2009. december 30., szerda

Szopifül

A tegnapi bejegyzésben idéztem egy Könyveslány által írott mondatot. A történet még nyáron kezdődött, amikor is egy nyaralás alkalmával egy 5 éves kislány elveszítette legkedvesebb játékát, Szopifület, aki folyton vele volt, még álmában is. A nyaralásból hazatérve a szülők mindent bevetettek, hogy találjanak pótlékot a kis nyuszkó helyett, de semmi nem segített, és a kicsi lány álmában továbbra is úgy morzsolgatta a hiányzó nózit, mintha ott lett volna. Egy babás fórumon is próbáltak segítséget kérni, na ott született az ominózus mondat. Erre aztán megkeresett engem az anyuka, és próbáltuk összehozni közösen a dolgot. Én elmondhatatlanul szkeptikus voltam, hogy egy ilyen tárgy helyettesíthető-e egyáltalán, és mivel az anyagválasztás elég nehézkesnek bizonyult, nem is bíztattam őket, hogy megoldható a dolog. De csak nem hagyták annyiban, és a személyes találkozásunkkor láttam, hogy hónapok elteltével is mennyire szenvedélyesen akarták visszakapni Szopifület a kislány számára. Elkészítettem hát, amihez rengeteg fotót kaptam segítségül, és leírást a méretekről, tapintásról.
Íme, ilyen lett az általam készített másolat, mellette a fotó az eredetiről.


Jelentem, a másolat annyira jól sikerült, hogy a kislány csukott szemmel vette a kezébe, és azonnal felismerte tapintásról!19 megjegyzés:

 1. gratulálok:)) a cseppike milyen boldog lehetett, én direkt ugy irányítottam a kölköket, hogy nagyonn nehezebben elhagyható dolgot szeressenek meg.. így az enyimek takaróval mászkáltak mindenfele.. meg lehet nézni a dorciét.. le is fotózom minnyá..

  VálaszTörlés
 2. A mi családunk is tudna mesélni a párna cicáról és a morzsolgatható füléről :-)
  Emlékszem nehezen szoktam le róla amikor meghalt a néni aki csinálta.

  Csak ismételni tudnám magamat: csuda amit csinálsz! Nagy boldogság lehetett a kislánynak ha még az anyag simaságát is eltaláltad!

  VálaszTörlés
 3. Tyű Mici..Nem semmi! Te aztán biztosan nem véletlenül születtél erre a világra :) Csak ámulok és bámulok. Remélem, hogy egyszer majd az én gyerekeimnek is lehetnek Micijei, bár attól még messze vagyok :)
  Kitartás!
  Boldog új évet.

  Evi

  VálaszTörlés
 4. Nem csodálom, hogy azt írták rólad: MINDENT meg tudsz csinálni. Ezek után...:))

  A jövő évre hasonló szívmelengető munkákat kívánok neked, és hozzá jó egészséget és alkotó kedvet!

  VálaszTörlés
 5. Elmondani nem tudom, mennyire örülök, hogy sikerült!!!
  Klónozásban is szuper vagy :-)

  VálaszTörlés
 6. Nagyon szép lett! Jobb mint az eredeti!:)

  VálaszTörlés
 7. Csodás vagy, és kész. :) Teljesen meghatott a történet. :')
  Tudom, milyen szörnyű a hiány, mert Peteszem elvesztette a kedvenc (tucat) Egérkéjét. Vettem neki pont olyat, de ő felismerte, hogy nem az... Ez a Szopifül viszont hihetetlenül bájos, és tökéletes másolat lett! :)

  VálaszTörlés
 8. :O
  Na ez nagyon komoly!!! Nálunk Gréta már 3-4 "olyan" takarót kapott, amilyen az övé, de hiába.... Ez nagyon nagy dolog!

  VálaszTörlés
 9. Hűűűűűűűűűű! Nagyon szuper lett! őszintén csodállak! Azt hiszem Te leszel ezentúl a gyerekek megmentője, és elveszett állatkák "megtalálója".

  VálaszTörlés
 10. Az én alvónyuszim ugyan nem veszett el, csak a testét darabokra rágta a degum. Most komolyan belegondoltam, hogy egyszer majd a gondjaidra bízzam földi maradványait, hogy ujjáéleszd. Persze elsőbbség a gyerekeké, én már így 30-on túl valahogy elalszom a nyuszi nélkül is...

  VálaszTörlés
 11. Már az elöző bejegyzésnél is gyanakodtam, de most már biztos vagyok benne, rokonságban állhatsz a Mikulással vagy más csodatévő lényekkel! :)
  Még sok ilyen sikert kívánok Neked!

  VálaszTörlés
 12. A Jó Isten egy fantasztikus talentumot adott Neked, amit mások oromére használsz fel. Minden tiszteletem.

  VálaszTörlés
 13. Micikém, Te nem varrsz, hanem varázsolsz!! :D Az ilyen sztorik minden fáradtságot megérnek. :D

  VálaszTörlés
 14. BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT!!!! :))))

  VálaszTörlés
 15. Le a kalappal előtted. Eddig is tudtam, hogy fantasztikus vagy, de ezt most meg is erősítetted.

  VálaszTörlés
 16. Nagyon kedves tőled, hogy segítettél a kicsinek. :) Fantasztikus vagy, hogy ilyen jól lemásoltad. Nagyon meghatódtam az írásodon.

  VálaszTörlés