2010. november 11., csütörtök

GAZDÁT KERESEK!!!

Olyan sokan kérdeztetek az új családtagunkról, hogy úgy döntöttem ide írok róla, nem külön-külön mindenkinek.
Történtek változások, mert meg lett fodrászolva, és a lehetőségekhez mérten rendbe lett téve őkelme. Ugye a lehetőségek korlátozottak voltak, mivel a doki rendesen leborotválta néhány helyen a buksiját, és fülét, és szegényem kicsit aránytalanná vált, mert a feje kisebbnek tűnik a testéhez képest. Most legalább szimmetrikus az eb. A kozmetikusnál csodálatosan viselkedett, le a kalappal előtte.
A legkisebbem Falatkának nevezte el, és nem a mérete miatt, ugyanis 7 kg-ot nyom. Amikor a néven gondolkodtunk, akkor éppen jóízűen falatozott. De valahogy nem áll rá a szánk erre, szóval gondolkodunk még változatokon.
És akkor azok a fontos tulajdonságok. Teljesen jól nevelt jószág, a parancsszavakat érti, és a tiltásokat betartja. Séta közben szépen megy mellettünk, nem tekeri ránk a pórázt, és nem ugri-bugrizik, mint ahogyan azt a yorkink azonban előszeretettel teszi. Az első séta alkalmával amikor a kapunkhoz ért, megállt, és várta, hogy beengedjük, mintha ezer éve lakna itt.
Imád játszani, a galambbal is próbált, három szárnyatolla bánta. Még jó, hogy a ketrec óvó, hátsó sarkába el tudott bújni szegény pára.
Hogy nem bántották előző életében, az tuti, ugyanis ha nyúlunk felé nem fél, viszont hanyattvágja magát, és akár meg is lehetne operálni.
Amíg matatjuk a lábai az égnek állnak, és el is alszik így. A gereblyétől, és söprűtől sem ijedt meg, viszont játszott vele, amíg Pálom használni próbálta a falevelek összeszedésére.
A műhelyem előterében alakítottunk ki neki lakrészt, mert a kis Csipikénkkel nem igazi a haverság, a kicsi kutyánk ugyanis fél tőle, és féltékeny is. Szóval ott lakik a műhelyben. Egy combig érő ajtót szereltünk fel, így hozzám nem tud bejönni, de egy légtérben vagyunk. Olykor ezt méltatlannak tartja, és "elmondja" valami különlegesen édes, sírós, panaszkodós hangon. A hangját tekintve azonban némi vaddisznós vérvonal jelei mutatkoznak, ugyanis evés közben is és nyalakodáskor röfög, alvás közben pedig horkol. Utóbbi tulajdonság a gőzgép rokonságra utal.
Jámbor, és nagyon okos jószág. Az első alkalommal, amikor a tálkájából kifogyott a kaja, felnézett a pultra, ahol a kajás zacsi tartózkodik, majd a tálba, és felváltva tálba, zacskóra, amíg meg nem értettem, hogy kér belőle. Imád enni. Amikor ki szeretne menni, leül az ajtó elé, és szűkölve jelzi a szándékát, és türelmesen megvárja, amíg kiengedjük. Teljesen szobatiszta.
 Mi egy nyugdíjas házaspárt, vagy egyedülálló nyugdíjas gazdit képzelünk el mellé. A kutyus ugyanis annyira jól nevelt, és nyugis hogy éppen ideális egy izgágaságot már nem toleráló idősebb gazdinak. És mivel 24 órás szeretetet igényel, jó ha otthon van vele valaki egész nap. Nem kell folyamatosan "bütykölni", simókázni, gyurmázni, elég ha lefeküdhet a gazdi mellé, vagy vele egy légtérbe. Persze ha mód van rá, akkor örömmel veszi a szeretgetést. És imád sétálni.
Ami nekem negatívum, hogy felugrál rám. De ez ugye a legtöbb kutyának szokása, csak hát én erre kifejezetten allergiás vagyok.
Ami a képeken nem látszik, hogy egy foga hiányzik, de mivel a fogai amúgy szépek, egészségesek, és fogkőmentesek, valószínűleg egy baleset húzódhat a háttérben. Baleset biztosan érte szegényt, mert a mellkasán, nyakán nagy kiterjedésű, de szépen gyógyuló hegek vannak. Kezelést már nem igényel.
Fésülgetni gyakran kell. És ami miatt befogadtuk, az az, hogy ő egy szobakutya, és jön a hideg. Azonban két kutya nekünk sok. Sokszor egy is az. Így tehát
SZERETŐ GAZDIT KERESÜNK 
ENNEK A SZIMPATIKUS KUTYUSNAK!!!

10 megjegyzés:

 1. Mici!
  Nagyon édi lett a kutyus az új frizurával:)
  Szívesebn befogadnám,de van egy szintén utcáról mentett kutyim,aki epilepsziás:/
  Belinkelhetlek azért a lapomra?Hátha.....

  VálaszTörlés
 2. Sajna nekünk már van két ebünk, de facebookon megosztottam a postodat :)Hátha jelentkezik valaki.

  VálaszTörlés
 3. Egy kis angyal, s valóban sok értelem sugárzik a szeméből. Remélem talál gazdit!

  VálaszTörlés
 4. Már az előző képen is nagyon aranyos volt, így meg pláne. Anyukámnak is Shih Tzu-ja van, csak ő fehér-drapp. De a formája, az arckifejezése teljesen ugyan ilyen. Janka él-hal érte, a kutya meg néha azt hisszük inkább a végét járja a nagy szeretetrohamoktól, de tűri, sőt örül neki. Természetre is ugyanilyen nyugis, jámbor, csak a tiétek sokkal szófogadóbb. :)Nagyon szépen rendbe hoztátok. Fáj érte a szívem, de a férjem hallani sem akar kutyáról a lakásban. :( Remélem szerető gazdira lel.

  VálaszTörlés
 5. Akkora szeretettel írtál erről a gyönyörű kutyusról, hogy azt hittem a Tietek.
  Nekem is van kutyusom és nagyon drukkolok, hogy igazi szerető családba kerüljön ez a kis Falatka!!!

  VálaszTörlés
 6. annyira jó volna, annyira annyira, ha nálunk lenne, de a zuram kiakadt a múltkor is, amikor az öcsém törpe pincsere nálunk tanyázott 5 napot bechipezése alkalmából... :S :S :S

  VálaszTörlés
 7. A kis Torzonborz a nagy királyból, egy haláli édes kis kutyus lett!!
  Nagyon értelmes kis ábrázata van, és ahogy leírtad inteligens kis kutyus is. Remélem egy becsületes, szerető gazdit találtok Neki, és többet már nem kell csalódnia a gazdijában.
  Szurkolunk Nektek!!!
  Szilvi és családja

  VálaszTörlés
 8. Szia, megvan még a kutyus? A szüleimet érdekelné. Írj kérlek, ha még aktuális.

  VálaszTörlés
 9. Szia Mici!! Ha nem lenne már egy nagy Bercin, biz Isten hazahoznám ezt a kis szőrcsomót :-) Nagyon édes.

  Jah...nézz majd be hozzám , van neked egy kis meglepi :-)

  VálaszTörlés