2009. június 10., szerda

Naná, hogy teknőspáncél

Hokata kérésére újabb teknősbéka készült, de mivel nem bíztam abban, hogy Tihamér édes-bájos karakterét képes vagyok megismételni, ezért azt ajánlottam Katának, hogy három különböző anyagból elkészített teknősből próbálja kiválasztani azt, aki leginkább emlékezteti Tihamérra.
Ők születtek. Naná, hogy a tippelők ügyesen kitalálták ezt a rumlis asztalon látható jelekből. :)
Jellemük is alakult az alatt a pár nap alatt, amíg velük foglalatoskodtam.

II. Tihamér imád a kertben lenni, és rémrettentő mód bosszantják a levéltetvek. Nagy biokertész lévén azonban nem használ vegyszert a kártevők ellen, különösen, mert allergiás is a vegyszerekre ezért inkább katicát tenyészt, hogy ők tüntessék el a levelekről az oda nem illő betolakodókat. Emiatt mindig terpeszkedik rajta egy-két katica. De őket kedveli, hát nem bánja, ha rajta nyargalásznak.

Tódor egy szépfiú, aki nagyon barátságos teknős hírében áll. És amióta tudja, hogy együtt ünnepli névnapját a Rómeókkal, magát is egyfajta Rómeónak érzi. Nagyon sok helyen járt már, mert szeret ismerkedni. Egyszer még Mici Mackóval is találkozott, aki megkínálta őt mézzel. Azóta nagy mézimádó vált belőle, így aztán nem ritka, hogy körüldongják a méhek.

Eperke -született Tark Amália-, egy albínó teknős. Bőrszínével megbarátkozott, de ragaszkodott ahhoz, hogy színes kontaktlencsét hordhasson. A barna szem jobban bejön neki, mint a piros. Mivel imádja az epret, és a szíve helyén is egy eper dobog -képletesen szólva-, ezért nagykorúvá válása után első dolga az volt, hogy megváltoztassa nevét. Nem szereti a cicomát, de azért megkért egy festőművészt, hogy pingáljon a páncéljára virágokat. Az eper mellett ugyanis a virágok a gyengéi.
Íme a kis csapat.

11 megjegyzés:

 1. De cuki tekik :-D
  Mind nagyon kis helyeske :-)
  Mici,áruld el kérlek hogyan csinálsz nekik ilyen édes,bályos pofit?!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon helyesek, s mind mekkora egyeniseg!;-)

  VálaszTörlés
 3. Eprecske a nyerő nekem. Én nem bánom, hogy albínó. :))

  VálaszTörlés
 4. Azonkívül, hogy édesek,imádlak olvasni:-) Mind tündéri!

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szépek és a történetük nagyon kedves. Gratulálok hozzájuk és a többi gyönyörű alkotásodhoz!!!
  Ági

  VálaszTörlés
 6. Ngyon jóók:D Nálam II. Tihamér a nyerő:D:D

  VálaszTörlés
 7. Szia!
  Nem is tudom írtam-e már Neked.
  Úgy bírom, ahogy pózolnak!!!:D
  Nagyon jól rakod össze a színeket, jó ízlésed van, de ezt tudja mindenki:)

  VálaszTörlés
 8. Katica!
  A hogyan készült Déziben leírtam, hogy hogy alakítom ki ezt a pofit. Ha gondolod, akkor készítek egy vázlatrajzot, amin nagyjából lekövethető a menet.

  Ibcsy!
  Örülök, hogy szívesen olvasol!

  Ágó!
  Köszönöm a gratulációt az alkotásaim nevében is!

  Judit!
  Itt is az a nap fénypontja, amikor elkészül egy figura, és elkezdjük fotózni. Nagyon jókat nevetünk, amíg elkészül egy halom kép.
  A színek... hát van ebből itthon gond, mert én betegesen ragaszkodom ahhoz, hogy összepasszoljanak... de fiúk vesznek körül. Örülök, hogy tetszik az ízlésem! :)

  VálaszTörlés
 9. Cukipofák ők is, csak az a baj, hogy az én fantáziám véges, hogy ezt minden bejegyzésednél valami más formában fogalmazzam meg. De úgyis tudod, hogy rajongója vagyok a kis Miciteremtményeknek :o)))

  VálaszTörlés
 10. Nem tudnek valasztani kozuluk, az biztos :) Mind olyan edes. Es az a nezes, azok a pofik...

  VálaszTörlés