2011. szeptember 2., péntek

Újabb nászpár kicsit cselesen

Miközben babráltam ezekkel a fotókkal, elgondolkodtam rajta, hogy milyen régen készítettem kollázst. Na most így szedtem össze a tegnapi munkám dokumentációját. Azért mutatom, mert egyáltalán nem így terveztem a kis menyasszony ruháját, de a kényszer, vagy a kreativitás ilyet szült.

Az történt, hogy vettem egy csodaszép nyomott mintás szatén zsorzsett anyagot. Tetszett, hogy van vastagsága, nem kell alá alsószoknya, szép a tartása, ugyanakkor az esése is. Nyilvánvaló, hogy a fenti kritériumok szinte elengedhetetlen velejárója, hogy az anyag rugalmas, de akkor, ott nem mérlegeltem, hogy a vasalásnál ez a tulajdonság vértizzasztó meló lesz. Na kiszabtam, összevarrtam, és a derékvonalát próbáltam levasalni, de sehogy sem akart kifeküdni, ordenáré módon kitartott, pfúj, nagyon randa volt, ezért egyre nagyobb elánnal vasaltam. A ruha felső részének bélése egyszer csak összeugrott a vasaló melegétől, és így bal oldalon lett egy hupli, egy buggy, egy boáá. Első gondolatom az volt, hogy kukába hajítom, de annyira szép volt a szoknyarésze, és a hupli körüli összes terület, hogy gondoltam inkább lecserélem a felső részt... Nem cseréltem le, kitaláltam ezt a rózsás díszítést, és ugyan abból a szalagból a derékrészt is letűztem, így szépen kisimul, és finom, elegáns. A derékrészre tűzött szalagot pedig hosszan meghagytam, belőle hátul apró masnis megkötő készült, ami a ruha aljáig lelóg, és díszíti a azt.
Nekem kifejezettem tetszik a francia bugyi is. Bár egyáltalán nem ilyennek terveztem őt sem. Volt egy elképzelésem, meg is varrtam, csak épp nem számoltam az arányokkal. Így a 4 cm széles csipkeszalagból olyan bugyit sikerült varrnom, ami elég bénán lifegett a kisasszony feneke alatt. :( Fentebb húzva pedig a hónaljáig ér... és itt jött a magyarázat, hogy ez tulajdonképpen nem bugyi, hanem egy fűző, vagy body.

9 megjegyzés:

 1. A végeredmény nagyon szép lett, nincs rajta semmi hiba. :)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szép és boldog párt látok, tökéletes frizurával és ruhában!

  VálaszTörlés
 3. Hát a mai mosolyért hálás köszönet neked! Valami tünemény!! És az a bugyi!!!

  VálaszTörlés
 4. Zseniális. A bugyi vagy fűző ... :)))...eszembe nem jutna . :)))

  VálaszTörlés
 5. Kedves MicikeTK!
  Éljen az ifjú pár!!!
  Nagyon szépek így kettecskén. Az anyag tényleg gyönyörű, nem csoda, hogy beleszerettél. Nagyon szép lett a szalagdíszítés és a virág is a ruhán. A bugyi és a harisnyakötő is édes. A vőlegény ruhája is "patent", a frizujára meg egyszerűen oltári menő.

  VálaszTörlés
 6. Ez nagyon szép!:) Tetszik nagyon! :))))))

  VálaszTörlés
 7. Szépséges pár, és jó a sztori :)

  VálaszTörlés
 8. Szia, ha netán cserében benne vagy, szívesen cserélek. Én kézműves szappanokat készítek: http://kreativ-maranna.blogspot.com/
  Vagy van Kockásfülű nyulam ,Tv macim, Gombóc Artúrom és Pom-Pom-om, ezek új termékek, de nem kézműves alkotások.

  VálaszTörlés