2009. június 16., kedd

Műhelykrónika 5.

A fal megkapta szép zöld színét. Kivéve egy oldal... nem lett elég a festék, és mint minden, amit mi megveszünk utolsó darab volt. Mára ígérték, hogy lesz. Így aztán a szőnyeget takarítottuk tegnap. Na meg hogy ne unatkozzam túlságosan, itt fönt nagytakarítottam. Bocsika mindenkitől, akinek bármit is ígértem, de higgyétek el, ez a takarítás már életbevágó volt. Láttatok már portörlést vésővel? Na kb. így festett a dolog.
Apropó festés. Krisztallit említette, a gyerekszoba falára festett mesefal képet. Vérszemet kaptam, úgy döntöttem én is akarok ilyet. Meg is említettem Pálomnak, hogy majd egyszer csak festenék a műhely falára egy szarvast. Na ennek örömére ma reggel beállított egy írásvetítővel, meg fóliákkal. Csak annyi dolgom volt, hogy kiválasszam a megfelelő fotót, amit egy programmal rajzzá alakítottam, és ezt kinyomtattam a fóliára. Ez pedig föl lett vetítve a falra, én meg szépen körberajzoltam. Most, hogy ez ott van, hát kicsit tartok a festésétől, mert rettentő aprólékos vonalak, színváltások vannak benne. Valszeg akkor is kölcsön kérjük majd az írásvetítőt, mert úgy biztosan könnyebb lesz színezni. De ez nem most lesz, előbb parkettázunk.

17 megjegyzés:

 1. Aztamindenit! De kiváncsi vagyok a végére. :)))

  VálaszTörlés
 2. Jujdejózöld! És a szarvasod biztos nagy örömmel fog neked inspiráló kritikákat adni... mert olyan belekotyogós a feje, nem? Megnézhetem majd élőben...? Egyszer?

  VálaszTörlés
 3. :D:D:D Szarvamici-s lett!!! Tök jó!!

  VálaszTörlés
 4. Csak 3 szó: csúcs vagy Mici! :D

  VálaszTörlés
 5. Kezdetektől figyelemmel kísérem műhelyed alakulását, de most ez a falrajz megszólalásra iskésztet, ami csupán csak annyi: csudijó!!!

  VálaszTörlés
 6. Ez de jo lesz! Es meresz vagy a fal szinevel is, nagyon vidam.
  Egyebkent meg Mici, tok jol nezel ki:-)

  VálaszTörlés
 7. Nagyon klassz lesz a muhelyed!!Biztos csodaszep dolgok keszulnek meg ott!CSak ugyesen!

  VálaszTörlés
 8. Mici,ez a szín nagyon szép lett.És a szarvas a falon valami csúcsszuper...na majd ha gyerkőcöm lesz Én is rajzolok a falra, felírtam a megvalósítandók listájára :-D

  VálaszTörlés
 9. Úristen Lányok! Mindig úgy megleptek. Amikor arra számítok, hogy senki nem is fog írni megjegyzést, akkor aztán önnek csőstől a kedvesebbnél-kedvesebb hozzászólások! Köszönöm szépen!

  Erika! Szeretettel várlak, gyere bármikor!

  Detti! Ezt a szarvast nem lehetett volna lehagyni. Valamilyen formában mindenképpen oda akartam varázsolni a helységbe.

  Edige! Igen, azt hiszem már látom a végét is. :)

  Barbi! Köszi!

  Nöné! Örülök, hogy nem tudtál szó nélkül maradni! :)

  Kicsoda! Hát nem tudom, hogy merész volt-e a színválasztás. Azért ez a fotó kicsit csal, mertaz írásvetítő fénye eltorzította a valóságot. De szerintem nagyon vidám, és világos lett így a kis lukacskám.
  :8) Nemtom, hogy amúgy ez a jel jelent-e valamit, de én most a pironkodásomat próbálom kifejezni vele. Hogy jól nézek ki? Egy bizonyos hangsúllyal szoktam én is ezt mondani. Csak ugye egész más aspektusban. :) Azért persze köszönöm, hogy megjegyezted. :)

  Fruzsi! Már nagyon várom, hogy ott készíthessem a dolgaimat. Tudom, hogy ott ők is jobban érzik majd magukat. És mindent meg is teszek azért, hogy egy vidám kis kuckó legyen. :)

  Katica! A saját faladra is rajzolhatsz. Bemelegítésképpen. ;)

  VálaszTörlés
 10. Jajj! Fércjutka kimaradt! Én is nagyon kíváncsi vagyok ám a végére. De most konkrétan ez a szarvascsaj feladta a leckét. Ma le is kiabáltam az uram fejét, hogy nem ez lett volna a legfontosabb!

  VálaszTörlés
 11. Csúcs, csúcs, csúcs! :)))) Alig várom, hogy a kész művet láthassam. Nagyon jó lett/lesz, és csak ne pironkodj! Igenis jól nézel ki. :))

  VálaszTörlés
 12. Nagyon klassz lesz a műhelyed!! És a szarvas szuper!

  Gyere játszani, ha van kedved. Részletek nálam.

  VálaszTörlés
 13. Micikém! Azt a betyár mindenit ! Ez k...va jó lett! F...sza csaj vagy!% Na és a drága Pálod.....!

  VálaszTörlés
 14. Nagyon jó lesz a műhelyed! Az én kuckóm is most készül, bár én nem terveztem falrajzot, ilyenhez nincs kézügyességem. Unoka bátyám rajzol a gyerekszobába a plafonra, ámultam és bámultam, és most is azt teszem!

  VálaszTörlés
 15. El vagyok ájulva, hogy mennyire jó lett, zseni ötlet a szarvas falra vetítése, nincs mese, kénytelen leszek én is valami hasonló módszerrel kipingálni a gyerekszobát :o)))

  VálaszTörlés
 16. A történelmi hűség kedvévért nálunk Pásztohy Panka (gyerekkönyv illusztrátor és itt Szentendrén él)festette a gyerkőcök szobáját, de én már el sem tudnám képzelni nélküle. Örülök, hogy az ötletet ilyen remek csapatmunka kelti életre :-)))HAAAjráá MII-CCII!!

  VálaszTörlés