2010. augusztus 31., kedd

Van már sütnivalóm :)

Kaptam egy ilyen kérést is, és előszedtem a régi-régi segédeszközöket, és vásároltam süthető gyurmát. Találtam kb. 12 éves gyurmakockát is, és jelentem működik, precízen el volt pakolva, semmi baja. Bár utóbb úgy érzem, hogy az új verzió másképp, jobban működik.
Az ujjam sokáig sajgott, olyasmi érzésem volt, mint amikor a cipő feltöri a sarkat. A gyurmapuhítás hosszadalmas és fájdalmas procedúrájának emlékét már elmosta az idő, de most felsejlett újra.
A képen látható sünilánykák bölcsis jelek lesznek egy nagyobb és egy kisebb szekrényre. Méretüket tekintve 10 és 5 cm átmérőjű az alapjuk. A mintaként küldött, használatban lévő jelek bizony feladták a leckét számomra. Nem is vagyok elégedett a munkámmal, hiszen sok-sok hiba van benne, amit ráadásul a fotó szépen ki is emel. A nagyobbikat készítettem el először és a picikénél látható is, hogy a tüskék már rendezettebbek. Az alapok katasztrofálisak, de nagyon megkínlódtam velük, mert az először puhulni nem akaró gyurma alapként a lámpa melegétől már szinte szétfolyt, így tele van sérülésekkel, a nagyobb meg még fel is hólyagosodott sütés közben. De nem hagyom ám annyiban, mert gyurmázni jó, és lesznek sült miciségek. Nem ám muffinok és tortácskák. ;)

22 megjegyzés:

 1. Mici, szerintem ezek hibátlanok és nagyon cukik:-))

  VálaszTörlés
 2. Jáááááááááááj de jót röhögtem!!
  Hát mekkora tappancsa van ennek a sünikének:))))
  Na de a pocigombja,mindent visz:)))
  Azon,kinyultam:)))

  VálaszTörlés
 3. Helyes! Minden tiszteletem mellett már összeszorul a torkom, ha még egy szelet tortát látok.... Miciségeket a sütőbe!:)

  VálaszTörlés
 4. Te biztos látod a hibáidat, de én semmit, egyszerűen nagyszerűek!!!!
  Van valami amihez te nem értesz???? :)))))))))

  VálaszTörlés
 5. Nekem így is tetszik. Szerintem édesek! :)

  VálaszTörlés
 6. Szia Mici! Azt hittem, Te már nem tudsz engem meglepni, de istókuccse sikerült! Nagyon ügyes vagy és hidd el, túl kritikus vagy magaddal szemben! Èn az össze felsorolt hibából semmit nem vettem észre csak ámulok-bámulok! Azért egy gyurma-manót megpróbálsz csinálni, ugye?

  VálaszTörlés
 7. Jaj de édesek! Mici Neked olyan kezed van, hihetetlen milyen arányos, aranyos, profi "termések" kerülnek ki belőle! Csak ámulok és bámulok és gyönyörködök!!!
  Szeretettel: Viki

  VálaszTörlés
 8. Mici! Nagyon jók lettek!

  Nekem speciel a nagyobb jobban tetszik. Borzas süni lányka ! Olyan mintha az lenne a hajacskája. Én is szeretném majd kipróbálni, ha sikerül végre eljutnom odáig, és be is tudok szerezni süthető gyurmát.
  A lényeg , hogy tetszik!

  VálaszTörlés
 9. Jajj, milyen szembetűnő hibák :)!
  Igen elégedett lennék magammal, ha sokéves kihagyás után ilyen mosolygós sünöket produkálnék. Csoda klasszak! Ügyes vagy e téren is. Gratulálok!
  Szép napot! Fanni

  VálaszTörlés
 10. Hát te biztos látod a "hibákat", de nekem nem tűnik fel...
  Cuki sünikéket sütöttél ki!
  Lesz még folytatás? Jaj, de jó!!!
  ...és nem muffin???? :))))

  VálaszTörlés
 11. Miciii! Szerintem igencsak jok! A kocos tuskeboki meg jobban is tetszik! :) Meeeg meeeg! :)

  VálaszTörlés
 12. Ugyan nem vagyok szakértő a témában, de én nem találok hibát rajtuk. És ami azt illeti, nekem a kócos tüskék jobban "bejönnek". Mindegyik nagyon bájos, kedves.

  VálaszTörlés
 13. Szerintem a kócos süni is jó lett :o))

  VálaszTörlés
 14. Nagyon édesek! :)

  Nem szeretnél nevezni velük egy játékra (Facebook-on) ? Keresd a Süthető gyurma oldalt, ha érdekel, elküldöm a 'játékszabályokat'! Ma éjfélig lehet játszani! :)

  VálaszTörlés
 15. Nagyon cukik lettek, nekem a kócoska is tetszik! :)

  VálaszTörlés
 16. Nekem mindkettő nagyon tetszik! Ja és szeretnék én így tudni, mint Te akár van benne hiba, akár nincs!
  Cinella

  VálaszTörlés
 17. Szerintem tündéri! S bízom benne, hogy akkor Mici csiga is lesz:O)

  VálaszTörlés
 18. Ne legyél ilyen szigorú magadhoz! Szerintem ezek igen is jók, eltekintve néhány apróságtól! :) Én fele ilyen jót se tudnék! .)

  VálaszTörlés
 19. Nekem kimondottan tetszik, hogy a tüskéje nem katonásan áll!! Igaz, egy hibát sem vettem volna észre, ha nem figyelmeztetsz!!!
  Olyan édesek, mint a plüss figuráid!!!

  VálaszTörlés
 20. Nagyon örülök az "újramelegített" hobbinak, ügyi vagy! :) És a nagy süni rendezetlen tüskékkel is nagyon jólfésült! :)))

  VálaszTörlés
 21. Most álljak be a sorba? Most mondjam azt, hogy a sült miciségek is rettenet tetszenek?
  Csakazértse mondom!
  Viszont a kócos sünilányka talán még jobb, mint a jólfésült...

  VálaszTörlés