2010. augusztus 2., hétfő

Változások az életemben - 1.

A Facebookon már utaltam rá, átestem egy csonkoláson. Így nevezem nevén a dolgot, miután életem Pálja így kezeli. Teljesen beledőlt a dugájába, nem tud napirendre térni a dolog fölött.
Gyakorlatilag egész életemben a hajamat növesztem. Eddig mindig a se így se úgy nem jó korszak átszenvedése után, amikor már mindenhogy jó lett volna, beültem egy fodrászszékbe. Mostanra végre olyan hosszú volt, hogy bármit lehetett vele/belőle csinálni, sőt már a hátam közepéig ért, és irtó büszkén viseltem. Persze akadtak vele gondjaim, hiszen alapvetően hullámos a tollam, és bármilyen simára is sikerült szárítanom, azonnal bekunkorodtak a babahajak a homlokom körül. Cirka egy napig tartotta a formáját, és tudom, hogy ez ezután is így lesz, de ezt a hajmennyiséget kb. 3 perc alatt beszárítom, szemben a korábbi 20-30 perccel. És mennyivel kevesebb sampon és balzsam, meg hajfesték  kelll majd rá. 
Szumma-szummarum, édes, helyes copfjaimnak befellegzett. Az ötlet hirtelen jött, és most hiányoznak olykor nekem magamnak is imádott fürtjeim. Sebaj, két év múlva megint akkora lesz, mint volt.
A fotó minőségéért elnézést kérek, talán lesz majd jobb is. Bár a hozott anyag...

28 megjegyzés:

 1. Ellenben nekem rettenetesen tetszel! :o)Lelkes lettem...

  VálaszTörlés
 2. Jól áll!!!
  Bár megértem Pálodat, én is hosszúhaj párti vagyok!

  VálaszTörlés
 3. Úgy látszik, ez a nyár a hirtelen ötlettől vezérelt hajlevágásokról szól. Pár hete az én drága lánykám is bedobta a türcsit, és közölte, hogy le akarja vágatni a derékig érő haját. Amikor a hajkupacot megláttam a földön, úgy éreztem ott van egy darab belőle, így meg tudom érteni az érzést.
  Amúgy nekem nagyon tetszik a végeredmény és pár nap meglátod Pálod is megbarátkozik az új Micivel!

  VálaszTörlés
 4. Aranyosak voltak a copfjaid, de ez így biztos jobb lesz. Nekem pár éve olyan hosszú volt a hajam, hogy rá tudtam ülni, aztán pár év alatt a mostani 4-7 centisre rövidültem. És igen: kényelmes-kellemes! Ha a fiúknak kellene hosszú hajat viselniük a meleg nyári napokon, biztosan nem bírnák sokáig.

  VálaszTörlés
 5. Helyes vagy így is. :-)
  Különben én is folyton ezt csinálom. Két évig növesztem a hajam, aztán levágtom egy csapásra az egészet. Most éppen a növesztős fázisban vagyok, még nem egészen fél úton.

  VálaszTörlés
 6. Csini!!! :o)
  ...én most épp a növesztési fázist élem...a csonkítást kb. 3 éve én is megtettem. Nagyon hosszúból, hírtelen rövid, barnából, vörös...Párom reakciója ugyanaz, mint Pálodé..! :o))
  Szívből kívánom, hogy legyél boldog, és viseld ezt a frizut is olyan büszkén, mint ahogy a hosszút viselted, mert nagyon jól áll!!! :o)

  VálaszTörlés
 7. Szia Mici!
  Látom, Nálatok is "változások" vannak...:-) Helyes lett az új frizkód, jól áll az arcodhoz, és tutira könnyebb is lesz kezelni! (Ismerem a göndörödő babahajat, tesóm csak bohóctincsnek hívja a fejemen...:-))
  De, mivel ez itt őszinte vélemény, a kislányos copfjaid jobban illenek az egyéniségedhez, szerintem.

  VálaszTörlés
 8. Én is világ életemben hosszú hajat szerettem volna, mégis mindig rövid volt. Nagyon lassan nő és a vállamnál tovább nem is akar, annyira gyatra lesz már akkor. Szóval, mindig a rövidnél lyukadok ki. Nekem nagyon tetszik az új frizurád, bár tény, hogy nagyon jól állt a hosszú is. Mindkettőnek van előnye és hátránya. És így kell hozzáállni, ha nem szereted, majd ismét megnő. :D És a hozott anyag is nagyon helyes hozzá! :D

  VálaszTörlés
 9. Micikém!
  Van, akinek minden jól áll! Nekem így is tetszel!! De azt azért kétlem, hogy ezt a hajmennyiséget 3 perc alatt be tudod szárítani, nekem a 2 szál hajamhoz is kell legalább 5 perc! :)

  VálaszTörlés
 10. Szerintem klassz lett!
  Én már három éve vágattam le a derékig érőt kb. ekkorára, és csak nagyon ritkán hiányzik. Mert hát szép-szép, de azért a dolgos mindennapokban az ember csak összefogja, azt kész, akkor meg minek? Legalábbis én így gondoltam. :)

  VálaszTörlés
 11. Őszinte vélemény: csuda csinos vagy! Sokkal jobban áll, mint a copfos változat! :))) Szép vagy, no. :)

  VálaszTörlés
 12. Nekem tetszik, bár ez nemigen ellensúlyozza Pálod szomorúságát. Nézzétek meg a Sörgyári capricciot, az majd felvidít : ))

  VálaszTörlés
 13. Szerintem így sokkal fiatalosabbnak nézel ki! Tetszik!

  VálaszTörlés
 14. Aranyosak vagytok, de tényleg az a szitu, hogy Pálomnak szoknia kell még a dolgot, ráadásul azért is értetlenkedik a történtek miatt, mert évekig harcoltam a hosszú hajam létjogosultságáért, mivel akad a családban ellenzője.
  A kislányos copf amúgy legbelül tényleg én vagyok, de valljuk be, azért egy 40 éves arcot keretezve már inkább vicces, mint helyes.

  VálaszTörlés
 15. Szerintem is nagyon jó lett!!!!!!!!!!

  VálaszTörlés
 16. Így komolyabb, "asszonyosabb" vagy. Jóláll ez is, de azért sajnálom a szép hajad. Én a három szál hajamat is mindig hosszan viselem, ezért nem értem, aki olyan mázlista, hogy jó haja van, miért nem örül neki :)

  VálaszTörlés
 17. Szerintem nagyon jó lett. Én is tudom milyen a hirtelen rövid. :)) Évekig élveztem, hogy senki sem ismert fel. :))

  VálaszTörlés
 18. Én is a napokban "csonkoltattam" meg magam, hasonlók miatt, bár nekem most nem volt olyan hosszú, de annyira, de annyira élvezem, hogy nem tapad a nyakamba, és nem izzadom magam halálra, és nem kell vele bajlódnom. Sőt, ha víz éri és begöndörödik is kinézek valahogy :)

  VálaszTörlés
 19. Szerintem nagyon csajos lettél! :)
  A copfok is jól álltak, de ez dögösebb.

  VálaszTörlés
 20. Szerintem sokkal jobban áll mint a hosszú. Én is a rövid haj híve vagyok. Sokkal kényelmesebb és ebből is lehet szép frizurát kreálni, már ha akar valaki.
  Nagyon csini lettél, ne bánd, hogy levágattad.

  VálaszTörlés
 21. Csinos frizura, jól áll nagyon :)

  VálaszTörlés
 22. Huu,most bele gondoltam,én hogy is érezném rövid haj nélkül magam...Nem tudom.Nekem is hossuú van,már lassan derékig érő és hihetetlen mennyiségű,mióta nem festem,de én nem tudnám levágatni,pedig sokszor nagyon meleg.De szeretem,mert gyönyörű:))Úgy látom,Tied is jó vastag:)
  Érdekes,hogy megtudja változtatni az embert egy haj viselet.Olyan kis fiatalos lettél.Olyan kis tini,de egyáltalán nem rosz értelemben!!!
  Egyébként nagyon aranyos és elhiszem,könnyebb vele bánni.

  VálaszTörlés
 23. Kedves Mici!
  Úgy élj, ahogy Neked a legjobban esik :-)
  A téma felelevenített bennem néhány emléket... alkalmasint nem baj, ha terítékre kerül egyszer az én blogomon is majd? Nem bánod?

  Nekem a félhosszú vált be, így középkorúan, ősszel, tél elején levágatom rövidebbre (félhosszúra) a kalapok miatt, az kellőképpen megnő tavaszig, nyárig, hogy fel lehessen tűzni :-)

  Nekem az egész személyiséged copfos, akkor is, ha nincs a fejeden :-) :-)

  VálaszTörlés
 24. Még furcsa vagy, de biztos megszokom mint Pálod is :D Jól áll neked a rövid haj is. Én mindig hosszút szerettem volna, volt is derékig érő, csak nekem 3 szál hajam van,aztán mindig a rövid haj nyer! A tincseket eltetted? Nem lehetne nekem átpasszolni egyet belőle?? :):)

  VálaszTörlés
 25. Köszönöm, hogy bíztattok. Most mondjuk haragszom magamra, mert az egész napos lóti-futi a nagy melegben megtette hatását, és most nem csak a babahajak ugrottak kunkorba a fejemen... Icconyúan nézek ki. De majd jön a hűvös, és akkor konszolidálódik a helyzet. :D

  VálaszTörlés
 26. A francba! Tegnap késő este írtam, aztán eltűnt az éterben, de már nem volt kedvem újraírni...

  Szóval, én az új frizurád mellé tennék egy voksot.
  Majd megszokod ennek is a "kezelését", ha meg nem, hát visszanöveszted.

  Soha nem lehetett hosszú hajam, mert anyukám nem engedte, aztán amikor elmentem egyetemre, lapockáig érőt bírtam kikínlódni ebből a macskaszőrből ami a fejemen van, aztán gondoltam egy nagyot és azóta Pistike-frizurám van. Azt legalább összekócolom zselével, oszt jónapot. :-)))

  VálaszTörlés
 27. Szia Mici!

  Én három hete csaptam az ollóba, hátközépből válligérőbe. Te még bátrabb voltál, de nekem muszáj, hogy össze tudjam fogni. Éljen a rővid haj!!!

  VálaszTörlés
 28. Én is a napokban szabadultam meg tincseimtől...kicsit fura de tudom megnő!Nekem nagyon tetszik az új frizurád...sikees kicsit olyan franciás lettél tőle:O)

  VálaszTörlés