2011. február 11., péntek

UFO, vagy tán zombi?

Néhányan már tudják, miben sántikálok, de nem akartam nagy dobra verni. Az első próbálkozás eredményét látva pedig legszívesebben visszahőkölnék, na de én nem olyan fából vagyok faragva. 

Még nem tudom, hogy a sütő legutóbbi takarításából adódó bibi, ami miatt nem lehet szabályozni a hőmérsékletet (őszintén remélem, hogy neeeem), vagy én baltáztam el valamit, de az őszi gyurmázás nem ért ilyen szomorú véget. Ez a kis szerencsétlen viszont csúnyán megpörkölődött, és megrepedezett.

Az apropó a győri babakiállítás, amire már két évvel ezelőtt is szerettem volna menni, de akkor még bátortalan voltam, tavaly pedig egyszerűen nem volt rá időm. Most csináltam magamnak egy kicsit (mármint időt), mert visszafogtam a megrendeléseket, kevesebbet vállaltam. Így esténként van időm készülni Győrbe.
Több kategóriában szeretnék indulni, az egyikben süthető gyurma és textil kombójából készítenék babát. Ehhez készült ez a fej, ami egyelőre csontváz, erre jönne a "bőr". Tulajdonképpen ha a szeme nem égett volna meg, akkor még használható lenne, hiszen a testszín réteg eltakarná a repedéseket.
Ezt a két fél pár szemet szándékosan áldoztam be ennek a próbálkozásnak az oltárán, ezek ugyanis páratlanul mit sem érnek, ebben a koncepcióban pedig akár még jól is elsülhetett volna a felemás szemszín. Hát jóóól elsült, mit ne mondjak... Így max. egy zombi lehet a végeredmény.

De ha a szemet kicserélem, elrebegek egy imát, és újra nekilátok, és mondjuk főzöm, és nem sütöm, vagy esetleg levegőn száradó gyurmával próbálkozom, akkor talán még meg tudom csinálni az álombabát/manót/tündért...

Ritkán kérek, de most szeretnék sok sok együttérző drukkot, 
és hiteteknek megfelelő biztatást.

16 megjegyzés:

 1. Hajrá Mici, biztos szép lesz. Sajna tanáccsal nem szolgálhatok, de szurkolok!

  VálaszTörlés
 2. Én nagyon szorítok, és kíváncsian várom az eredményt! :D

  VálaszTörlés
 3. Nekem mindjárt az imádnivaló E.T. jutott róla eszembe. Kár, hogy nem azt szeretted volna...
  Drukkolok... biztos vagyok benne, hogy meg tudod oldani a problémát!

  VálaszTörlés
 4. SOK-SOK együttérző drukk elküldve :)

  VálaszTörlés
 5. Szurkolok! :)
  A kukásautóról már le kell mondanom?

  VálaszTörlés
 6. Sikerülni fog!!! Amúgy még így is nagyon aranyos lett a szerintem kis ufóka!
  A sütővel kapcsolatban, (ha gázsütő) lehet hogy eltömődött valahol ami el tud tömödni.

  VálaszTörlés
 7. A kép láttán az jutott eszembe:
  "ET-telefonál haza".
  De nem aggódom miattad, biztosan csodás, bájos és hibátlan lesz majd a végeredmény!! A sikerekért pedig néha áldozatokat kell hoznunk a sikertelenség oltárán. Tudom, ezt nehéz megélni, de ha rájössz, hogy most mit csináltál rosszul, akkor majd legközelebb már nem véted el ezt a hibát! Segíteni azonban sajnos nem tudok még tippekkel sem, mert babakészítés terén igazi antitalentum vagyok :-(( De Neked drukkolok erősen!!
  Ági

  VálaszTörlés
 8. drukkolok:) rengeteg munkád lesz még ezekben az újításokban:)

  VálaszTörlés
 9. Kedves Mici!

  Azt hiszem azért repedt el a "zombifej", mert sütés közben a a gyurma és a szemek zsugorodása nem azonos arányú, a gyurma kénytelen volt a tartásából engedni a szemek javára. Legközelebb ha elkészültél a fej megmintázásával, sütés előtt vedd ki a szemeket és csak utólag ragaszd be őket a helyükre, persze egy kicsit csinálj akkor mélyebb üreget, hogy legyen helye a ragasztónak is! De, olyan szépek a manólányaid , fiaid, azokkal is sikert aratsz Győrben! Jó munkát!

  VálaszTörlés
 10. És ha a szemek nélkül sütnéd ki? Belenyomni a gyurmába, hogy megmaradjon a helye és utólag beragasztani. Vagy az úgy nem működik? Nem értek hozzá, ilyet még nem csináltam. :)
  Én drukkolok!
  De az biztos, hogy ha sikerül ez is olyan aranyos lesz, mint a többi Miciség. :)

  VálaszTörlés
 11. Mint azt Te magad is mondtad "nem olyan fából faragtak", hogy valami kütyü az utadba álljon, így biztos a tökéletes végeredmény! Mivel azonban már többször is volt szerencsém megismerni a küldött energiák erejét, hát az enyémek már el is indultak feléd, hogy segíteni tudjanak!! Nagyon kellemes és sikeres munkát kívánok és az elkészült álombabáról/manóról/tündérről kérünk majd képeket!!!!! :)

  VálaszTörlés
 12. Na igen! Sejtettem, hogy nem aprózod a kihívásokat, sajna csak drukkolni tudok neked, de semmi tapasztalatom sincs ezen a téren...

  VálaszTörlés
 13. Köszönöm, aranyosak vagytok, hogy külditek az energiákat. Majd mutatom is az eredményét. :)

  Barbi! NEEEM! Félig kész van, sajnálom, hogy nem ért oda az eseményre. :(

  Móni! Villanysütő, és valószínűleg a bimetál tört le legutóbb, amikor Pálom bőszen sikálta róla a ganyét. Az meg azért jó, ha ott van, különben nincs értelme a fokozatoknak. :(

  Ági! Köszönöm. Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy a sütő volt a hibás, mert mindent a leírásnak megfelelően csináltam. De létezik más módszer, ki fogom próbálni azt. :)

  Lufikukac! Valószínűleg igazad van, de azon a hőmérsékleten, amire be volt állítva a sütő, ennek nem lett volna szabad megtörténnie. Sajnos muszáj a szemeknek is bent lenniük, különösen amikor a "bőrréteg" is rákerül, mert a szemhéj annyira körbeveszi, hogy nincs rá mód, hogy utólag tegyem be.

  En! Ahogy Lufikukacnak is írtam, ez nem működik. A csontváznál még igen, de ott is az a lényeg, hogy rögzüljön a szem, hogy amikor a testszín réteget rádolgozom, akkor már ne mozduljon el.

  Eszter! Köszönöm a te energiáidat is. Természetesen mutatok majd képeket az újsütetű babámról, de ahhoz az kell, hogy a körülmények ne ellenem, hanem velem dolgozzanak. :)

  Ercsi! Nekem ez is elég, sőt! :)

  VálaszTörlés
 14. Mici! Nagyon-nagyon drukkolok!!! És örülök, hogy több kategóriában is szándékozol indulni!:-))) Gyerekeim kaptak nagymamától Fila levegőn száradó gyurmát (Tescoban is láttam DAS néven) - ez olyan mintha kerámia lenne, amikor megszárad. Nem tudom, használható-e ahhoz, ami Neked kell... csak egy ötlet.:-)

  VálaszTörlés
 15. Légy szíves nézz be hozzám. Ha van 1 perced.

  VálaszTörlés