2009. május 12., kedd

Változások az életemben

Hosszú, és gyötrelmes gondolkodás után egy fájdalmas döntést hoztam. Azért fájdalmas, mert egy barátság is múlhat rajta.
Otthagytam a munkahelyemet, a virágboltot. Az ígéretem szerint még egy hónapot kellett volna ott eltöltenem, de nem ment.
Most új lehetőség felé kacsintgatok. Van egy alsó épületünk, egy komplett kis lakás konyhával, fürdőszobával, ami eddig lakott volt, de most megüresedett. Terveim szerint egy klassz kis műhely lesz ott berendezve számomra. Így felszabadul végre az étkezőasztalunk, és azok a szekrények, fiókok, amikben az anyagaimat, eszközeimet tartottam. Lesz két nagy asztalom, az egyik a szabáshoz, a másik pedig a varrógépeknek. Kialakítok majd egy szépen bevilágítható sarkot is, ahol az elkészített munkáimat tudom fotózni.
A műhely lesz a munkahelyem, és kizárólag hétköznaponként, 8-16 óráig leszek ott.
Vissza kell adnom magam a családomnak. Túlságosan sok darabra szakadtam, és úgy érzem, hogy nem tudtam maximálisan megfelelni mindenhol.
Remélem hamarosan be tudom mutatni az új alkotószigetet, esetleg mutatok képeket a költözés fázisairól. Az egészben az a jó, hogy amikor eldöntöttük, hogy ezt az utat választom, akkor a lelki szemeim előtt az volt, hogy én fogok gipszkartonozni, parkettázni, festeni... De tegnap elkaptam egy beszélgetést, amiben Életem Pálja és a bátyám megegyeztek, hogy együtt megcsinálják. Pálom most teljesen ki akar hagyni a dologból, és csak a kész lakrészbe enged majd be.

27 megjegyzés:

 1. Hajrá, hajrá!! Én is ezen töprengek, így értem, támogatom, biztatom a vállalkozást....

  VálaszTörlés
 2. Mici,te olyan ügyes vagy,ezt is,így is klasszul fogod csinálni !

  VálaszTörlés
 3. Jajj, de kiváncsi vagyok! (Gondolom Te is. :) ) Nagyon bátor vagy , nagyon szeretem ha valaki meglépi, amit meg kell!! Ja, és éljenek a férfi rokonok! :)

  VálaszTörlés
 4. Igen, én is azt gondolom, hogy ez a Te utad! Sok jó munkát és minden jót kívánok hozzá :)!

  VálaszTörlés
 5. Ez igen, bátor csajszi vagy. Nagyon sok sikert és örömet kívánok neked az új utadhoz. Kiváncsi vagyok milyen lesz az új "munkahelyed"!

  VálaszTörlés
 6. De hiszen ez így tökéletes megoldás :D

  1-2 gondolat:
  ha neten akarsz árulni, legálisan, fehéren, számlával, akkor a saját webáruházhoz kell kereskedelmi végzettség is. Ezt nagyon sokan nem tudják, pedig büntethetnek érte.
  Másik megoldás, ha jutalékért vki más webáruházában árulod a termékeidet.

  Sok sikert mindenhez ):

  VálaszTörlés
 7. Tudtam én!!! Szúrtak már nagyon azok a virágok. Az én műhelyem is egy szinttel lejjebb található, van konyha meg minden... :-))

  VálaszTörlés
 8. Gratulálok a bátor döntés meghozatalához. Szerintem így lesz kerek minden. A lelkednek napközben megadod az alkotás örömét, esténként pedig a családi örömöket zsebeled be :-). Nagyon sok szép alkotást kívánok Neked!!!

  VálaszTörlés
 9. Legyen sikeres az új utad :o)! Bár ez nem is kérdés :o)! A készülő alkotó-szoba képeit pedig kíváncsian várom!

  VálaszTörlés
 10. Hajrá!
  Hát ez a Pál! Még egy ici-pici parkettázást sem engedélyez? Milyen ember!!! :DD

  VálaszTörlés
 11. Jaj de édesek vagytok! Nem is gondoltam, hogy elolvassa bárki is ezt a bejegyzést. De hogy még ráadásul ennyi rengeteg biztatást is kapok! Köszönöm szépen!!!
  A pontosság kedvéért azért elmondom, hogy nem vállalkozásba fogok, csinálom ugyanazt, amit eddig, csak semmi mást ezen kívül, és nem éjszaka, meg a gyerekekkel való foglalkozás helyett. Főállású anyaként, kiegészítő tevékenységet folytatva.

  Zsuzsi! Olvasom a tyúktojásos blogodat, mert lehet, hogy majd egyszer vállalkozásba fogok, de egyelőre csak alkotgatok, és néha eladok. Kereskedői végzettségem is van, szóval hál istennek szél se érhet. :)

  VálaszTörlés
 12. Sok-sok sikert a döntésedhez! Én biztos vagyok benne, hogy ez a Te utad.

  VálaszTörlés
 13. Kívánom, hogy valóra váljon.

  VálaszTörlés
 14. Mici!!!Ez mennyire jó hír,szerintem is ez a Te utad.
  Kívánok Neked kitartást az új munkádhoz,sok vevőt és persze sok kellemesen eltöltött percet a családoddal :-D

  VálaszTörlés
 15. Gratulálok,milyen jó lesz neked!!!

  VálaszTörlés
 16. Ó, ez csudaklassz hír! Születhetnek sorra az édesebbnél enivalóbb kis lények. De jó! Kívánok Neked hozzá sok örömöt, boldog, sikeres alkotást!!!

  VálaszTörlés
 17. Sok sikert!:)Ha tenyleg barat volt az illeto, ugyis megert!
  Egy kulonbejaratu MiciLak igazan irigylesre melto!:) Sok oromet, jo munkat neked!

  VálaszTörlés
 18. Kapsz, kapsz sok bíztatást! Remélem nagyon sok sikered lesz, és rengetg szépség kerül ki kezed alól a műhelyedben! Sok sikert! Nagyon jó ilyenekről olvasni!

  VálaszTörlés
 19. Micike! Véletlenek nincsenek! Ez lesz a te utad! Hidd el jobb lesz!

  VálaszTörlés
 20. Éljen! Hurrá! Olyan bátor és erős vagy!

  VálaszTörlés
 21. De jó:) Akkor ezek szerint még több Mici állatka lesz.:) Hajrá hajrá.Nem jó szétszakadni. Nekem egyelőre lövésem sincs, hogy mi lesz hobbimmal ha visszamegyek " dolgozó nőnek". Majd meglássuk:)És egy saját műhely( sóhaj, sóhaj)......

  VálaszTörlés
 22. Pálod rendes, hogy leveszi ezt a válladról, mert most még lelkes vagy, de aztán lehet, hogy sok lenne a varrás mellett. A sün édi, és még nem is szúr! :))

  VálaszTörlés
 23. Jaj, de balga vagyok, a lényeget lehagytam: sok sikert!

  VálaszTörlés
 24. http://onlineadozas.hu/webaruhaz/webaruhaz-kereskedelmi-szakkepesites-nelkul-is

  És ez alapján, ha mégis a webshop mellett döntenél akkor sem kellene végzettség

  VálaszTörlés
 25. Nagyon szurkolok neked! Biztos, hogy ez kell neked/nektek! És igen önző módon örülök, hogy így több édes állatkát láthatok majd ! :))))

  VálaszTörlés
 26. Szerintem mutatsd meg a virágos barátnödnek ezt a blogot és meg fog érteni! (Még ha rosszul is esik neki, de meg fog békélni) A mühelyhez sok sikert és örömöt kívánok én is - nyáron ha jövünk, szabad megnézni? Igen, persze hogy irigykedni szeretnék!

  VálaszTörlés
 27. Merész lépés, de nem féltelek:)))
  Örök változás az élet, s mimdig tovább kell lépni!!! Hajrá!!!

  VálaszTörlés