2009. május 23., szombat

Műhelykrónika 2.

Hát akkor itt egy kollázs. Leszaladtam, hogy készítsek egy-két képet. Már láthatóak a felújításhoz vásárolt holmik. Bükk parkettám lesz, és a valóban rusztikus falra vakolat mintás tapéta kerül majd, amit fehérnek szeretnék. Sajnos nagyon kevés fény jut a kis szobácskába, nem akarom még kevesebbé tenni a színes fallal. A fallal egyébként az a bajom, hogy ezt a zöld színt olyan festékkel sikerült elérni, amit igen nehéz lenne elfedni. Ezért kerül rá a tapéta, ami ha később mégis úgy gondolom, akkor színesre is festhető.
A baloldali kép azt a sarkot mutatja, ahol majd a varrós asztalom lesz. Jobboldalt a három ajtós szekrény, amit még be kell polcozni, és kap lábakat, a helye azonban ott lesz, ahol most is lakik. Az ágy, a fotel, és a szék megy, de a rongyszőnyeg, ami eddig falvédőként funkcionált valószínűleg marad, csak át lesz helyezve, és kibővült feladatköre lesz majd. Erről később.

8 megjegyzés:

 1. Tyű, jó sok helyed lesz!! :) Kiváncsian várom a folytatást!
  És ma én gondoltam Rád, mert kaptam egy Annie Lennox best of albumot. :)))

  VálaszTörlés
 2. Hűha, lesz itt meló, de ez olyan jó. Én úgy szoktam élvezni az ilyet. A fehér színhez szeretnék hozzászólni, esetleg meggondolandó a napsárga falszín. Nekünk olyan az előszobánk, amin egy darab ablak sincs, csak a konyhából jut neki fény. De amikor jön az a várva várt fény, akkor a falszín miatt olyan, mintha déli fekvésű szépséges előszobánk lenne. A sárga előtt fehér színű volt, az nem volt ilyen vidám és világos.

  VálaszTörlés
 3. Úgy látom tényleg lesz még mit csinálni, de hát ez fantasztikus méretű varroda lesz! Bruercsihez csatlakozva én is tudom javasolni a sárga színt, valóban olyan a hatása, mintha maga is világítana, csak az árnyalatot nagyon el kell találni! :o))

  VálaszTörlés
 4. Jutka! Annie Lennoxhoz kellemes hallgatózást kívánok. Arra jöttem rá, hogy nálam nagyon hangulatfüggő. Olykor feldob, máskor viszont szörnyen melankolikussá tud tenni.

  Erika! Abile!
  Meló tényleg lesz, de most nekem nem. Így is lehet élvezni. :) A sárga színt már más is ajánlotta. Talán megpróbálom majd, ha a fehér nem esik jól a szememnek. Csak attól félek, hogy ha nem sikerül eltalálni a megfelelő árnyalatot, akkor nem tudom visszacsinálni.

  A méretnél ne felejtsétek el, hogy a fotó csal! 12 m2 igazán nem nagy, ha bekerülnek az asztalaim, jó lesz, ha a székem melléjük fér majd!

  VálaszTörlés
 5. De jó hogy fotóztál! Így sokkal izgalmasabb végigkísérni műhelykéd alakulását.
  Csatlakozom az előttem szólókhoz, a sárga számomra is sokkal melegebb és barátságosabb légkőrt biztosít, de végül is te fogsz ott csücsülni nem mi :)).

  VálaszTörlés
 6. Épp tegnap állapítottam meg, hogy tényleg jobban mutatna a falon az a sárga szín, ami a műhelyhez kapcsolódó konyhában van. Az olyan nem is nap, nem is rikító, nem is vanília, hanem talán e három keveréke. Csak a csuda tudja már, hogy miből kevertem ki annak idején. :(

  VálaszTörlés
 7. legyen sok oromed az uj kuckodban!

  VálaszTörlés