2010. április 29., csütörtök

Meskamese

Amikor elkészült a Meskabalám, körítettem mellé egy kis mesét. Pálom sem volt rest, még akkor megírta a saját meséjét, a piros lámpáknál várakozva, munka közben. Most teszem közzé, mert azt gondolom, hogy mostanában túl sok kellemetlen dolog történik, viharok, viták, félreértések. És én most rosszul érzem magam, mert megbántottakat, és megbántókat is szeretek, és nem akarok tartozni egyik nézőponthoz sem. A fejekbe ugyanis nem látok, és szomorúan tapasztalom, hogy az utóbbi időben a sorok között olvasni tudásom is megkopott. Azt szeretném, ha ez a kis mese legalább egy kis időre kizökkentene mindenkit a negatív gondolatokból.

"Meskabeli kerekország közepén él Meskapó és Meskanyó. Gondolta 1x Meskapó és Meskanyó, a Meskaneten meghirdet egy versenyt. Ki tud nekik legszebb meskabalát készíteni. Szükségük is volt rá, mert a közelben élt Meskabitang MesCapóne, aki minden nap felvette Meskabátját csőre töltötte 9 Meskaliberes pisztolyát, felpattant Meskapónijára és elindult hogy megzavarja és ellopja minden meskás gondolatát, ötletét., nehogy elkészítsék Meskapó és Meskanyó Meskabaláját. De szerencsére a közelben élt a négy Meskétás és segítségükkel sikerült MesCapónét meskalitkába zárni. Így mindenki nyugodtan készítheti meskabaláját Meskapónak és Meskanyónak. Meskabalájuk szülinapja május 20. Kié lesz a legszebb Meskatinka és Meskádám? Ha valakinek megjött a Meskedve és Meskalandra vágyik, ötletekért  a Meskalendbe menjen. Itt a vége, Meskavéle. Meskacagtunk, igyunk hát egyet a Meskakancsóból."

A történet lényege, hogy sokat agyaltunk,hogy milyen szavakat lehetne kitalálni, amiben egybeolvad a Meska és a készülő figura neve. Pálom nagyon belesodródott a dologba. :) 

19 megjegyzés:

 1. Hát ez nagyon tetszett, jót mosolyogtam rajta! :-D

  VálaszTörlés
 2. :) Hát igen, valahogy így kellene megnyugvást találni lelkünkben viharok után! Nagyon aranyos mese és jó Neked, hogy Pálod részt vesz a hullámok megszelidítésében!

  VálaszTörlés
 3. És azóta is biztos meskául beszél:)

  VálaszTörlés
 4. Szerencsére nem értem miről is írsz a bevezetőben, de a párod igen jól kifundálta ezeket a meskaságokat! A meskakancsón szó szerint felröhögtem :))

  VálaszTörlés
 5. Igen. A négy meskétás, meg a meskakancsó, az telitalálat! :D

  VálaszTörlés
 6. Hát nem semmi....Nekem a Meskabitang MesCapóne a kedvencem...Jó lenne megörökíteni plüssböl... :)

  VálaszTörlés
 7. Nagyon aranyos kis meskamese lett :-D

  VálaszTörlés
 8. Igen, azt hiszem tényleg így kellene...Most egy nagyot lélegeztem...

  A bejegyzésed mindkét része üdítő volt...:)

  (mosolyogtam azon, amit a sminkről írtál...valahogy így én is:)

  VálaszTörlés
 9. A bevezetőt nem értem, lehet nem is baj,
  a mes(k)én meg jót mosolyogtam :)

  VálaszTörlés
 10. Hasonlóan érzek, mint ahogy te megfogalmaztad. Jól eset a Meske. :)

  VálaszTörlés
 11. Ezt aztán jól meg Meskalizáltátok. :D

  VálaszTörlés
 12. Édes pofa vagy már megint, de jót vihogtam :))

  VálaszTörlés
 13. Azt a MESKAEVŐPÁLCIKÁJÁT.Az elejét én sem értem mi a depi oka?

  VálaszTörlés