2010. január 8., péntek

Csajok! Ti hogy készítitek a majonézt? Tojássárga, fűszerek, és cseppenként adagolt olaj, meg kevergetés unalomig? Na akkor nézzétek meg ezt, és lehet dobálni a hátasokat. A dolog működik, és hihetetlenül tökkkéletes majonéz az eredmény.Természetesen az arányok változtatásával még izesebbé tehetitek! Só, bors,mustár, citromlé, én egy pár csepp folyékony édesitöszert is szoktam hozzáadni. Az olajat sem mérem. Ki hogy szereti.  I S T E N I...14 megjegyzés:

 1. Hát ez hihetetlenül jó! Köszi! Nem kell vacakolni a kevergetéssel! :D

  VálaszTörlés
 2. Tényleg hihetetlen! :) Legközelebb kipróbálom, mert a kevergetés nekem is elveszik a kedvem a saját készítéstől.

  VálaszTörlés
 3. Én tejhabosítóval szoktam csinálni...
  Kb. 5 perc, ha az előkészítést is beleveszem.

  VálaszTörlés
 4. Ez hihetetlen!!!
  Köszi, hogy megosztottad velünk!

  VálaszTörlés
 5. Kipróbáltad?! Én még nem hallottam olyat, hogy a fehérjét is beletennék a majonézbe.. amúgy idén úgy csináltam, hogy a kézimixeremet felállítottam az állványára, így maga keverte a majonézt, térültem-fordultam, közben löttyintgettem rá az olajat.. :D

  VálaszTörlés
 6. Ma is érdemes volt felkelni, megint okosabbak lettünk. Köszi!

  VálaszTörlés
 7. Nagyon jó, de tényleg. Tudna valaki segíteni, hogy milyen alkotóelemek kellettek bele és mennyi, mert egy kukkot nem értek németül, de még angolul se. Köszi. :D

  VálaszTörlés
 8. Na, mi meg kevergettük eddig... hosszan.

  VálaszTörlés
 9. Én még nagyon régen mikor csináltam a majonézt, akkor mondta egy barátnőm, hogy feltétlenül tegyek bele mustárt. Azóta igy mindent beleteszek, csak a tojásnak én a sárgáját használom habverővel készitem és az olajat öntöm igy a sűrűségét mindig tudom szabályozni.
  Az összetevők -ahogy a nő is csinálta- tojás, mustár, citromlé, só, bors, cukor, olaj. Én bazsalikomot is teszek bele. Amióta van ilyen mixerem mint a nőnek, azzal készitem.

  VálaszTörlés
 10. Nekem még sohasem sikerült majonézt csinálnom, pedig már próbáltam, de valószínűleg nem kevertem elég ideig, mert eluntam. Ezt ki fogom próbálni, kösz9önöm Mici!

  VálaszTörlés
 11. Lányok, őszintén szólva mivel én idegenkedem a nyers tojástól, nálunk főtt sárgája kerül bele. Adunk hozzá egy kicsi cukrot, mustárt, tejfölt, olajat, sót és ízlés szerint borsot.
  Én egyébként ledöbbentem ezt a nagy oljmennyiséget látva!

  VálaszTörlés
 12. Hát az olaj mennyisége engem is megrázott kissé.Lenne egy másik kérdésem:vajon ez meddig áll el a hűtőben?A kisebbik fiam sosem eszik vajat,mindent csak majonézzal enne.

  VálaszTörlés