2009. augusztus 4., kedd

Dolgozgatok

Ma műhelygyakorlaton voltam. Na nem a műhelyemben, mert az még nincsen kész, de gyakran vagyunk lenn, szépítgetjük, és talán fotót is mutatok holnap. Ma csak szimuláltam, mintha a műhelyben lennék. Ez azt jelenti, hogy nem kapcsoltam be a számítógépet, csak ebédidőben, egy pár percre, csak amíg épp a legfontosabbakat megnéztem. És gyakorlatilag egész nap varrtam, pont mintha lent lennék a munkahelyemen, elszigetelve. Arra jöttem rá, hogy ha igazán zavartalanul akarok dolgozni, akkor még a rádió sem szólhat.

Nem igazán csinálok mostanában újat, mert többnyire a már meglévő figuráimat kérik tőlem, de van egy megrendelőm, aki ragaszkodik ahhoz, hogy táskákat is készítsek. Igazából nem a kedvenc munkám, de ha kéri, ő bizonyára elégedett vele. Legutóbb ezt a két kisméretű táskácskát készítettem, persze szettben, a hozzá illő pénztárcával, és mobiltokkal. Sajnos egy csomó táska ment már úgy el, hogy nem készítettem róluk fotót, és ma ahogy arra vártam, hogy jöjjön a vevőm ezekért eszembe jutott, hogy mégiscsak meg kell örökíteni.
Varrtam megint Kicsiguszt, de ez sokkal gusztább, édesebb lett, kizárólag ezért mutatom meg.
És feltűnt, hogy mostanában előtérbe került nálam a lilás szín. Mályva, lila, fáradt rózsaszín. Szeretem ezeket a színeket, de ritkán használom. Konkrétan a lilát kifejezetten ritkán. De a múltkori bevásárlókörúton találtam ezt a lenesnek mondott, de szerintem full poliészter anyagot, ami függetlenül attól, hogy miből van, nagyon szép, és visszafogottan lila. A mályva plüss is akkor, és ott sikeredett, és ma kezdtem sajnálni, hogy csak ennyit vettem belőle. És rémülten rendeltem lila szemeket, mert Mia Manó elkelt, és nekem szükségem van még Miákra. Lesznek majd más színűek is, a meglévő szemeket is felhasználom, de minden színből csak egy pár van. És a lila változatot nagyon megszerettem. Most szólok mindenkinek, nem kizárt, hogy áttérek a Miagyártásra, mert beleszerettem ebbe a babácskába, és akarom csinálni.

És akkor hogy ne csak lilák, meg mályvák mutassák meg magukat, itt egy torta. Nem most készült, még a múlt hónapban, de elég béna lett a fotó, és nem akartam feltenni, de Pálom azóta is a fülemet rágja, hogy ezt látnotok kell. Sajna nem volt érkezésem beállított, bevilágított fotót készíteni, mert ez is akkor jutott eszembe, amikor már megfogta a tulaj. Hát gondosan kivágtam a terhelő bizonyítékokat a konyhám állapotáról.
A nővérkém kotyogta el a munkahelyén, hogy klassz, marcipánnal burkolt mindenféle szépséges tortákat szoktam csinálni alkalmanként. Egy gyermekes anyaként, amikor még anyunál laktam, akkor viszonylag rendszeresen, mostanában ritkábban fogok hozzá efféle huncutságokhoz. De most kérésre elkészítettem.
Ha nem lenne elég tuti a tipp, segítek. Ez itten egy merci mentőautó. Az embléma lemaradt, és a feliratok is, amiket szerettem volna elkészíteni, de az éjszakai sütögetés után nem volt már hangulatom megszövegszerkeszteni és kinyomtatni, aztán laminálni a feliratot.


17 megjegyzés:

 1. Mostanában nálam sem mindig szól a rádió. Engem is elkezdett zavarni. Alig várom a műhelyedet!!

  VálaszTörlés
 2. Mici, ez a táska a kellékeivel együtt szuper! Megint levettél a lábamról. :)) Csigusz is édes, a torta meg mestermű! Nem csinálnál végre valami kis gagyit? :D Folyton csak ajnározlak... :)Tényleg elképesztően ügyes vagy!

  (A rádió nálam sem szól, de a gyerekeken nem találom a kikapcsoló gombot... :) )

  VálaszTörlés
 3. Miért ne lenne elégedett a táskáddal, mikor olyan nagyon szép! A csigusz még mindig imádom:-) A tortát a fiam imádná!!
  Nemcsoda ha beleszerettél Miába, hiszen annyira szuper-:D
  Na, és it most egyet kell értenem Lidérckével..

  VálaszTörlés
 4. Szuper lett a táskád a kiegészítőkkel!!! Csigusz is nagyon cuki, na de hát, hogy még tortát is? Elképesztő vagy! :))

  VálaszTörlés
 5. A táskád kiegészítőivel együtt szuperjó, persze, hogy tetszik a megrendelődnek!
  Csigusz is nagyon helyes, a torta pedig....:)))

  VálaszTörlés
 6. Nem csodálkozom, hogy a megrendelő köti az ebet a karóhoz: csodajó ez a szett:)))

  VálaszTörlés
 7. Nagyon jó ez a szett, na és a Csigusz sem semmi, a tortáról nem is beszélek, attól teljes mértékben el vagyok alélva, és jöhet is értem egy ilyen "mentőautó".
  Nálam mindig szólnia kell valaminek, zavar a csend, illetve álmosít, valami háttér nesz kell, sokszor halvány gőzöm sincs, hogy miről van szó, de szóljon csak, ha tanulok, vagy gép előtt ülök, a TV szól leggyakrabban, ha varrok a rádió.

  VálaszTörlés
 8. HŰŰŰŰŰŰ! Ez a szett nagyon-nagyon-nagyon tetszik!
  Műhelyed mikor lesz készen?
  Én teljes csöndben nem tudok meglenni, úgyhogy nálam álandóan szólnia kell a rádiónak.

  VálaszTörlés
 9. Ez a táska! És a kiegészítői... Nagyon szépek. Hightech munkák...

  VálaszTörlés
 10. Lehet, hogy egyszer én is fogok venni tőled egy Mia manót, ugyanis a lányomat úgy hívják. :)

  VálaszTörlés
 11. Nagyon várom már az avatóbulit a műhelyben!
  Kiváncsi vagyok,akkor milyen csodák születnek majd.
  Nézz be hozzám a blogomra,ha van kedved!Meghívtalak játszani.

  VálaszTörlés
 12. Ez a táskás szett!! Már alig várom, hogy csinosan járhassak..

  VálaszTörlés
 13. Én kész vagyok! :) Van, amihez nem értesz? De komolyan!!! Legalább egyet mondjál!! Fantasztikus ügyes vagy!!!!!!

  VálaszTörlés
 14. Jutka! :) Én is!

  Dorka! Csak nyugodtan ajnározzál! Jól esik!!! :) Amúgy szerintem már sok gagyit csináltam. :D De hát azt csak nem mutatom meg...

  Ibcsy! Akkor a Dorkának írottak Neked is szólnak. És örülök, hogy tetszik a táska. Nem tudom, hogy én miért nem vagyok megbarátkozva velük, anyukám is el volt alélva tőlük, na a Pálomról meg nem is beszélek. Végül is ő ragaszkodott hozzá, hogy fotózzam is le.

  Edina! Elképesztően örülök! :)

  Bea! Tényleg nem gondoltam, hogy ez ennyire kézenfekvő, hogy persze, hogy tetszik. Mondjuk még sosem mondta, amikor megkapta, hogy wow, ez milyen klassz, csak kért még táskát. Talán ezért nem vagyok annyira tutira biztos a dolgomban.

  KicsiKató! Köszönöm!

  Marvika! Engem a rádió elterel, elviszi az összeállt gondolatokat, és ötleteket, meg a félóránként bemondott hírek miatt szembesülök azzal, hogy az idő milyen gyorsan halad, én meg milyen lassan. De ha csend van, és csak a madarak zümmögnek, meg az néhány autó húz el a ház előtt, és az a pár ember, akkor teljesen rá tudok hangolódni arra, amit csinálok. Néha persze jólesik a zene, és akkor beteszek egy cd-t.

  Cinella! A terv az, hogy amikor a kölkök már nem lebzselnek itthon, hanem annak rendje és módja szerint mennek oviba, suliba, akkor én birtokba veszem a birodalmamat. És akkor ha már ennyire tetszik nektek ez a táska, akkor megígérem, hogy fognak ilyenek is születni odalent. :)

  Ducika Ducila! De jó, hogy Te is itt vagy! És köszi! Hightech... :)

  Mesike! Örülnék neki! :)

  Adri! Avatóbulira eddig nem gondoltam, de az ötlet nem rossz. Persze nem fogok pezsgőt vágni a falhoz, érthető okok miatt, de meginni talán. Ott. Ez tetszik! :)
  Ja, és benéztem Hozzád, és majd meg is válaszolom!

  Tündérlátta! MOST jött el az ideje, hogy csinosan járj!!! De tényleg! Mi az akadálya?

  Erika! Hidd el, sok olyan dolog van! :) Pl. a kutyikhoz sem értek, de készül a levelem ezügyben! :) Ja, meg ilyen ügyességet igénylő dolgok között is sok olyan van, amihez nem értek. Nyugi! Nem vagyok én olyan unyiverzális, csak többnyire olyat mutatok, ami azért összeállt. ;)

  VálaszTörlés
 15. Aztaaaa!!!

  Hát varrás fronton nem okoztál "meglepetést" , Gyönyörűek lettek a táskák!!! És igenis tessék mindent fényképezni!! Ezek olyan gyönyörű darabok:)!!!

  No de ez a mentőautó:d ez mindent visz! Zseniális!!!! Valamikor én is szemeztem az ilyen marcipáncsodákkal... de sosem volt bátorságom nekikezdeni (megjegyzem igaza van Pálodnak tesséknekünk mindent megmutatni:) ) Szóval le a kalappal!! :D

  VálaszTörlés
 16. Az én kishugom fantasztikus nagyon büszke vagyok rá , és nagyon szeretem.ERIKA a nővérke

  VálaszTörlés
 17. Gyönyörű a táska! Jó, hogy kattintottál róla párat! :D

  VálaszTörlés