2012. március 27., kedd

Retró szöszi

Vagy azt a címet is írhattam volna retró harmónia. Ez az anyag ugyanis eleve azt az érzést hozta vissza, amikor megvásároltam (1-2 éve) ami még felsejlik számomra a 70-es évekből. A végeredmény pedig egy finom, harmonikus kis szöszke, akire olyan szépen sikerült felfesteni az arcpírt, hogy igazán hamvas lett, és minden színe halvány, púderes, amit feldob a kis harsány körök játéka a ruhán, és persze a szandin. És amitől olyan egységes lett az összkép.
Szöszke babáim közül ő lett az első, akit csodaszépnek láttam. A többi is édes persze, de ez a baba igazán tökéletesre sikeredett. Én így érzem.
Amúgy meg Hajnalka nap van. És ha hiszitek, ha nem, ez az én névnapom. Az egyik, pontosabban a második. :) Nem ünneplem, csak véletlenül ezt a napot megjegyeztem. Piros pontért lehet tippelni (vagy tudni!) mi az első igazi nevem. :)

24 megjegyzés:

 1. Nem vagyok egy rózsaszínes csajszi (főleg nem habrózsaszín), de ez a nőci baba nagyon-nagyon tetszik!

  Tökéletes minden porcikája! :-)))

  VálaszTörlés
 2. Az a pöttyös anyag nagyon aranyos és nagyon jól áll a kis hölgynek:)Nem tudom az igazi neved, de ha tippelni kellene, akkor Máriára vagy Ilonára tippelnék:)És kíváncsian várom a helyes megoldást :)

  VálaszTörlés
 3. A szandálja szuperzsenialitás:))))

  VálaszTörlés
 4. Nagyon cuki a szöszi lányka! És milyen klassz szandálja van!
  A tippem a piros pontért: Melitta :))

  VálaszTörlés
 5. Hola es preciosa, pasa un buen día

  VálaszTörlés
 6. Egyetlen épkézláb ötletem az volt, hogy rákeresek az Év anyavállalatával kapcsolatos cikkekre, vagy a tv-s szerepléseidre, de az igazság az, hogy mindenhol Szarva Miciként ismernek... :)

  Szóval tippelek: Mária? Esetleg Emília?

  VálaszTörlés
 7. Lehet, hogy most hülyeséget írok, de talán Mária? (Amúgy a húgom is Hajnalka, és ráadásul még a szülinapja is ma van)

  VálaszTörlés
 8. Szia!
  nem tudom a neved, de nekem olyan Zsuzsi-s vagy :)

  VálaszTörlés
 9. Aranyos a kis Szöszke babád! Szeretnék kérdezni jól látom, hogy a papucsán lévő karikák fémből v. műanyagból készültek? Hol lehet ilyet venni? Kötéshez jó lenne szemjelölőnek, ha nem túl kicsi. Köszi előre is. Szilvi

  VálaszTörlés
 10. Hiszem, hogy a név kötelez.
  Mivel szorgalmasan dolgozol, mint a méh, épp ez a név illik rád: Melitta
  (jelentése: méh, szorgalmas)

  VálaszTörlés
 11. Tényleg a pöttyös ruhácskától olyan retro.
  Nagyon tetszik, nemcsak nekem Dalmának is.

  Névnap: Különlegesen szép, s pont a tanítványaim közt is van egy ilyen névnapos kislány: Melitta.

  VálaszTörlés
 12. Nem is tudom, mindenütt csak Miciként vagy jelen. Talán Mária?

  VálaszTörlés
 13. Én is szeretnék piros pontot... :) Talán Mária? Gondolkodtunk már ezen a férjemmel, hogy vajon az igazi neved-e a Mici, mert még a kisfiúnk születése előtt megtaláltuk az adható lánynevek sorában a Micit, és a páromnak nagyon tetszett. :)

  VálaszTörlés
 14. Mária? Ilona? Zsuzsi? Ezeken elcsodálkoztam. A Mici egyébként a Margit becézése, de ha emlékeim nem csalnak, talán a Melittához is írják ezt az utónévkönyvben. Mert hogy becses nevem ez, Melitta. És ha Betka valóban nem tudta ezt, csak tippelt, akkor dupla piros pontot érdemel. Bár én magam nem érzem szorgalmasnak, sosem volt ez rám jellemző, de tök jó volt azt olvasni, hogy ez másban felmerül. :)
  Piros pontot kap még Mónika, Ercsu és Mamis.
  Az internet becsapós, amióta internetezem, Mici vagyok. :) De Málna is megdolgozott a piros pontért, ha már így utánajárt.

  Lirent, a szandin a karikák fémből vannak, és körmöcskékkel kapaszkodnak a műbőrbe, nem hiszem, hogy alkalmasak lennének kötésjelölőnek.

  Pi, Hola, encantado! :)

  VálaszTörlés
 15. Megkérdezhetem, hogy mi alapján jár vagy nem jár a piros pont? Csak mert a korábbi -pontgyűjtésről szóló- írásodból azt hámoztam ki, hogy minden hozzászóló, akinek van ötlete a válasszal kapcsolatban, kap piros pontot, de ezek szerint félreértettm valamit, mert csak a helyes válaszért jár. Egyébként én is utánanéztem a neten, hogy minek a becézése a Mici, és valahol a Máriát írták. De ezt nem a piros pontért írtam le, csak érdekességképpen. :)

  VálaszTörlés
 16. Jaj de kár, hogy lemaradtam! De egy biztos, nagyon édes lesz retró szöszke és a papucskája külön is zseniális!

  VálaszTörlés
 17. Úgy vártam, hogy sikeres lesz-e a nyomozásom, s jó névnapot írtam-e. De legörbült a szám, mert nem jött a piros.

  VálaszTörlés
 18. Valóban Melitta vagy? Ez szuper!!!!!!
  Nem ismerjük egymást és megkérdezni sem volt kitől, de nagyon örülök, hogy eltaláltam :O) És dupla piros pontért ... Köszönöm Mici!

  VálaszTörlés
 19. Na erről a pirospontról jól lekéstem, de talán majd egy másik sikeredik. Kell nekem külföldre utazgatni... :)

  Retro Hajni pedig az abszolót kedvencem a babák között, nagyon tetszik! A pöttyök, a színek és a kis szöszi haja, hahh.

  VálaszTörlés