2011. július 14., csütörtök

A TV és én

Immáron negyedszer, kevés lelkesedéssel, de azért kíváncsiság fúrta oldallal indultam neki. Jól emlékszem még a legelső felkérésre, amikor a Magellán szerkesztőjének levelét olvasva végigszaladt rajtam a hideg, aztán a meleg és lehuppantam a székre, hogy akkor most mi legyen. Azóta eltelt bő másfél év, túl vagyok néhány hasonló felkérésen, és mégis mindig ugyan az a reakció. Hideg és meleg, és gyomorgörcs, meg egyebek. Pálom persze forszírozza a dolgot, és biztat, hogy nemcsak jó reklám lehetőség, de kikapcsolódás is egy-egy ilyen kiruccanás. Nos, az utóbbi két hónap történéseinek tetejébe ez talán már sok is a reklámból, de én jó feleség vagyok, és szót fogadtam az uramnak, mentem az RTL Klub Reggelijébe.

Fotó: RTL Klub - Reggeli
Vegyes érzéseim vannak. Immáron nem csak két kereskedelmi televíziót tudok összevetni, hanem egy csatornának két műsorát is. Előbbiről azt tudom mondani, hogy túl sok különbség nincs, a stáb kijön, csendes, kedves, végzi a dolgát, szimpatikusak, segítőkészek. Az egyik tv stábja Szolnokig is eljött, a másik viszont Pesten tudta csak elintézni a felvételt. Na de az egy csatornán belül két élő műsor, az eléggé meglepő, hogy ég és föld. Mintha két teljesen más világ lenne. A Fél kettőben jól éreztem magam, foglalkoztak velem a műsor előtt, és utána is. Elmondták előre, hogy mi fog történni, mikor mit kell csinálnom, hova üljek. A Reggeliben ezzel szemben álltam egy szolid, félreeső sarokban, aki elment mellettem rám mosolygott, de fogalmam sem volt arról, hogy mikor kerülök sorra, és hogyan, és eléggé elhagyatottnak éreztem magam. Nyilvánvaló, hogy tölteléknek mentem oda, és annak is éreztem magam. A Fél kettő műsorvezetője odajött hozzám, bemutatkozott, kezet fogott velem, és biztatott, hogy ne izguljak. A Reggeliben ez távolról sem így volt, ebből is látszik, hogy semmilyen mélysége nincs az ottani interjúknak. Az előző napi telefonbeszélgetés az egyik szerkesztővel azonban azt sugallta számomra, hogy hűűű, ez aztán komoly beszélgetés is lehet. Nem lett az, sietős, bohóckodós, hahotázós csacskaság volt, amiben nem mondom, hogy rosszul éreztem magam, de ha tudom, hogy a szitu ez lesz, akkor én is felveszem a bohócarcot.
Fotó: RTL Klub - Reggeli
Néhány nagylelkű vásárlómtól kölcsönkért miciségekkel indultunk útnak. Ők kikerültek, és gyakorlatilag fél órán át láthatóak voltak a műsorvezetők előtti asztalon, és vágóképeken. Ez jó, ennek nagyon örültem, hiszen ők lennének a fontosak. Én meg azt hiszem kimerítettem már minden tv-s érdeklődésre számot adó lehetőséget.

27 megjegyzés:

 1. Érdekes tapasztalatok! :o) Gratulálok a sikeredhez, mert mi tudjuk, hogy nem vagy "töltelék" !!!! :o)

  VálaszTörlés
 2. Egyrészt gratulálok, másrészt teljesen megértelek!!!!!!!
  Tölteléknek lenni és a sarokban várni, pokoli 'ar.Én biztosan elbőgtem volna magam,vagy otthagyom az egészet.
  Meg tudom valahol nézni??????

  VálaszTörlés
 3. igen, pontosan ez látszott rajtad, hogy kicsit elveszett vagy, de olyan elegánsan és bölcsen viselted ezt a bugyuta társaságot, hogy csak na...annak örülök, hogy nem érezted rosszul magad, és azért jó volt látni a miciségeket a tévében :)

  VálaszTörlés
 4. Mennyi tapasztalat gyűjtés! Látod Mici a komoly dolgokról itt lehet igazán értekezni :). A lényeg, hogy ország-világ látta a remekeidet és igazán büszke lehetsz magadra, hogy ezt megmutathattad!

  VálaszTörlés
 5. Pontosan ezért nem nézem én ezeket a műsorokat. A tévé előtt is ugyanaz az érzés: kapkodva, csacsogva, elviccelve letudjuk ezt az interjúalanyt is, csak hogy megteljen a műsoridő...
  Ne vedd Magadra természetesen, minket nézőket érdekelnének a meghívott emberek!

  VálaszTörlés
 6. Teljesen véletlenül kukantottam tegnap reggel a tv-re és hipp-hopp egyszercsak megláttam a Miciségeket.
  A bajom csak az volt a kis "beszélgetéssel", amit te is éreztél. Poénkodás, hahota néhol, még az idétlenséget is surolta a dolog, de pont a lényeg, a dolgaid bemutatása, a kis Miciségek bemutatása maradt el. Ilyenkor mindig azt érzem nem készitik fel a músorvezetőket, nem tudnak mit kezdeni olyan dolgokkal, emberekkel semmit, ami és aki távol áll az ő érzés,-és lelki világától, értékrendjétől.
  Neked biztosan elment azzal rengeteg időd, energiád, hogy elmentél, ott voltál, haza értél. De ha megkérdezném, hogy megérte-e, és jól esett-e a lelkednek, előbbre vitt-e a dolog téged, szerintem nem fogsz teljesen pozitiv adni.
  Sajnos már nekem is volt rossz tapasztalatom reggeli magazin műsorral, amikor az általam készitett drapériákat valaki egészen más vitte el bemutatni, hogy ő készitette és elkezdte magyarázni, hogyan kell megvarrni. Hát ha valaki ez alapján meg tudta volna varrni, biztosan nem a karnisra, hanem csak valami "gázcsőre" lehetett volna felszerelni.
  De egy ilyen megjelenés legalább egy kis reklám, bár a jó cégérnek nem kell reklám...
  További jó munkát és még sok miciségeket....

  VálaszTörlés
 7. Igen, pontosan így van, egy kezemen meg tudom számolni azokat a műsorvezetőket, akik odafigyelnek az interjúalanyra. Többségük a kérdésre és önmagára koncentrál, a válasz csak zavaró okvetetlenkedés nekik.
  Gratula, megyek, és megkeresem a fellépést.:)

  VálaszTörlés
 8. Gazdagabb lettél egy tapasztalattal. A fél 2-ben komoly műsorvezető ül, a Reggelit pedig inkább nem minősítem. A barátnőm volt az agyagvirágokkal ott. Legközelebb mikor hívták, már inkább nemet mondott. Azt láttam az ő felvételén is, hogy a műsorvezetőt nem érdekelte az interjúalany, csak elvihogtak egymással.
  Jó érzés volt a szarvast melletted látni. Szerintem jól kezelted a helyzetet.

  VálaszTörlés
 9. Szia, még nem láttam az adást, de abból, amit leírtál el tudom képzelni. Az üzlettársam is hasonlóan járt,amikor a reggeliben volt. ne érezd magad rosszul ettől. valójában ők járatják le magukat. sok sikert és remélem még azért leszenk szép tv-s élményeid is!

  VálaszTörlés
 10. nálunk reggelente háttérzajként szokott a Tv menni, abból is a Reggeli...
  A fürdőszoba és a háló között ingázva fél szemmel a Tv-re bámulva rohantam volna tovább, de akkor láttam meg a Miciségeket, amiket semmivel se lehet összetéveszteni!
  :)
  Sejtheted, percenként lestem a tv-t mikor következel.
  Valóban nem arról az oldaláról lett megközelítve a beszélgetés, mint ahogy azt vártam volna, hanem az egész ellett bohóckodva.
  Jó voltál, nagyon jól kezelted a meglepő helyzetet, ez tisztán lejött, bár azt is megkell hagyni, hogy Steve mellett nehéz komolynak maradni...
  :D

  VálaszTörlés
 11. Kár, hogy nem láttalak. Igen sajnos ez a felület tudjuk milyen, de mindenképpen hasznos így-vagy úgy.Ezt is ki kellett próbálni.

  VálaszTörlés
 12. Sajnálom, hogy így alakult végül, de igazán nem rajtad múlt és ez mindenképpen elismerés, gratulálok hozzá!
  A Fél kettő-s riportot meg lehet nézni valahol?

  VálaszTörlés
 13. Gratulálok! Sajnálom, hogy ilyen rövid riport volt, és hogy nem kérdeztek tőled többet!

  VálaszTörlés
 14. Komoly médiaszemélyiség lettél! Mi szeretünk, tudjuk több vagy mint egy töltelék, Ők meg boldogok lehetnek, hogy végre van egy tartalmas, értelmes töltelékük. :-)
  Gratulálok a sikereidhez.

  VálaszTörlés
 15. Láttalak a műsorban és kicsit aggódtam a utána, hogy viseled ezt a mellékességet. Én tutira önmarcangoltam volna napokig... Jó, mert helyére tudod tenni magadban azt az idétlen szituációt. De...én most nagyon-nagyon haragszom az Ördög Nórára és lehet, hogy a Hajdú Sztívet sem akarom többé hallgatni... Mondjuk már akkor kiakadtam, amikor rongybabáknak titulálták a miciségeid.
  Alkoss valami szépet ma is!

  VálaszTörlés
 16. Szívből gratulálok ! Ha nézem ezeket a műsorokat, mindig szegény interjúalanynak szurkolok, hogy végre engedjék szóhoz jutni :(( De legalább a babócákat jól lehetett látni, és ez a lényeg.

  VálaszTörlés
 17. Nekem rögtön az tűnt fel - még mielőtt olvastalak volna- hogy mennyire feszengve ülsz. Tök zárt vagy a fotón. Majd ebben is rutint szerzel..mi tv nélkül is szeretünk. :-))

  VálaszTörlés
 18. Kedves Mici!

  Hááát.. többedszeri nekifutásra (a videóba tekerve kerestelek) sikerült rájönnöm, hogy hol van a Te rovatod. Ügyi vagy, semmi gond! :) Azonban végig azon járt az eszem, megéri e ezt így Neked? Miért nem kezdtél el egy begyakorolt szöveget, és miért hagytad őket bugyuta kérdéseket föltenni ("volt valaki aki miatt elkezdted ezeket készíteni?" ;"lehetnél tetováló is" blöööh...) egyáltalán miért hagytad őket megszólalni?? :D Hihetetlenül mélyre süllyed a televíziózás, elnyúlott divatpólóban állnak a nézők előtt-így mutatva példát a celebnek számító műsorvezetők. Ezt csak a látottak alapján írom, mert nem szoktam tévét nézni egyáltalán, pontosan emiatt a semmitmondó műsorok miatt. A "rongybabáid" viszont tényleg többet voltak képernyőn és ez jó! A rongybaba megnevezésen kicsit eltátottam a számat, mikor a hölgyike mondta. A babáid rongybabák??? Ezt nem is tudtam :O^^ Mindent összevetve: Te aranyos, ügyes voltál! :o)
  Sajnálom, hogy ennyire nem foglalkoztak veled, és feszengened kellett!

  VálaszTörlés
 19. Tökéletesen megértelek,én csak néző vagyok, ritkán éreztem azt, " Na, ez jó volt " volt benne információ, stb. Sokszor olyan se-füle, se-farka az egész.Gondolom azért van, mert mindent bele akarnak sűríteni, csak éppen időt nem hagynak rá. Én úgy gondolom, akit oda behívnak, azzal éreztetni kellene, "Fontos vagy a számunkra" - szabadon a Kis hercegből -. De szerintem ne érezd magad tölteléknek, reklámnak ez mégis jó, még többen megismerik a munkáidat. Csak magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt. Egyszer majd csak rájönnek, ez a hozzáállás nem közönség csalogató. Én Gratulálok Neked! Nekünk fontos vagy!!!:)

  VálaszTörlés
 20. Pár éve a lányomat tettem ki ennek a semmitmondó, szenzációhajhász undormánynak. A blogomban írtam is róla: előbb büszke voltam rá, majd akkorát csalódtam (persze nem a lánykámban!), hogy azóta hányingerem van a kereskedelmi tévézéstől.Irigylem azokat akiknél elvből nincs is televízió!
  Neked pedig csak annyit:a kisujjad többet ér mint az egész bagázs együtt!(kb.ezt mondtam a lányomnak is)

  VálaszTörlés
 21. Gratula neked!:)
  Én pedig láttalak(olvastalak) a Szabad Földben is!;)

  VálaszTörlés
 22. Kedves Mici!

  Én teljesen véletlenül láttalak meg a Reggeliben. Nagy várakozással ültem le a tv elé, de én is csalódtam. Természetesen nem benned, hanem ebben a bohóckodásban, és hogy inkább a műsorvezető szerepelt nem pedig te, akit meghívtak. És rajtad is látszódott, hogy zavar és próbálod a legtöbbet kihozni a helyzetből, de nagyon örülök, hogy ismét láttalak a tv-ben.

  VálaszTörlés
 23. Szerintem Mici, tudtad milyen a minőség abban a műsorban, és elsősorban felületes-könnyed , néha lebutított a formátuma az egésznek...... Remélem nem marcangoltad magad, hisz ha a dolog pozitív oldalát nézzük, ez még ha ilyesmi formában is, de egy lépés megint előrébb, hisz hány ember mondhatja el, hogy megjelenhetett a nyílvánosság előtt így-úgy ............... A műsorvezetőknek meg muszáj exhibicionistáknak is lenni, hisz anélkül nem működik ez a műfaj...... Annyit adnak, melyet elvárnak tőlük egy ilyesmi felületen...és mint tudjuk azon kívül nem butuska emberek..... Nem őket kell ócsárolni, hanem azokat, akik instruálják őket, akik diktálják ezt az álminőséget.... és köztudottan elég sok pénzt adnak mindezért bárkinek, aki oda bejut a mézescsuporba.... Nem kell vérkomolyan venni sok mindent, tök jó dolog, hogy még ide is bejuthatott a Mici......... Ezen kívül is bőven bejött az eddigi erőfeszítése, és ez a lényeg.......amit belerakott és belerak az életébe akár a figuráin keresztül, visszakopogtat Rá örömmel.....

  VálaszTörlés
 24. Először is: tök jó, hogy meghívtak. De ezek balfékek.....
  20 percet beszélnek balesetről, gyilkossal, de egy kis pozitív élményre csak 2 perc jutott?
  Én nem tudom, hogy hány ember nézheti azt a műsort (nem tv-zünk), de nagyon sajnálom őket.
  És ez most nekem bebizonyította, hogy inkább kell a gép előtt ülni (innen ismerlek), mint tv-t nézni.
  Mici: szuper, hogy nem tudsz rajzolni, mert a végén még elszárnyalnál, és bizony nagyon ügyes vagy. Sok-sok gyereknek volt már gyógyítója a TE műved! És ennél nagyobb elismerést én speciel nem tudok. (Gréta azóta is alszik éjjel...........)

  VálaszTörlés
 25. A Reggeliről nekem sincs jó véleményem, de azért sajnálom, hogy nem láttalak... Kerestem most a videót, de nem találom. Ha esetleg egy linket kaphatnék, akkor pótolnám a lemaradásomat. :)
  És mindenek ellenére gratulálok! :)

  VálaszTörlés
 26. Hsonló tapasztalatot kísérőként már átéltem (a lányom u18 női jégkorong utánpótlás vállogatott, velük készült egy hasonlóan színvonalas riport 20 gyerek iskolaidőben + azok szülei (kb 40 ember) délelőttje ment rá a 2 perces riportra, ahol a legfontosabb megállapítás az volt, hogy a kesztyű büdös az izzadságtól, Ja sportolnak benne!)

  Más:
  Ha nem bánod, adnék neked egy díjat. Mint ahogy a bejegyzésemben is írom, nem bánom, ha éppen nem fogod tovább adni a lényeg, hogy én érdemesnek tartottalak rá.
  http://ancsa-pancsa.blogspot.com/2011/07/dijat-kaptam.html
  Üdv: Anikó

  VálaszTörlés
 27. Gratulálok! Sajnos nem láttam a műsort, de az internet segítségével örülök, hogy rád találtam!:)

  VálaszTörlés