2009. május 12., kedd

Égszakadás, földindulás

És hogy mi ez a zaj? Hát a sün dörög...
Reggel beugrottam a méteráru boltba, mert kellett valami apróság, és azzal álltak elém kedves volt kolléganőmék, hogy rendelt valaki egy sünt tőlem. Na mondtam oké, szerencséje van az illetőnek, mert éppen sündisznóban gondolkodtam. Indulás előtt is épp erről beszéltünk Doriánommal, hogy milyen legyen a dizájnja az új kis fickónak... vagy csajszinak.
Pálom kérésének eleget téve itt van egy olyan figura, aminek térgye(!) van, meg könyöke. Már jó ideje piszkál, hogy csináljak ilyen alkatrészeket. Hát tessék, itt van, megkapta.

Van egy mese, amit nagyon sokszor elolvastam a gyerkőcöknek, szinte már kívülről fújom, és amíg készült ez a tünemény egyfolytában a szereplők neveit hajtogattam: Sün Aladár, Sün Piroska, Sün Adorján, Sün Dorottya, Sün Demeter, Sün Tihamér s a legkisebb: Sün Balázs. Így aztán nem is sikerült nevet választanom neki. És voltak pillanatok, amikor fiúnak láttam, és volt amikor lánynak, de volt olyan is, amikor Grabovszkynak tűnt, a Macskafogóból.
A végeredmény azt hiszem egy ízületi gyulladásos sünszerű szívcsücsök.

15 megjegyzés:

 1. allati klassz lett!!Jo fej nagyon!!:)

  VálaszTörlés
 2. Az biztos, hogy igazi szívcsücsök, mégha ízületi gyulladásos és sünszerű is:))
  A változáshoz óriási gratula, nagy merészség kell hozzá!

  VálaszTörlés
 3. Nagyon vidám kis fickó.. :o) Miből van a tüskéje??

  VálaszTörlés
 4. Aki a sünit szereti, rossz ember nem lehet, és aki varrja, még jobb, és aki szereti, az odavan érte, csücsökkel-pofival-mindennel!
  Sári saját bevallása szerint ő maga egy sünbárány, göndör tüskékkel, és sünmániás. "Még szerencse, hogy a sünit választottam az oviban"– még a jele is süni...:)

  VálaszTörlés
 5. Nekem kicsit borz szerű a képe, de a térde és a könyöke egyszerűen imádnivaló. Jut eszembe, csinálj igazi borzot is:)

  VálaszTörlés
 6. Nem borz, csak kedélyBORZoló. Na most aki kérte, azt mondta, hogy jaj de édes, csak csinálj már nekem egy sünt. :)
  Ha néhány napon belül meglátjátok a Meskán, akkor az azt jelenti, hogy nem tetszett a megrendelőnek.

  Abile a "tüskéje" fincsi, puha effektfonalból van kötve. Pálom ránézett, és azt mondta, hogy olyan mint egy leukémiás süni. :)

  VálaszTörlés
 7. Nem kellene egy alma a hátára?? :)))) Az a fejemhezkapós kép nagyon nagyon... :) Azt nézi, hogy még mindig szúr-e??? :))

  VálaszTörlés
 8. A legjobban az tetszik, hogy "reggel beugrottam a méteráru boltba.." aztán még nincs este 10 és már kész a mű, be van fotózva, a kollázs remek és poszt íródott... :-))
  Sünivel kapcsolatban vannak kritikus megjegyzéseim, de nem rontanám el ezt a bejegyzést most, úgyis jövök még egy e-maillel. Ne feledjem: a süniszakértőm óvodában van, kikérem az ő személyes véleményét is.

  VálaszTörlés
 9. Az az utolsó kép:D:D:D Nagyon bírom ezt a sünt!!

  VálaszTörlés
 10. Nagyonédes!!!Nekem elsőre Tüskés ugrott be a kis cuki pofijáról...imádom a Legkisebb ugrifüles összes szereplőjét.
  Egyébként a könyöke nagyon cuki, olyan mintha lecsúszott volna a bicepsze :-D

  VálaszTörlés
 11. Azon gondolkodtam, hogy nem túl hosszú-e a lába. Mert a sünök olyan totyogósak. Vagyis az enyémek tuti.

  VálaszTörlés
 12. Ez a bicepsz lecsúszás nekem is eszembe jutott. Valahogy nem vagyok kibékülve a karjával. Valószínűleg a következő sünnek nem lesz könyöke, vagy nem ekkora.
  A lába meg persze hogy hosszú. Az igaziak itt mifelénk is totyogósak. :) Végül is egyszerűbb lenne a dolgom, ha nem csinálnék neki lábszárat. Meg ha két kis varkocson levő kezecskéje lenne. Na lehet, hogy össze is hozom így. Van még egy sünre való tüske anyag. Csak akkor már olyan pici lenne. Nem?

  VálaszTörlés
 13. Én ugyan nem vagyok nagy sünszakértő, de szerintem egy igazán szeretni való "valakineknagyonfontos" süni lesz belőle :)!!!

  VálaszTörlés
 14. Mi rögtön láttuk, hogy sünike az illető! A térdén és a könyökén kívül még köldököt is felfedeztünk őkelmén!
  Szerintem úgy édes, ahogy van!!!

  VálaszTörlés