2010. december 31., péntek

2010! elég volt belőled...

Nem tudom, hogy mi a jó szó az elmúlt évemre. Tulajdonképpen csupa jó dolgok történtek, körülvett a szeretet, volt munkám, ugyanakkor megvisel bennünket a válság, nem volt szabadságom, és nem volt szinte egyetlen szabad hétvégém sem. Az évvégi hajrá meg egyenesen rémálom volt Nagyon keveset tudtam pihenni, mert az alvásra szánt időben is a teljesítéseim logisztikája pörgött az agyamban. Vagyis abban a pacában, ami az agyam helyét foglalta el. A műhely jó dolog, de remekül el is tudja szeparálni az embert a családjától. És amíg én lent aszaltam magam, addig a gyerekeim egymásról gondoskodtak, és Pálom vette át a háziasszony-szerepet, és készített többek között ilyesmiket:
A médiában idén is jutott hely számomra egy szösszenetnyire, mert a Bors Lakás decemberi számának szemezgetőjébe bekerültek a Miciségek
Változások pediglen lesznek, kellenek, mert hosszú évek óta először vágta a fejemhez Pálom, hogy ha ez így megy tovább, elválik tőlem, mert elege van belőlem. Ez a régóta rettegett negyedik iksz, és a karácsony környékén kifejezetten érzékenyen érintett.
Szerencsére a születésnapom sem fájt annyira, mint amennyire féltem tőle, és a házasságunk is megmarad, de ennek az az ára, hogy szigorúan meg kell húznom azt a bizonyos határt. És mivel nagyon sok jópofa miciség létezik, a mese-, rajz- és bábfilmhősöket készítse más. Én pedig gyakorlom a szót... NEM.

És Bruercsi lehet, hogy picit szűkszavúbb leszek, bár tudom, hogy sokszor a körítés, a történet, a sztori adja meg egy-egy figurám izgalmasságát, és vagytok páran, akik rólam is szívesen olvastok. Majd igyekszem megtalálni a kellő egyensúlyt ebben is.

Én is sikeres, szerencsés, és boldog új évet kívánok mindenkinek!

18 megjegyzés:

 1. Boldog, és kicsit csendesebb, ráérősebb új esztendőt kívánok !

  VálaszTörlés
 2. Minden jót nektek és egy lazább évet még több örömmel. Ezt kívánom. :)

  VálaszTörlés
 3. Pálodnak igaza van, muszáj egyensúlyt találnod az erőben :) De attól még ne hagyd, hogy a pasi kihátráljon a konyhából és ne alkosson ilyen mesebeli étkeket. Örömmel hallom, hogy a születésnap nem fájt annyira, de azért még végigrettegem én is ezt a két hónapot, hogy Úristen... :( Kívánom, hogy a következő éved pont olyan legyen, amilyennek szeretnéd, és éljenek a Miciségek!
  Cuppanós

  VálaszTörlés
 4. A mi mesterségünkben csak egy utat kell megtalálni; azt az aranyat a közepén. Eddig nem találkoztam olyannal, akinek sikerült volna, de itt az idő, hogy bizonyítsunk :).Kívánom Neked 2011-re, hogy az elsők között legyél, és mind a munka, mind a család terén a legjobbat hozd ki magadból! 2010-re pedig ne legyen panaszod, mert fantasztikus dolgok kerültek ki a kezed alól :). Boldog, pihis, nyugis, alkotós új évet kívánok!

  VálaszTörlés
 5. Nagyon boldog új évet kívánok!

  VálaszTörlés
 6. Utólag is boldog szülinapot kívánok, hidd el, az ikszek egyáltalán nem látszanak rajtad! Pálod pedig lenyűgöző szépségeket tud sütni : )
  A megjelenéshez gratulálok!
  A változ(tat)ásokhoz kitartás kívánok: furcsa, az utóbbi időben annyira az az érzésem, hogy több ember sorsa egy mederben halad - sokaknak nagyon nehéz volt ez az év. Viszont ha a megérzéseim nem csalnak, javulás várható : )) Szurkolok, hogy igazam legyen! Szép új esztendőt kívánok!

  VálaszTörlés
 7. Boldog Új Évet kívánok Nektek!

  VálaszTörlés
 8. Nagyon sok erőt kívánok Neked, hogy megtaláld az egyensúlyt és ne sérüljön senki abban, amit most felvállaltál!!!
  B.Ú.É.K.

  VálaszTörlés
 9. Igen, Mici, jól teszed... és igen, a mese-báb-és egyéb figurákat hagyd meg másnak, már csak azéárt is, mwert ha nincs szerződésed a szerzővel, akkor bizony komoly kellemetlenségek közé kerülhetsz... Az Artisjus egyre keményebben támad, nagyon észnél kell lenni...
  Nekem még van 3 hónapom a 40-hez, bár különösebben nem izgat...
  És igen, mondj nemet!!!

  Boldog(abb) új évet!

  VálaszTörlés
 10. Drága Mici!
  Nagyon Boldog Új Esztendőt Kívánok!
  Egy kicsit több szabadidővel fűszerezve. Abban pedig tökéletesen egyetértek veled, hogy igenis tudni kell NEM-et mondani!

  VálaszTörlés
 11. Én őszintén és fellélegezve örülök ennek a pár sorodnak!!! mert már nagyon aggódtam érted... tessék újra Mici is lenni, ne csak Szarvasmici...:)
  Nagy szeretettel ölellek: Eri

  VálaszTörlés
 12. Gratulálok az újságbeli megjelenéshez! Szerintem ez nagy dolog. Ami meg a NEM-t illeti, igazad van. Én napokig rosszul éreztem magam, mikor karácsony előtt először visszautasítottam felkérést, de örülök, hogy így tettem. Úgy gondolom, aki igazán szeretne tőlem babát, az talál rá másik alkalmat évközben.
  Szeretem a figuráidat, mesével, vagy anélkül, de igaza van Pálodnak (mint mindig :)
  Boldog, békés, nyugodt újévet nektek!

  VálaszTörlés
 13. Sok sikert kívánok terveidhez erre az évre!!!!!!

  VálaszTörlés
 14. Drága Mici! Imádom a Miciségeidet, akkora tehetség vagy, hogy ezt nem szabad abba hagyni. Meg kell próbálni, hogy más végezze a varrást, és Te meg irányítsd a munkát. Így több időd lenne a családodra is. "azuradnak" teljesen igaza van. Nem csak nekik hiányzol, hanem tönkre is teszed magad, ha néha nem kapcsolódsz ki a családdal.
  Azért már is várrom az újabb gyönyörű alkotásaid!
  Jó pihenést!!!

  VálaszTörlés