2009. október 31., szombat

Csodabolt,, csodanap!

Tegnap valóban Budapesten jártunk, mert szükségem volt erre-arra. És valóban volt szerencsém találkozni FércJutkával, mert lebuktunk, hogy ott vagyunk, nem messze tőlük. De jól tettük, hogy nem szabadkoztunk, hogy most nem, mert ezer dolog meg izé, inkább kihagytunk pár betervezett megnéznivalót, de végül sikerült beesni a Fércművekbe.
WOW!!! Csak ezt tudom mondani! Imádom őket, édes, kedves, szeretni való család. Megtapogathattam a fércállatkákat, láttam, hogy élőben milyen csöppek a kötött sapik meg sálak, és láttam a csodaműhelyt, amiben tényleg picit átfáztunk, amíg dumcsiztunk. De ott annyi látnivaló van, hogy csuda. Szépen elrendezett dobozok, feliratozva, és anyagok sorban behajtogatva a szekrénybe. És megannyi turis kincs. Ámultam, bámultam, és gyönyörködtem a fércdolgokban is, és a két gyönyörű kis pasiban is. Sokat nem álltak velem szóba, mert a felnőtteknek volt megbeszélnivalójuk bőven. Judit! Köszönjük! Még ilyet!!!

Nos és az apropó, a bevásárlás. Ez fontos, most ezt telitorokból ordítom nektek, LÉTEZIK MAGYAR TEXTILGYÁRTÁS, VAN MAGYAR PLÜSS, ÉS PAMUT!!!!!!!!!
Teljesen véletlenül találtunk rá a cégre, és én azóta sem tértem magamhoz. Plüssök, nyíratlan (frottírszerű) plüssök, stretch pamutok egyszínű és csíkos változatai, egyfalas pamutok, bolyhos pamutok, interlock pamutok végtelen számú színekben, iszonyú mennyiségben. Mintás plüssök, csíkos plüssök (piros-fehér is természetesen!) hihetetlen színvariációkban. Szavakba nem is tudom önteni, hogy miminden van, és ami nincs, azt legyártják ha kell, akkor is, ha csak 1 méterre van szükség!
Jól jegyezzétek meg a nevet:
MINITEX!!!
Budapest, Soroksári út 110.
A Gubacsi út 47. felől is van bejárata.
És akkor néhány példa.
Mindkét irányba rugalmas pamut, nem bolyhos, hanem hurkolt hátfallal.
Babatestnek, topoknak, vagy akár tréning ruhának.
2600 Ft/kg, azaz kb. 1400 Ft/m.

Plüssök, legalább százféle színben, kiváló minőségben. A nem reaktív színek ára 3490 Ft/kg, azaz kb. 1690 Ft/m.

A reaktív plüssök (erőteljes színek, mintásak) nagyszerű mintákkal, változatos színösszeállításokkal, és azt hiszem, hogy a csíkosak is ide tartoznak, és legalább 60-féle csíkos plüss van a boltban.
Ára 3650 Ft/kg, vagyis kb. 1815 Ft/m.

A plüssök között ilyen unikumot is találtunk, tűpettyes, de ezüst pöttyökkel, amik úgy hatnak, mintha svarovski kristályok lennének.
Ára 4060 Ft/kg, vagyis métere kb. 1950 Ft.A vágatlan plüssök, ezek a puha, frottír hatású anyagok is léteznek egyszínű, és csíkos változatban is. Számtalan színben, színkombinációban. Ez a csíkos 2860 Ft/kg áron kapható, azaz métere kb. 1715 Ft.

És a stretch pamutok. Hihetetlen sok színváltozatban, és természetesen uni (egyszínű) változatban is, ráadásul bolyhozott hátfallal is, fincsi puha, és meleg.
A csíkosak ára 3330 Ft/kg, vagyis métere kb. 1140 Ft.

Ami kifejezetten tetszett az egészben,hogy nincs limit. Ha 30 centire van szükséged valamiből, akkor azt is levágják, sőt le is gyártják, ha épp nincs raktáron, vagy ha saját elképzelésed van. Három mp-en belül kezembe nyomta a hölgy a színkatalógust, hogy válasszam ki a színeket ahhoz a csíkos anyaghoz, amit már olyan régóta keresünk. Aztán pironkodva kérdezte, hogy jövő péntekre jó lesz-e...
Egyszerűen nem akartam hinni a fülemnek, szememnek.

SZÍVBŐL AJÁNLOM AZ ÜZLETET MINDANNYIÓTOKNAK!


13 megjegyzés:

 1. Szuper napotok lehetett! :o) ...és gyönyörűek az új anyagjaid!

  Írtam Neked emailt! Puszi!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon klassz anyagok ,annak külön örülök hogy hazai termék. Nekem volt szerencsém 6 évig 1 lenszövő gyárban dolgozni/varroda részlegében,ma is hiányzik/ és ott is voltak nagyon szuper szövetek,magyar tervezésűek,90 % a külföldre ment.
  Ezt a címet megjegyzem és ha már gyakorlott vezető leszek ,biztos elmegyek.

  VálaszTörlés
 3. 60 féle csíkos plüss??? Atyaég... Micikém, amennyit eddig ismerek belőled, erős a gyanúm, hogy heves szívdobogásos tünetegyüttesed lehetett a helyszínen...:) Hogy bírtad ki, hogy ne hozz mindegyikből?:)

  VálaszTörlés
 4. Ez tényleg csoda nap volt. :)))
  Szuperek az anyagok.

  VálaszTörlés
 5. És én mindet meg is simogattam. :))

  VálaszTörlés
 6. Komolyan mondom, öröm volt olvasni, minden betűjét a híradásnak, mert manapság már úgy kell utánakutatni a korrekt lelőhelyeknek. Hurrá, hurrá, hurrá!
  Még szerencse, hogy Páloddal eygütt mentél, így fel fel tudott mosni a padlóról, amikor elaléltél az ámulattól.

  VálaszTörlés
 7. Köszi az infót! Megint jó napotok lehetett!

  VálaszTörlés
 8. Hű, de jó volt olvasni ezt a bejegyzésed. Elöször is azért, mert minden szavadból érezni lehetett az örömöt! Másodszor pedig azért, mert van Mo-on textilgyártás. Több ilyen hely kellene, több ilyen eladókkal! Remélem egyszer eljutok oda én is.

  VálaszTörlés
 9. köszi mici! és egyből bloglistára is teszlek, jó?
  üdv,
  néma.

  VálaszTörlés
 10. Micsoda anyagok! És van pöttyös?! Ezt meg kell néznem, köszi a címet!

  VálaszTörlés
 11. Köszi is infot, én is elmegyek megnézni, és vásárolni.

  VálaszTörlés
 12. Szia Mici!

  Én csak most találtam meg ezt a bejegyzést, és nagyon örülök neki! Alig tudom kivárni a jövő hetet, hogy el tudjak menni vásárolni! Tudnál nekem nyitva tartást mondani?

  VálaszTörlés
 13. Szia Mici!

  Én csak most találtam meg ezt a bejegyzést, és köszi, hogy megosztottad! Mindenképp elmegyek! Tudnál nyitva tartást írni?

  VálaszTörlés