2010. augusztus 22., vasárnap

Vágyaim netovábbja

Ritkán mutatok olyasmit, amit szeretnék, ami tetszik. Ez a baba olyan, ami kellene nekem nagyon.
Hegemony vitt bele a bűnbe, nála tetszettek meg ezek a BJD (ball-jointed doll) babák. Vagyis minden ízületükben golyóval illeszkedő, és ezáltal hajlítható, tekerhető végtagokkal rendelkező kis lények. Móni Pullip és Blythe babái keltették fel az érdeklődésemet, és elkezdtem kutakodni a neten. Nos, rengeteg ilyen baba létezik, főleg Japánból, Koreából származnak, és van közöttük számos ijesztően giccses és borzalmas darab, de én szerelmes lettem a Lati Yellow változatba. Ezeknek van a legszebb tekintetük, még ha leginkább szomorkásak, vagy durcásak is, és igazán bájos az arcocskájuk így is.
Méretüket tekintve is elég változatosak, ő itt 16 cm-es, de léteznek élethű 70-80 cm-es Dollfie-k is. Leggyakrabban szörnyű, lányos arcú, és vézna testű fiúkák formájában.
Nos azt nem mondanám, hogy bármit megadnék érte, mert pont hogy az a problémám, hogy hihetetlenül drágák ezek a kis darabok. A képen látható test, fej nélkül cca. 30ezer, és ehhez meg kell vásárolni külön a fejet, a hajat, a szemet, a sminket, és esetleg némi ruhát. Így aztán nem ritka, ha egy-egy latidoll eléri a 3-400 dollárt. de láttam limitált szériásakat is, 700, vagy akár 1000 dollárért.
Azért figyelni fogom rendületlenül a lehetőségeket, hátha egyszer idepottyanhat egy ilyen babóca. De ha valaki nagyon-nagyon szeretne meglepni valami különlegességgel, hát kérem ez lenne az...

8 megjegyzés:

 1. Képzeld, Mici!
  Régóta vágyom én is egy ilyesmi blythe babusra, persze csajszi formában..... nem tudom mikor jelenik már meg végre a magyar piacon......
  Elbűvölőek , főleg a nem ijesztős kivitelűek...., ahogy ez a fiúcska forma is... :))

  VálaszTörlés
 2. Hát tudod, ha ezek egyszer elindulnak...

  VálaszTörlés
 3. Mikulásnak írtál már? Szerintem még időben vagy! Amúgy érdemes feliratkozni az ilyen babákat áruló helyek hírleveleire, hátha kifogsz egy jó akciót, mi is tettünk... Drukkolok Neked!

  VálaszTörlés
 4. Ez tényleg nagyon cuki, de erősen horror ára van...én most csak ülök és nézek ki a fejemből, hogy ezzel játszik is valaki, vagy csak a gyűjtőknek árulják vitrinbe???

  VálaszTörlés
 5. Larion! Nem csodálkozom ezen, hiszen a te babáid formavilága nagyon hasonló ezekhez a kis nagyszemű babcikhoz. Vannak kifejezetten tündérek, és manók, igazi hosszú manófülekkel, és nekik a ruhájuk is olyan, mintha te álmodtad volna meg.

  Belinda! Bár már indulna egy ide hozzám...

  Móni! Nem írtam még a mikulásnak, de azt látom, hogy épp mostanság kellene megrendelnem, hogy ide érjen akkorra. Én teljesen behaltam, egy csomó videót megnéztem a YT-on, és nem gondoltam volna, hogy ez egy igazi őrület. Még a kicsomagolás procedúráját is megörökítik egy csomóan.
  A felíratkozás jó ötlet, majd meg is teszem.

  Kinema! Igazából nem tudom, hogy gyerekjáték-e. Ránézésre azt sem mondanám, hogy valami különleges anyagból van, de mégis olyan sérülékenynek látszik. Főleg ezek az aprócskák. És ahogy utánaolvastam itt-ott-amott, többnyire az jött le, hogy ezek fanatikusok, és ha már egy van, akkor még többet akarnak, és amikor bekerül a családba egy ilyen baba, akkor akörül forog a világ, hogy minél csinosabban felöltöztessék, és minél több gönce legyen. A YT-on csomó olyan videó is van, amiben bemutatják, hogy kinek milyen BJD babája van. Általában tinédzser csajszik. Azon gondolkodtam, hogy mi a szent sz@rt csinálnék, ha lenne egy lányom, aki erre rákapna... Belegondolni sem merek, elég a saját hülyeségem. :)

  VálaszTörlés
 6. Meg kell mondjam az őszintét, bár valószínűleg a kutya sem kíváncsi rá :D. Nekem egészen más fogalmam vannak a babákról. Mici Te készíted azokat a babákat! Nekem egy ilyen "robot" akkor se kellene ha utánam dobnák. Nem tudnék szeretni egy ilyet.

  VálaszTörlés
 7. :D:D:D:DMici, hogy te miket találsz:D:D:D

  VálaszTörlés
 8. Nekem van lányom... remélem, hogy nem mostanában talál rá erre a babára az interneten... Bár gyanítom, hogy hiába is áhítozna ilyesmire, sajnos ennyi pénzt nem is tudnánk adni érte...
  Érdekelne a pszihológiája, hogyan találják ki a játékgyártók, hogy mi az amire a tinik ráharapnak és őrületté tudja kinőni magát...

  VálaszTörlés