2012. május 14., hétfő

Kalóz, úgy igazán - That is the real pirate

Épp egy évvel ezelőtt készült az első kalóz a Miciségek házatáján, akkor egy szolid, gyerekbarát kivitelben. Amikor meglátta kedvenc unokaöcsém, azonnal rávágta, hogy ugyan ez falábbal, kampókézzel, vállán papagájjal nagyon ütős lenne. Meg is ígértem, hogy elkészítem neki. És most íme, itt is van, igaz papagáj nélkül, csak mert az már valahogy nem fért oda a vállára. És csak halkan jegyzem meg, hogy ez egy évbe tellett, szóval holmi 3-4 hónapos várakozási idők miatt ne tessenek kétségbe esni. Szóval ez nem csak egyszerű varrásos kihívás volt, ehhez fúrni-faragni, esztergálni kellett, előkerült a flex a kampó csiszolásához, és a legkisebbem óriási ijedtségére még sebészeti beavatkozásra is szükség volt, mivel amputálni kellett egy lábat, és egy kezet.
És csizmát varrtam, úgy igazán, ahogy a cipészek, meg kardot is "kovácsoltam", ahogyan azért a kovácsok nem szokták.
Őkelmének természetesen a letakart szeme is bibis, vagy hát pontosabban hiányzik, csak a szemhéja van meg, de erről nem készült fotó.

9 megjegyzés:

 1. Ó, fő a precizitás!!!! Csodaklassz- még annak ellenére is, hogy teljesen nem vagyok kibékülve a fiúk kalózjelenségekhez való vonzódásával....
  Én már heti szinten többször átlapozom a galériát, hogy a már rég leadott megrendelésemhez véglegesítsek elképzelést, de képtelen vagyok választani :))))))

  VálaszTörlés
 2. Én csak ámulok-bámulok ezen az aprólékos, minden kis részletre kiterjedő precíz munkán! Annyira imádom a MICISÉGeidet:)

  VálaszTörlés
 3. HŰŰŰŰ!!!Ez csúcs szuper!!! Vajon miért nem láttam ezt akkor este:)???

  VálaszTörlés
 4. De brutálisan jó!!! Ez hihetetlen!!! Mennyi munka, milyen precíz kidolgozás!

  VálaszTörlés
 5. Húha, Mici! Ez aztán nem semmi! Hihetetlenül aprólékos munka. Az a csizma! Szuper ügyes vagy.

  VálaszTörlés
 6. Ez a kalóz papagáj nélkül is ütős-szerintem. Kicsit borzongat, ahogy elképzelem azt a csonkolást, de így igazán rettegett kalóz formája lett. A csizma pedig igazán profi munka!

  VálaszTörlés
 7. Belopta magát a szívembe a kis kalóz, nagyon édes és legfőképp mester munka.

  VálaszTörlés
 8. Mici valami hihetetlenül klassz kalózt rittyentettél! :-)))
  Sajnos hogy nem régebben, mert a fiam mániája volt a kalóz! Persze akkoriban még egy kalózhajót is csak nagy nehezen találtunk! Már két -három évesen is a kalóz volt az első, amit lerajzolt, de sorozatban, naponta 10-20-at minimum!
  Jaj de rég volt, már mindjárt 16!

  VálaszTörlés
 9. Kedves Mici, hihetetlenül csodálatosak a babáid :))
  Nem is kell gyereknek lenni, hogy vágyjon rájuk az ember...

  VálaszTörlés