiben csak reménykedem, ezért konkrétumot még mindig nem mondhatok, de hiszem, hogy hamarosan beszámolhatok róla.

A lazulós, jól kiérdemelt időszakom még tart. Igaz dolgoztam már a két ünnep között is, de házastársi utasításra, vagy inkább ijesztegetésre csak módjával. Kilátásba lett ugyanis helyezve a varrógépem szétverése, ha nem pihenem ki magam kellőképpen. És én jó kislány voltam, pihentem. Közben pedig arra jöttem rá, hogy a guglis keresőmotorok számára nem vagyok eléggé látható. Pontosabban a külföldi látogatók számára. Mégiscsak bosszantó, hogy a doll hívószóra egyetlen miciség sem ugrik elő. Így ha időnként belebotlotok majd egy-két angol szóba, ne lepődjetek meg. Szeretném, ha megismernék munkáimat határon túliak is. Ezért az Etsy-n is gyakrabban mutatkozom majd.

A fentieket vegye mindenki újévi fogadalomnak. Ennél többet nem akarok ígérni, de a leírtakhoz tartom magam.

Mindenkinek kívánom, hogy teljesüljön a vágya a 2013-as évre vonatkozóan.
 

5 megjegyzés:

 1. Kedves Mici! Tökéletesen meg tudom érteni, ha inkább a saját elképzeléseidet akarod megvalósítani a másoké helyett! Végül is az az igazi alkotás, amikor elkap a láz, és csinálod, amit a szíved diktál... Egészen biztos vagyok benne, hogy minden egyes "Miciséged" megtalálja a maga gazdiját!

  VálaszTörlés
 2. Így legyen Mici, igazad van!

  VálaszTörlés
 3. Várom milyen újdonságot készítesz majd!Boldog Új Évet kívánok!

  VálaszTörlés
 4. Csak úgy, ahogy neked jól esik Mici! Izgatottan várom a fejleményeket!

  VálaszTörlés