2011. június 9., csütörtök

Új fazon, és technika, de csak a ruciban

Amikor őt varrtam, legalább is a ruháját, csak azt tudtam, hogy akarok valami mást, mint az eddigiek, no meg persze a megrendelés maga is fogta a kezemet. De pl. a behúzás technikáját gyökeresen megváltoztattam. Nagyon sokat kínlódtam ugyanis a gumis cérnával, amivel a kis ruhákat, blúzokat ráncoltam eddig. Anyagfüggő volt a dolog, a vastagabb, kicsit rugalmas puplinok röhögtek rajtam, amikor a gumis cérnát beléjük engedtem, de a vékonyabb anyagok sem mindig sikerültek eléggé szűkre, ezért aztán bevezettem a gumiházvarrásos, gumibehúzós szöszölést. Jó sokat megvarrtam így, de mostanra feladtam, dehogy vacakolok én ezekkel, ráadásul a szűk ingujjba a varrótalppal ficeregni nem is olyan egyszerű. Előkaptam hát a rollnizó talpamat, azt, amivel olyan felhajtást tudok készíteni, mint a zsebkendőkön, ez a 2 mm-es csini kis szegés, meg a keskeny gumipertlit, amit szegés után gondosan belecikkcakkozok a blúzok ujjába, nyakába, bugyogók szárába, mégpedig még nyitott állapotukban, a szélétől megfelelő távolságban, hogy legyen egy kis fodor is, majd csak ezután varrom össze a tisztázóval. Nagyjából feleannyi a meló így vele. Na de ahonnan elcsíptem oda tenni is kell, hogy nehogy időmilliomos váljék belőlem, úgyhogy puffos ujjat, és testhez simuló, karcsú blúzt álmodtam meg, a hátán gombbal, mert ezt ugyan kicsit bonyibb megvarrni, de sokkal egyszerűbb feladni a babára, meg életszerűbb is, mint alulról belebújtatni a ráncolt nyakú, és ettől tágulékony ingekbe.
A képen éppen egy hosszú ujjú változat látható, de mutizok majd rövid ujjas, galléros fazont is, és lassan elindítom a csak ruhák varrását is, mert elég erős nyomást gyakorolnak rám a régebbi és újdonsült manó tulajdonosok, hogy legyen végre miciruci-kollekció. Hát kérem lesz, már nem sokat kell aludni hozzá. )

7 megjegyzés:

 1. Nagyon jóra sikerült! Tetszik az ötlet! :)

  VálaszTörlés
 2. Csak ámulok a babán és a ruháján is!
  Nagyon igényes munka mindkettő!
  Gratulálkok hozzájuk és az összes többi szépséghez is!
  Ágó

  VálaszTörlés
 3. Igazán csínos lett a hölgy!

  VálaszTörlés
 4. Szép napot!
  Próbáltam a megadott címen mailt írni, de válasz nem érkezett... Imádom a babáit, a kreativitását! Csak az elismerésem nyújthatom! Ha esetleges rendelésre másik is létezik mint az itt megadott g mail, kérem tegye közzé! Ikerlányokat tenne boldoggá pár Miciség :)))

  VálaszTörlés
 5. Írjam mindegyikhez, hogy nagyon helyes? De, azt hiszem ezt kell tennem, mert hihetetlen bűbájosak a kis emberkéid! Annyira sajnálom, hogy per pillanat nincs az ismerőseim között olyan, akinek vehetnék egyet, hogy közelről is megismerkedhessem velük. Bár, ha jól meggondolom, én lehetnék az az egy:)

  VálaszTörlés