2011. április 24., vasárnap

Csöppet sem húsvéti üdvözlet

Mint ahogyan a karácsony, úgy a húsvét sem az én ünnepem. Volt valamikor, gyerekkoromban, amikor eljártunk a nagyszüleimmel a távoli rokonokhoz, ahol hatalmas sonkás-tojásos terülj asztalkám várt minden házban, és ahol volt szénarakás, ahol lehetett kutatni a nyuszitojásokat. Maga a húsvét sem vallásos, sem semmilyen értelemben nem érdekelt, az a körítés ami viszont vele járt, azt szerettem. Ez már elmúlt a rokonlátogatásokkal együtt. Néhány éve még görcsösen dekoráltam a lakást is ilyenkor, de az utóbbi években már elő sem kerül a kis füves kosárka és a tojásfa. A locsolkodás meg olyan rém számomra, ami miatt már gyerekként is elmenekültem volna a világból. Ilyenkor (is) kicsit bánkódom, hogy nincs egy lánykám, akivel festhetnénk a tojásokat.
Voltaképpen nem is tudom, hogy létezik-e számomra ünnep. Gyakorlatilag név- és születésnapok is elszaladnak mellettünk, és köszönöm, jól megvagyok nélkülük. Anyunál szerencsére gyakran összejövünk, és csöppet sem ünnepi pátosszal körülölelve, de nagyokat nevetve együtt vagyunk. Még egy akkora asztal sincs, amit egyszerre körülülünk, de együtt vagyunk, és ez jó.
Hogy belül mit érzek ünnepnek, az a fontos. Bagatell dolgok lehetnek ezek, mint ez a kis magnólia, aki két éve költözött hozzánk, és ugyan nagyon sokat nőtt, de még mindig aprócska, és idén ezzel a két hatalmas virággal örvendeztetett meg. Most mit tehetnék? Ilyesmik tesznek boldoggá.
Szóval mindenkinek kívánom azt az érzést, amire leginkább vágyik, mindenkinek olyan ünnepet, és ünneplést amit szeretne magának. De leginkább (magamból kiindulva) mindenkinek jó pihenést erre a hosszú hétvégére!

10 megjegyzés:

 1. Én is hasonlóan gondolom, nálunk a gyerekek miatt erősödött be ismét a Húsvét. Én gyerekkoromban apukámmal mentem el horgászni a locsolók elől... mégis a fiamat kísérem holnap a rokonokhoz és még pacsuli is van hozzá :-) Jó pihenést, Mici!

  VálaszTörlés
 2. Végre valaki,aki ugyanúgy van az ünnepekkel, mint én, mint mi. Én sokszor szégyellem is, és nem is merem mondani másoknak, mert furcsán néznek rám, de hát ez így alakult nálunk.
  Nagyon szép a kis magnóliád, jó pihenést nektek is! :)

  VálaszTörlés
 3. Elszomorodtam :(
  Igazad van, nem csak a locsolkodásból áll a húsvét, de nem is egy hosszú hétvégéből.
  De ki ki hite szerint éli meg a húsvétot. Mindenkinek önmagában kell megtalálni az a pici örömet, ami ehhez az ünnephez tartozik.

  VálaszTörlés
 4. Egyutt erzek veled.
  Valoban kicsi korunkban mas volt mindne unnep, nem arrol szolt hogy rohanas ajandekokat vasarolni es unnepi arcot felolteni.Az ajandek nelkuli unnepek kicsi korunkban sokkal szebbek voltak mint ma, en is ugy erzem.
  Konnyen lehet hogy valoban egy lany hianya valtja ki az emberbol ezt az erzest.Vagy csak az allando rohanas.
  A mangoliad alomszep , kivanom neked hogy meg legalabb 50 evig tudd csodalni a viragait.
  Jo pihenest kivanok neked

  VálaszTörlés
 5. Jó pihenést és kikapcsolódást kívánok!!!!:))

  VálaszTörlés
 6. Annyira örültem ezeknek a soroknak! Mert én is hasonlóan érzek. Nem tudom hova tenni ezt az ünnepet és lassan felhagyok a megfelelési kényszerrel az társadalmi elvárások miatt. Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül :)

  VálaszTörlés
 7. :) Olyan szép ez a fácska! Nagyon szeretnék majd egyszer én is egyet valahová az udvarra. Egész évben tudnám nézni gyönyörű virágait!
  A Húsvét és Pünkösd kivételével minden ünnepre készülök a lelkemben, leginkább a születésnapjaimat várom gyermeki reményekkel. Persze csak titokban úgy magamban. Aztán mikor eljön a napja, mindig csalódok, mert szinte pontosan ugyanúgy telik, mint a többi nap. Olyankor megint kezdem várni a következőt, és mikor közeledik, egyre izgatottabb leszek. Ez is egyfajta jóérzés, a remény, hogy talán egyszer, majd egyszer meglepetés ér! Annyi jó van ezekben az ünnepnapokban, hogy olyankor nincs munkanap (csak nekem) Üdv a párodnak, ha látja üzenem neki, hogy az én férjuram is szívesen "elfüttyenti a kutyáimat", hogy nekem már ne kelljen azzal is bíbelődnöm :) és azért ne kerüljön el titeket sem a Csokoládé Nyuszi! :)

  VálaszTörlés
 8. Kellemes, pihenős ünnepeket neked! Olyat, amilyet szeretnél magadnak! Gratulálok az év anyavállalata első fordulójának dobogós helyéhez! Mert megérdemled... :)

  VálaszTörlés