2011. július 25., hétfő

Csak egyszerűen

Ágrólszakadt Tóbiást láttatta velem a vörös manófiúmba egy megrendelő. Konkrét kérései voltak, de nem kellett eltérnem a megszokott szabásmintáimtól. A végeredmény mégis azt mutatja, hogy ilyen még nem volt.

Apropó szabásminta. NINCSEN OLYAN, AMIT ODAADHATNÉK! Ezt már nem akarom többet elmagyarázni, de ne kérjen senki tőlem szabásmintát. Én a figuráimból élek, nem hobbiból varrogatok. Ha lesz olyan minta, amit kifejezetten azért készítek, hogy bárki tudjon otthon magának miciséget varrni, akkor ezt jelezni fogom. Köszönöm a megértést.


9 megjegyzés:

 1. Na, ezt nem is értem... szabásmintát kérni???? Jaj!!!

  VálaszTörlés
 2. Tunderi edes krapek ez a Tobias :)
  Jot kuncogtam magamban azon amit kertek toled :))
  Ismet nagyon edeset alkottal :)

  VálaszTörlés
 3. Ez a Tóbiás, még ha ágrólszakadt is, épp olyan helyes mint a többiek..
  Köszönjük, hogy megosztottad velünk, legyen kellemes napod :)

  VálaszTörlés
 4. Nagyon csibész! Igazán édes lett! Gratulálok, Mici!

  VálaszTörlés
 5. Tök igazad van. Védesd le mielőbb, ha még nem tetted meg.

  VálaszTörlés
 6. A levédéssel egy baj van. Illetve kettő.

  1, bazi drága
  2, ha csak egy KICSIT változtatnak, már nem érvényes...

  Én azért Mici, azt hiszem, ha valaki megpróbál téged utánozni, ordítani fog a különbség, annyira benne van a szíved-lelked, annyira látszik, ezt nem lehet csak úgy lemásolgatni!

  VálaszTörlés
 7. Én is kapok hetente olyan kérdéseket, hogy hogyan kell mozaikozni?
  Amikor udvariasan válaszolok, hogy bocs, de ezt egy emailben talán mégsem tudnám kielégítően megválaszolni, viszont egy fizetős tanfolyamon igen, még annyi reakciót se kapok, hogy, jó, akkor le vagy sz.... va.
  Komolyan nem tudom, hogy az emberek (v. egy részük) ezt hogy gondolják???
  Te tedd bele összes korábbi kínlódásodat, próbálkozásodat, tapasztalatodat és mindezt redszeresen írd le ingyen a kedves érdeklődőnek alaposan, részletesen, a buktatókra kitérően, a fennmaradó idődet meg próbáld a megélhetésedre fordítani. Csak azért, hogy neki ne kelljen az ő drága idejéből arra fordítani, hogy ugyanazokon a buktatókon keresztülmenjen, amin te már átvergődted magad.
  Bocs, hogy ha durvaának tűnök, de nekem is nagyon elegem van ezekből a lelkes kezdőkből.

  VálaszTörlés
 8. Rám is sokan haragszanak, de nálam is borul a bili, amikor tök ismeretlenül írnak, hogy egyik-másik mintát küldjem el, és ha válaszolok, hogy bocs, fizetős, de megvásárolható x helyen, akkor megsértődnek. Úgyhogy megtanultam: segíteni csak nagyon közelieknek, és mindenki más nem érdekel. Ennyi. Elég gyakran teljesen figyelmen kívül hagyom a kéréssel kezdő leveleket, és el is terjedt már rólam, hogy vaskalapos vagyok. Amit nem bánok. Meg nem is érdekel.

  VálaszTörlés
 9. Hát igen, valahogy olyan tök természetesnek tűnik, ha megosztom a lelőhelyeimet, a technológiai pici titkokat, és a szabásmintát is. És igaz, ami igaz, én nem szoktam fukarkodni, ha érdeklődnek, elárulok dolgokat, adok tanácsot. Nem gondolom, hogy fenyegetne a másolás veszélye azzal, ha ilyen dolgokat kiadok. Az kétségtelen, hogy a legtöbb beszerzési forrásomat én találtam, és tapasztaltam ki, és nyitott az út mindenki előtt, hogy bejárja.
  Ami bosszant, hogy sokan azt hiszik, hogy hobbiból varrok, sőt olyan is van, aki azt gondolja, hogy valahonnan én is leszedtem ezeket a mintákat, tehát akár tovább is adhatom. Nem tudom, hogy mi kellene ahhoz, hogy ez fel se merüljön. Kipakolhatnám a zsűriszámaimat, és kitehetném a védettséget tanúsító okiratot is, de szerintem ezt figyelmen kívül hagynák akkor is. Védetni nem akarom a figuráimat, mert nekem erre sem pénzem, sem energiám. A zsűriztetés is csak egy úri passzió, igazi jelentősége nincs, ha úgy tetszik, arra is kidobtam a pénzt.
  És még egy felháborító dolog van. Volt már kedves meskás, aki kedvesen érdeklődött, hogy hol szerzem be a szemeket, és a plüsst, mert ő is szeretne ilyen szép anyagokkal dolgozni, és megmelengette a szívemet a dolog, és persze megadtam az elérhetőségeket. És láss csodát, mostanra már kampányszerűen próbál másolni. Nem is én fedeztem fel, hanem egy kollegina, és ő írta nekem, hogy bosszantó, hogy egyértelműen az látszik az illető munkáin, hogy reggel felkel, szétnéz nálam, és választ, hogy most melyik miciséget is másolja. Megijedni persze nem kell, mert látszik a különbség, nem kicsit. De ha visszagondolok a leveleire, amiben dicsért, meg érdeklődött, és hangsúlyozta, hogy ő tök más dolgokat készít, háááát nem vagyok boldog.

  VálaszTörlés