2010. július 12., hétfő

Na melyik maradjon?

Már ismertek, és tudjátok, hogy ha ilyen bejegyzést írok, akkor egy Pálommal való vitát szeretnék eldönteni. Most szándékosan nem mondom meg, hogy melyik névjegykártya melyikünk kedvence, és függetlenül az eredménytől én pontosan tudom, hogy melyiket fogom megtartani, de kíváncsi lennék a ti véleményetekre is.
A megjegyzéseket átmenetileg moderálom, hogy egymást se befolyásoljátok.
Természetesen örömmel fogadok javaslatokat bármilyen változtatásra, de a legfontosabb kérdésem, hogy melyik változatban, és mit szerettek, vagy mit nem?
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!

83 megjegyzés:

 1. Nekem a második tetszik. A figurák elrendezése is szimpatikusabb, a papír színe is, meg a szöveg elrendezése is:)

  VálaszTörlés
 2. SZerbusz!Nekem az a nevjegykartya tetszik, amelyiken a kedves figuraid a fuvon ulnek.Tehat az also!!!:)

  VálaszTörlés
 3. Nekem a zöldes tetszik. Mert olyan kellemes.
  A kékben az tetszik, hogy a képek lógnak,mint egy szárító kötélen:) Kíváncsi vagyok,melyiket választottad!!

  VálaszTörlés
 4. Nekem az alsó, középre rendezett valamiért jobban bejön. De nem tudnám megmondani miért. Talán egyszerűbb. :)

  VálaszTörlés
 5. Zöld fűben ücsörgő figurás tetszik jobban!

  VálaszTörlés
 6. Szia!

  Nekem az alsó kártya a szimpatikus, arra tenném a voksom!
  Üdvözlettel, Vera

  VálaszTörlés
 7. Nekem az alsó kártya tetszik jobban!

  VálaszTörlés
 8. Nekem a második jobban tetszik. Jobban illik hozzád, az első valahogy hűvösebb, vagy nem is tudom..nagyon nem tetszik benne az a kék csík :)

  VálaszTörlés
 9. Nehéz dió. Első ránézésre azt mondtam volna, hogy a kék tetején lévő elrendezés+szöveg kellene a zöld betűivel, középre rendezettségével, de végülis rá kellett jönnöm, nincs nagy bajom a zölddel, nyilván élőben jobban kivehetőek a figuráid. Azt is tudom már, miért az tetszik: szerintem lényegretörőbb, letisztultabb.

  VálaszTörlés
 10. Nekem a második jobban tetszik. :) Talán a meleg színei és a kevésbé "hivatalos" kinézete miatt. Az első valahogy rideg, üzleties a név alatti csík és a sorok elrendezése miatt. (nyilván üzleti célokból van névjegykártyája az embernek...)

  VálaszTörlés
 11. Az elsőt szeretem...

  A második nekem olyan, mintha egy mesefilm szereplői lennének a figuráid... Te nem mesefilmet csinálsz...

  VálaszTörlés
 12. Nekem a zöldes fejléc sokkal jobban bejön!
  A kékben nem tetszik a kék csík...
  A zöldnél sokkal jobb a szöveg elrendezése, viszont én talán egy nagyon picivel több szabad helyet hagynék alatta. Így nagyon a szélén van.

  VálaszTörlés
 13. Nekem a második verzió tetszik!

  VálaszTörlés
 14. Én ötvözném a kettőt. Az alsón jobban tetszik a kép. Viszont arra is kellene a szöveg, hogy "Egyedi..." valahogy a kép alá.
  Az elrendezésnél én az elérhetőségeket két oszlopba tenném.

  Ha változtatás nélkül, akkor a másodikra szavazok :-)

  VálaszTörlés
 15. Szerintem az alsó legyen, színvilágában jobban tetszik.

  VálaszTörlés
 16. Nekem a fűben gyülekezős tetszik jobban! Számomra átláthatobb, es a kis lények olyan édesek úgy együtt :)

  VálaszTörlés
 17. nekem az alsó tetszik, épp jó helyen ülnek a figuráid, mintha csak egy erdei tisztáson tartanának egy családi összejövetelet :)

  VálaszTörlés
 18. Én az elsőt választanám. Mert...csak :)

  VálaszTörlés
 19. Nekem az alsó tetszik, de az nagyon nagyon!!! Miért? Mert olvashatóbb és nem tudom, nekem első benyomásra sokkal vidámabb :) Ha az enyém lenne, én azt választanám :)

  VálaszTörlés
 20. Nekem a zöld tetszik, az micisebb, a kéknek van egy enyhe menedzser jellege. :)

  VálaszTörlés
 21. Nekem az alsó jobban áttekinthető. Talán még a kép is jobban tetszik. :) Szóval, 1 szavazat alulra!

  VálaszTörlés
 22. Nekem az alsó tetszik jobban. ... bár nehéz a döntés.

  VálaszTörlés
 23. Mint nyomdász és heti szinten névjegykártya készítő, nekem az alsó tetszik jobban. A fölsőnél nekem kicsit zavaró a képekbe belelógó szavvasmici felirat, és alatta a szintén rálógó "Egyedi..." szöveg. Ezenkívül még egy pici megjegyzés: legalább fél centit szoktunk hagyni a szövegsorok vége és a névjegykártya széle között, úgynevezett margót. (A kifutó fotóval más a helyzet.) És hacsak nem valami díszítő funkciója van, a szövegsorok végét egymás vonalába szoktuk igazítani, tehát a fölsőnél a textilműves, a telefon, és az utolsó két sor végének a klasszikus nyomdászat szerint egy vonalban kellene végződnie. Summázva: nekem az alsó a szebb, rendezettebb, ha a felső mellett döntesz, akkor azon én igazítanék.
  Üdv.
  Enikő

  VálaszTörlés
 24. Szia, szerintem a második :) Annak sokkal jobb a tagolása, rendezettebb összképet ad.

  VálaszTörlés
 25. Ja, és még rátenném az M-ici logót valahova, pl. kép sarkába fölülre, vagy név elé pl. 45 fokban, vagy halványan, vízjelként végigfuttatva a háttérben.
  Üdv.

  VálaszTörlés
 26. Én a felsőre szavazok - bár nehéz volt dönteni

  VálaszTörlés
 27. Ez jó kérdés! Nekem a felső tetszik, mert elegánsabb, letisztultabb, tetszenek a babafényképek a tetején, és szeretem a kékes árnyalatokat, de fent középről kivenném a halovány "szarvasmici"-t a képekről. Viszont Páromnak a lenti tetszik, mert: "Ránéztem és ez tetszik, ez a szép" mondja ő. Az szerintem barátságosabb, nem olyan hivatalos. Szóval mindkettő nagyon klassz!

  VálaszTörlés
 28. Nálam egyértelmű, hogy az alsó a nyerő. Az ok a fényképek. Az alsóban szépen barátságban üddögélnek a fűben a miciségek, felsőben pedig hozzájuk nem méltóan különcködnek. A felsőnek egyetlen számomra nagyon tetsző momentuma van: a jelmondata. Nagyon tetszik, nem lehetne a kettőt összefésülni?

  VálaszTörlés
 29. Sokáig néztem és arra jutottam, hogy a lentin a szöveg a jobb elhelyezésű, a fentin meg a képek. Nekem a kettő keveréke lenne az ideális. Puszi.

  VálaszTörlés
 30. Nekem a második tetszik jobban,nem mintha az első nem lenne jó,de így összehasonlítva.....VISZONT: rátenném a humort és a szeretetet.:)
  Az elsőn aranyosakl a képeken,de el vannak egymástól vágva,a másodikon pedig kis társaságban vannak.:)
  És a másodikon a szöveg is jobb,áttekinthetőbb.

  VálaszTörlés
 31. Nekem az alsó jobban teszik .Valahogy jobban átlátható .

  VálaszTörlés
 32. Nekem az alsó tetszik. Egyrészt a színe miatt, másrészt azért, mert az adatok egymás alatt vannak elhelyezve, harmadrészt a figurák itt nincsenek elkülönítve egymástól). :))

  VálaszTörlés
 33. Szia! Szoktalak én olvasgatni..sak kommentelni nem. Ha esetleg számit egy vélemény még, akkor én a másodikat szavaznám meg. Az olyan összeszedett és szép, úgy egyben van.

  Én mivel nem ismerlek, csak a blogod alapján...azt gondolom olyan "SzarvasMicisnek":-)))

  VálaszTörlés
 34. Nekem az alsó tetszik jobban, színesebb, játékosabb! :)

  VálaszTörlés
 35. Nekem a második, az alsó tetszik.

  VálaszTörlés
 36. Nekem az alsó tetszik jobban. A fölsőn túl sok a szöveg legfölül.

  VálaszTörlés
 37. Kedves Mici!

  Én nagyon-nagyon szívesen segítenék neked megszerkeszteni a névjegyed! Vannak apróbb hibák, amiket korrigálni kellene. Kiadványszerkesztő vagyok, így nap mint nap névjegyeket gyártok. :o) Ha gondolod, akkor küld el a két fejlecet a honeymano(kukac)citromail.hu -ra, és pár órán belül vissza is küldöm a névjegyeket. Nagyon-nagyon szeretem a munkáidat, ezért szívesen segítenék. :o)
  Üdv: Honey.

  VálaszTörlés
 38. Nekem a második, az alsó tetszik, áttekinthetőbb, a szimmetria iránti igényemet is jobban kielégíti, a figurák fent jobban láthatóak, szépen, sorban vannak. :o))))

  VálaszTörlés
 39. ööö Izé, megint én :)

  elovatam rendesen a kérdést, és akkor válaszolnék..megártott a meleg :)
  Első kártya, ami tetszik: az alkotásokról az összevissza fotók, és az idézet. Nem tetsző: a színösszeállítás, nekem rideg a kék-fehér, nem tükrözi azt a szeretetet, melegséget, amit a játékok készítésével a gyerekeknek/felnőtteknek adsz át.Plusz, a neved aláhúzva elnyomja a textilművest, holott ez a lényeg.
  Második kártya: Tetszik: a színek (lásd fent), a babák felül :)Nem annyira tetszik: az elérhetőségeid középre rendezve, nagyon "komolynak" tűnik, bár egy névjegykártyának ez az alapvető szerepe, de esetleg az első kártyán lévő elrendezés.
  Kb. ennyi..Üdv, Vera

  VálaszTörlés
 40. Nekem mindenképpen az alsó a befutó!!!!!!!

  VálaszTörlés
 41. Szerintem az alsó a tiéd, a felső Pálodé.

  Nekem az alsó képei tetszenek a felső betűtípusaival és elrendezésével. Megkönnyítettem?

  VálaszTörlés
 42. Szia!

  Szerintem a második a jobb. Az első is jó, de a második jobban átlátható számomra és a kép is jobb. De ez csak az én véleményem :) Remélem sikerül döntened majd

  VálaszTörlés
 43. Egy szavazat az alsóra. + Néhány haszontalan vélemény úgy általában, miután nemrég két hetet töltöttem egy rakás fióknak készült névjegy tervezésével...
  Képeslapoknál is jobban szeretem, ha nem apró képekkel van kitöltve, hanem egy naggyal, ami jó. Ezért is szavazok az alsóra. Az egymás mellé gyűjtött Miciségek portréi jópofák, de szerintem egy ekkora kártyára ez túl sok.
  Viszont Mici játékos és vidám jellemét a középre rendezett, szimmetrikusan elhelyezett információk szerintem nem tükrözik igazán. A betűtípus viszont igen : ) Mivel még mindig harmonikusabb számomra ez a verzió, mint a felső, ahol kicsit zsúfoltnak érzem a feliratokat, még egy érv az alsó mellett.
  Igazából ha a helyedben lennék, kérnék harmadik verziót, ha van rá lehetőség (már ha lehet ilyen kotnyelskedő valaki, mint egy magamfajta botcsinálta néjegykonstruktőr).

  VálaszTörlés
 44. Szia!
  Én az alsóra szavaznék,sokkal barátságosabbak figuráid ahogy a fűben ücsörögnek..:)
  Üdv Szilvia

  VálaszTörlés
 45. Nekem az alsó jobban tetszik, az valahogy áttekinthetőbb, de viszont a felsőben a fotók a jobbak, én a kettőt összegyúrnám.

  VálaszTörlés
 46. Nekem a második tetszik jobban (zöld fűvel). Rendezettebb benyomást kelt, és a játékossága ellenére is komolyabb, névjegyesebb.

  VálaszTörlés
 47. Nekem azt hiszem, a felső tetszik, bár valami apróságot még változtatnék rajta, talán jobb lenne az emil címet egy sorral feljebb tenni.
  Kíváncsi vagyok, melyik lesz a befutó! :)

  VálaszTörlés
 48. Kedves Mici,
  nekem az alsó kártya tetszik jobban, bár hiányolom róla a kedves mottódat.

  VálaszTörlés
 49. En az elsöt favorizalom. A masodikon minden közepen van, egyszerübb. Na meg a szlogen is tetszik az elsön :)

  VálaszTörlés
 50. Ha jobban megnézem akkor a felsőn a képek jobban tetszenek, de nem kellene oda a szlogen, s akkor lejjebb kerülhetnének az állatok, mint a másiknál, s akkor így szép piramis formában ,mint az alsón , átláthatóan lennének az adatok. Nekem így tetszene:D Persze sikerült érthetetlenül leírni

  VálaszTörlés
 51. Szia!

  Eddig csak zúgolvasód voltam, de gondoltam most megosztom a véleményem :)

  Először is imádom a figuráidat :)
  A névjegykártyákat illetően pedig nekem az alsó jobban tetszik, kicsit "komolyabb", összeszedettebb. Könnyebben áttekinthető, mint a felső. Számomra :)
  Viszont, az azon lévő kis 'szlogen' jól mutatna az alsón is, mert frappáns, és jellemzi az alkotásaid :)

  Tudom, hogy már döntöttél, éppen ezért kíváncsian várom, hogy melyiket tartod meg :)

  További örömteli, kreatív napokat, hónapokat, éveket kívánok! :)
  Üdv.
  J.

  VálaszTörlés
 52. Nekem a 2. tetszik vagyis az alsó.
  Jól látszanak az elérhetőségeid.
  Az ormányos zümikék szupik!

  VálaszTörlés
 53. Szerintem Te az elsőt választanád....
  Nekem az alsó tetszik.

  VálaszTörlés
 54. Nalam a kek a kedvenc a szine es a felso resze miat.

  VálaszTörlés
 55. A szövegszerkezete az alsónak,de a képek a felsőn.
  Így marad az alsó.:O)

  VálaszTörlés
 56. Én egy öszvért javasolnék : Az alsó , de a tetejére ráírnám a humort és a szeretetet :))

  VálaszTörlés
 57. Atyagatya! Mennyi hozzászólás! És milyen egyhangúan megszavaztátok azt, amit én választottam.
  Az öszvérmegoldások is tetszenek, azon én is gondolkodtam, hogy ráteszem a mottót a sárga névjegyre is, csak valahogy lemaradt.
  Lehet, hogy megfogadom a tanácsokat, és módosítok itt-ott a képen, finomítok az egészen, hogy az apró hibák eltűnjenek, de lényegében az alsó az amit megtartok.
  Köszönöm a szakmai tanácsokat is, és örülök az előbújó zugolvasóimnak! Üdvözöllek benneteket!

  Ami nagyon fontos, hogy én ugyan nem vagyok kiadványszerkesztő, de nagyon szívesen bogarászok ilyen dolgokkal, és a világért sem adnám ki a kezemből ezt a feladatot, mert így sokkal inkább a sajátomnak érzem a dolgaimat, mert ez így tényleg én vagyok, a kis hibákkal együtt. De természetesen köszönöm a felajánlást a profi kártya elkészítésére.
  Honey! Aranyos vagy! Tudom magamról, hogy bármennyire profin meg lenne csinálva, én úgy is belepiszkálnék.

  Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, és az ötleteken el fogok gondolkodni. :)

  VálaszTörlés
 58. Szia Mici!
  Nekem a képen az alsó tetszik. Mert jobban átlátható a szöveg rajta, a figuráid aranyosabban mutatnak a füvön. Annyit azért változtatnék (ha még lehet, és ezt választottad;-)), hogy a nevedet picit lejebb tenném a kártya közepe felé, úgy harmonikusabb lenne az elrendezés.

  VálaszTörlés
 59. Az előbbi eltűnt...:-(
  Az alsó a képen jobban tetszik - átláthatóbb a szöveg, és a figuráid kedvesebben mutatnak a füvön.
  Annyit változtatnék ezen is, hogy a nevedet lejebb tenném, középre.:-)

  VálaszTörlés
 60. Látom, már döntöttél!:-)) De csak most látom, hogy a kedves logód (szarvas-m-es) mindkettőről hiányzik...:-((( Direkt?:-(((

  VálaszTörlés
 61. Szia!
  No most nem olvastam el senki reagálását (ily késői órán), így nem tudom, hogy mire jutottál eddig ...
  Nagyon tetszik mind a kettő :), de
  az első benyomásom alapján ötvözném a kettőt:
  - első fejléce
  - első jelmondata
  - második színvilága
  - második elrendezése az elérhetőségeket tekintve

  VálaszTörlés
 62. Nekem is az alsó,mert a fehér olyan snasz,ez meg elegánsabb.Én részleteket nem figyelek,nekem az összhatás tetszik!

  VálaszTörlés
 63. Látványra a második, marketing szempontjából az első tetszik. :)

  VálaszTörlés
 64. Szia! Én a másodikra szavazok, mivel az első kicsit régimódi és szét van esve a szöveg. Úgy értem, szerintem rosszul vannak pozicionálva az elérhetőségek. A kék vonal a neved alatt pedig tényleg ősi ötlet..A második viszont, tiszta, világos, egyetlen pillantással áttekinthető. Átgondoltabbnak tűnik mint a fehér. Amúgy csodálatosak a munkáid, igazi tálentumod van! :-) An.

  VálaszTörlés
 65. Én is belepiszkálnék, ha nekem csinálna valaki névjegyet. :o) Akkor pár igazítás az alsóhoz: A neved és a fejléc között nagyobb helyet kellene hagyni, mert a fejléc szinte "rajta ül" a neveden. A legalsó sornál legalább 3mm margót kellene hagyni, de a legjobb 5 mm lenne. Ha máshogy nem fér el, inkább legyen picivel kisebb a betű, de "ne essen le" a kártyáról. Én kivenném a figurák közül a Szarvasmici feliratot, hiszen rögtön alatta ott áll nagybetűkkel. :o) Helyette inkább a jelmondatot tenném fel. Egyébként mindkettő tetszik, a kéken csak az alsó infókat kellene 4 sorba szedni és jobbra zárni a textilműves alá, és teljesen jó lenne. :o) Remélem nem haragszol, hogy így belekotnyeleskedem. :o)
  Üdv: Honey.

  VálaszTörlés
 66. Akkor most először írok, aztán majd olvasok - a többi hozzászólást! :o)
  Nekem a második variáció tetszik jobban, mert letisztult, jobban "átjön" rajta a lényeg.. meg úgy egyébként is szemrevalóbb. És most visszaolvasok :o))

  VálaszTörlés
 67. Szia!
  Első megszólalásom, eddig csak gyönyörködtem. És persze azonnal egy fontos témába kotnyeleskedek bele. ;)
  A 2. jelölt (sárga) valahogy barátságosabb, az én szememben jobban illik a pihi-puhi teremtményekhez. Jobb, h középre van rendezve, átláthatóbb (az elsőnél az e-mail-es blogos rész összefolyós) és a színvilága is melegebb. De a másik fejléce (a fotók) is roppant szemrevaló és szimpatikus. ;)

  VálaszTörlés
 68. Nekem is a zöld tetszik jobban :)

  VálaszTörlés
 69. Szia Mici!

  Jól megnéztem a névjegykártyáidat, és én a kettőből csinálnék egyet. :-) Színeiben a kék tetszik jobban, viszont a kép a másodikon tetszik. Az "Egyedi plüssfigurák..." feliratot mindenképpen tedd rá, az nagyon jó! Az elérhetőségeid elrendezésében szintés a kék tűnik nekem jobbnak, bár én az e-mail címed és meska címed egymás alá tenném az egyik oldalra, míg a blogg elérhetőségét a másik oldalra.
  Egyébként meg akárhogy is fog kinézni, ugye kapok belőle! :-)
  Cinella

  VálaszTörlés
 70. Most úgy írom ide a véleményemet, hogy az előzőeken nem olvasom el, így talán pártatlan maradok!
  Nekem a második tetszik! A füves háttér egy nagy játszótér számomra, ami a játékos figuráidhoz a leg hozzáillőbb, kötetelen. Az elsőben a jelmondatod aranyos, mit szólnál a kettő kombinálásához.

  VálaszTörlés
 71. Szia!!

  Nekem az alsó tetszik a legjobban!!!
  Pusy Ági /ßußu/

  VálaszTörlés
 72. Nekem is az alsó tetszik.

  Ja, és láttam a Mamissal együtt készített nyulat élőben. Nagyon jól néz ki.

  VálaszTörlés
 73. Alsó! Tök jó és egyedi és személyes!

  VálaszTörlés
 74. Nekem is az alsó tetszik! Olyan aranyosak a füvön a kis alkotásaid :)

  VálaszTörlés
 75. Nekem a második verzió "fejléce" sokkal kedvesebb, természetesebb, szerethetőbb. Viszont kicsit sűrűnek érzem az elérhetőségek elhelyezését. A nevet lejjebb csúsztatnám.

  VálaszTörlés
 76. Nekem a felső tetszik. Melyik lett végülis?

  VálaszTörlés