2009. augusztus 8., szombat

Régiségek kicsiny boltja

Ma befőzés volt a Szarvas családban. De egy igazán szokatlan és különleges módon. Ugyanis Pálom, és Anyukám együtt mentek el a piacra, hogy megvásárolják a hozzávalókat, majd együtt csinálták meg a sok üvegnyi lecsót. Én meg ezen közben a varrógép mellett ülve élveztem az illatokat, és azt, hogy nekem semmi dolgom az üvegekkel. Viszont azok keresgélése közben talált egy pár zsáknyi plüssjátékot apa. Nagy örömömre végre előkerültek ezek, és mivel ma újdonság nem készült, csak a szokásos, ismert figurák, ezért bemutatom Nektek őket.
Nagyjából 10-15 éves darabok. A kismackó egy Burda szabásminta alapján készült. A bohóc, és az elegánsan frakkba öltözött pingvin saját tervezésűek, mint ahogyan Csillingék is, bár ők egy réges-régi Lego készletből, a Little Forrest Friendből való figurák alapján születtek. Akkoriban nem engedtem meg magamnak Lego megvásárlását, viszont ezek a figurák annyira tetszettek, hogy akartam Dorcikámnak, hát elkészítettem plüssből. Akkor talán 2-3 éves volt, ő kapta a királykék Csillinget, majd amikor Csabus született, övé lett a lila. Annyira édesek ezek a harangvirág kalpagok, hogy jóideje tervezem, hogy megint varrok Csillingszerű babácskát. És jelentem, Csillingék szabásmintája szépen gondosan el van téve, korábbi önmagamtól rendkívül szokatlan módon! És most azért elmosolyodtam magamon, hogy milyen bájosan elnagyoltam a kidolgozást annó. :)


9 megjegyzés:

 1. De jók! A macit felismertem, nekem is megvan az a Burda. :) Csillingéket is rögtön beazonosítottam. :)) Szuperek!

  VálaszTörlés
 2. Hol vannak elnagyolva? Én nem látom! :) Szerintem tökéletesek ők is. A maci a kedvencem. :)

  VálaszTörlés
 3. Én is a Szarvas családban szerettem volna anno kisgyerek lenni!:-)))Holnap reklamálok is anyukámnál, hogy ő nem varrt nekem ilyen csudálatokat!Gratula!

  VálaszTörlés
 4. Látod, már évek óta blogolhatnál. :))

  VálaszTörlés
 5. Nagyon édesek. Már akkor is szupi ügyes voltál:-)

  VálaszTörlés
 6. Nagyon édesek!
  Szerencsések a fiúk, hogy ilyen ügyes Anyukájuk van!!!
  "...elnagyolt..."? Miről beszélsz?

  VálaszTörlés
 7. Szia!
  Hát igen, most már értem, hogy hogyan születnek ilyen gyorsan meg ezek a csodás figurák. Férj dolgozik, te meg varrsz :) Nálunk ez megtörténne, akkor hamarosan válás lenne belőle. :)

  VálaszTörlés
 8. Nagyon édesek!
  A harangvirág sapka nekem is nagyon tetszik:)!

  VálaszTörlés
 9. nagyon helyesek ezek a figurák:o) a kedvencem Csillingék:o) és hogy elnagyolt lenne, én egyáltalán nem így látom, nagyon szépek!

  VálaszTörlés