2010. február 13., szombat

Dobozaim

Vacskamati kérésére mutatom a dobozaimat. Konkrétan azokat, amik textillel bevontak. Mert hogy kiderült, hogy hasonló vonzódás van mindkettőnkben a dobozolással kapcsolatban. Ami nálam még a textillel való bevonással, egyszersmind összhang teremtésével fokozódik.
Nos az első fecskék a jobb fölső sarokban látható készen vásárolt dobozok voltak. Ők rejtegetik a rövidárut, és az apróbb, de még nem cafat anyagokat. Sikerült hozzájuk egy polcocskát vásárolni, így kerültek a műhelybe. A fali polcra pedig felkerültek a cipős dobozok, az asztalra meg a papírzsepisek. De szúrták a szememet, ezért elkezdtem őket műhely-kompatibilissé tenni, vagyis egy egységes (természetesen) zöld textillel becsomagolni. Ruhát kapott egy gazdaságos-bolti kocka alakú zsepis doboz is, ő a vatelinpamacskákat rejti. A szalagos dobozomat szétszedett állapotában vontam be a csíkos vászonnal, ami összehajtogatva nagyon csini lett. A cafatos dobozomra (az egyikre) rászabtam a zöld vásznat, a belsejébe pedig molinó bélés került, kihajtható csíkos széllel. És természetesen a papírzsepis doboz levehető ruhát kapott, hogy cserélhető legyen.
Nem tudom azonban, hogy a dobozmániám erősebb, vagy a textillel bevonós, eltakargatós dolog, de varrtam ruhát egy kaspónak is, amiben az ollóimat, és mindenféle súlyos eszközeimet tárolom. Természetesen a cél az volt, hogy amikor beleejtem az ollót, ne törjön a kerámia kaspó. Így aztán  a ruha belseje egy vastag vatelin párnácskát rejt. Így a sietős eszközpakolás sem tesz kárt az edényben.

És apropó szalagok. Gyönyörű szívecskés szalagokat rendeltem az Etsyn. Meglepetésemre Szingapúrból érkezett, rendeléskor ez fel sem tűnt. És természetesen Valentin-napra szántam egy-két figurámra... Nem jött össze ez az egyéni akció, a rendelkezésemre álló teret most a megrendelések töltötték ki. Talán majd jövő Valentinra lesz a Meska-polcomon is szívecskés ez+az, vagy csak úgy, amikor épp ráérek ilyesmit faragni.


7 megjegyzés:

 1. Hmmm.... Mici! Doboz és kosár mániás létemre... csorog a nyálam. Egyszer közzéteszel egy doboz beborításáról szóló tutorialt?
  Vácon találtam nem is olyan régen egy lakásdekorációs üzletet, ami telis tele van mindenféle szépséges dobozzal, kalapdobozokkal, meg olyan Tildás beütésű, romantikus mintás gyönyörűségekkel. Ha van még pár perc a parkolóóra lejártáig, az tutti, hogy én ott töltöm el... ÉS CSAK NÉZELŐDÖK... néha...

  VálaszTörlés
 2. ezek gyönyörűek!!!
  és olyan jó ötletet adtál, a lány szobájába szeretnék az antik színű bútor mellé valami színt, és ilyen dobozok tökéletesek lesznek!

  (nagyon bonyolult ez a bevonás??)

  VálaszTörlés
 3. Mici, ezek mesések! :)) Pios-fehér dobozokat tervezek majd az én Micim szobájába. Megadtad a kezdő lökést. :))

  VálaszTörlés
 4. Hát ezek az igazi kincsesládák! :)
  Elképesztően jók Mici, na és a szalagjaid?

  VálaszTörlés
 5. Nagyon csinosak a dobozaid az egységes ruciban! Az ollómegóvós bélelős ötletért köszönet... én is megvalósítom!

  VálaszTörlés
 6. Ha én ilyen rendes leszek egyszer,az de jó lesz!!!!!!

  VálaszTörlés
 7. Nagyon jók lettek, és a választott zöld anyag is szuper jó árnyalatú.

  VálaszTörlés