2009. május 9., szombat

Horgolok

Az egyetlen előnye a virágboltban eltöltött üres óráknak, hogy csinálhatom
ezt:
A dolog érdekessége azonban az, hogy hivatalosan nem tudok horgolni (persze ha eltekintünk a macimtól), és bármennyire is szerettem volna például a Vera által közzétett minták alapján elkészíteni azokat az állatkákat, amiket ő csinál, nekem ezek a minták eddig felértek egy kínai karaktertáblával. Ráadásul Anyahajó nyakláncának sikere is majdnem bevitt a csalitosba, és úgy gondoltam, hogy megpróbálom megcsinálni, de inkább rendeltem tőle még egyet.
De a héten benéztem abba fonalboltba, ami a városunkban az egyetlen, de nagyon jól ellátott boltocska, egy csupa mosoly, jó kedvű hölggyel, aki csoda dolgokat köt és horgol. Na nála láttam meg azt a holmit, ami azt mondta: "Kellek neked! Meg tudsz csinálni!!!"
Egy tényleg rövid gyorstalpaló után azt hiszem most már tudom használni a mintát. Az persze jó alap volt számomra, hogy ismerem a rövid pálcát, meg a láncszemet, és társait. Persze akadnak még gondjaim az egyenletes lazasággal. Ez a darab ugyanis nem lehet szorosan horgolva, mert akkor nem lesz lágy az esése, pedig ennél fontos. Szóval a Catania fonalat, 4,5-es tűvel horgolom. A böködős lányok biztosan értik ennek a jelentőségét.
Sajnos nincs elég fonalam, szerdán lesz majd utánpótlás, de már alig várom, hogy megmutathassam, mert annyira helyes cucc. Addig lehet találgatni, hogy pontosan mi is néz ki ebből a horgolmánykupacból.

8 megjegyzés:

 1. Valami jó kis tavaszi-nyári kendő néz ki belőle :o).
  Egyébként a horgolás nekem is teljesen kínainak tűnt sokáig, olyan kézimunkának, amit én soha de soha nem tudhatok, aztán amikor nekifeküdtem, elég jól bele lehetett jönni. Persze azóta szerintem már elfelejtettem, de tervezem feleleveníteni a nyaralós hetünkön, amikor varrógépet nem vihetek magammal, de horgolótűt igen :o)))

  VálaszTörlés
 2. Csodaszép:) Tényleg kínai karaktertábla:( Szomorkodom. Viszont szivesen írok segítséget csak neked, ha megírod, hogy mit szeretnél megcsinálni.

  VálaszTörlés
 3. Miért is nem vagyok meglepődve, hogy te ilyet is tudsz? :))))

  VálaszTörlés
 4. Halihó! Zsuzska is vállkendöre szavaz! Nagyon remek a színe, egy csomó dologhoz felveheted! Csak így tovább!!!

  VálaszTörlés
 5. Én is vállkendőre tippelek,mert én is készítettem hasonlót vagy húsz éve,de akkor volt aki megmutassa.Azóta már próbáltam újra de nem sikerült megismételni és persze elajándékoztam az összes kendőt,úgyhogy még másolni sem tudom.Gondoltam olyan mint a biciklizés ,de tévedtem.:))

  VálaszTörlés
 6. Szerintem is nyakbavaló, de én a sálra szavazok. Jó ez a szín, szemeztem már vele. Sok sikert! Horgolást úgy vettem észre, nagy misztikum övezi, pedig sokkal könnyebb, mint a kötés meg a varrás, úgyhogy hajrá :)

  VálaszTörlés
 7. Ő bizony egy kalap:)Szerintem.

  VálaszTörlés
 8. Szerintem csak elkezdeni nehéz a horgolást, de mikor már belejössz alig tudod abbahagyni, és várod már hogy mikor folytathatod. Nagyon tetszik a fonal színe és amennyire látszik a mintája is. Én is egy valamilyen lila cirmos kendőbe szeretnék belekezdeni. Sok kitartást kívánok ha hosszú lesz.

  VálaszTörlés