2009. november 10., kedd

Rajzoltam

Nem hagy engem nyugodni, hogy olyan sokan rajzolnak cérnával, tűznek szabad gépi tűzéssel. Nekem is kell ezt tudnom. Ma kiderült, hogy a dolog gépfüggő is.
Legutóbb, amikor kukacoltam, kinyírtam a Veritas-omat. Azóta hálistennek már üzemel, de akkor közölte a szerelő, hogy ilyen pittyegős digi varrógéppel, aminek oldalirányban állítható a tűrúdja, TILOS szabad gépi tűzni. Na most elővettem a Pfaffomat, gondoltam teszek egy próbát. Annyira szép lett a kukacolás, hogy előkaptam egy anyagdarabot, és kipróbáltam, hogy rajzolni tud-e a kis sárkány. És TUD!
Ha figyelembe vesszük azt a nem elhanyagolandó tényt, hogy papíron való rajzolásban sem vagyok ügyi, akkor azt kell hogy mondjam, ez nem rossz. Szóval ha majd lesz egy-két szabad órám olykor-olykor, akkor majd rajzolgatok én is cérnával.


12 megjegyzés:

 1. Mit nem rossz? Nagggyon jó! Öcccsém az a masni!!!! :D

  VálaszTörlés
 2. Mici, ezt már múltkor sem értettem, hisz szinte mindannyiunknak, akik szabadgépitűzünk - legalábbis akiket valósan vagy virtuálisan ismerek - pittyegős, digi gépe van.

  Mindenesetre a lényeg, hogy rátaláltál a "ceruzádra", nagyon tetszik a lyányka, főleg, hogy én se tudok rajzolni. Vagyis én ennyire sem:)) Hajrá, ne hagyd abba!:)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon bírom a plüss állatkáidat és ez a rajz is nagyon tetszik! :)))

  Tényleg tilos szabadgépi tűzni ezekkel a digitális csodákkal? Most rettenesen elkeserített, mert én ráadásul talpat is kaptam hozzá a gépemhez... mégsem kellett volna megválnom a mechanikus gépemtől? Ez minden esetre már úgyis múlt idő.

  VálaszTörlés
 4. Nem vagy ügyi rajzolásban? Na, ne már! :) Nagyon szép lett. :)
  (Én vágyom egy pittyegősre akkor is, ha nem szabad vele kukacolni - úgyse tudok. :P)

  VálaszTörlés
 5. Nagyon ügyes vagy!!! Egyszer én is kipróbáltam, de az enyém a kukában végezte. :)

  VálaszTörlés
 6. Nagyon helyes kislányt sikerült rajzolnod! :o))

  VálaszTörlés
 7. Legalább írtad volna, hogy papíron még szebbet is tudsz! Én még papíron sem tudok csak úgy, minden előzetes rákészülés nélkül ilyet rajzolni. Ez nem ér!!!!!!
  Nem tudok róla, hogy Veritassal ne lehetne szabad gépi tűzni... mindent jól állítottál be akkor rajta?

  VálaszTörlés
 8. Hát szeretnék én így tudni rajzolni ceruzával. Gépról meg aztán ne is beszéljünk. Nagyon jó lett! Ja és kérlek nézz be hozzám vár ott egy díj!

  VálaszTörlés
 9. Naggyon jólfésült a kicsike... :)

  VálaszTörlés
 10. Kalácsképű leány:)) nagyon aranyos, én még ceruzával is csak pálcika emberesbe nyomatom, varrógéppel meg örülök, ha egyenes vonalba sikerül 0.5-re letűzni valamit, nem hol 1mm hol meg 1cm:))

  VálaszTörlés
 11. Te Mici,én sem tudok kibéküldi ezzel a digi-dologgal.Szerintem ez nem digi-,hanem minőségfüggő !
  Ha a szakidnak lenne igaza,akkor az én szegény Aurórám már rég nem élne.
  Nem lehet,hogy a gond azzal van,hogy a Veritas gyengébb másolata egy komolyabb gépnek (ha jól tudom,a Pfaff Smartnak) és egyszerűen nem bírja ezt a fajta strapát ?
  Mástrészt nálam pont a nem elekronikus masina,a régi Pfaff Gritzner purcant ki néhány hét kukacolástól .Azóta sem lehet felső szálfeszességet állítani rajta.

  VálaszTörlés
 12. Ja,a lényeg: ez is nagyszerűen megy neked :-)

  VálaszTörlés