2009. május 24., vasárnap

Colette játéka - újrahasznosítás

"MEGVARRJUK, FOLTOZZUK, LEGYEN ÚJ ÉLETE,
ÍGY LESZ A RÉGIBŐL SZÉP ÚJ KELENGYE!"
Különös kapcsolat van az újrahasznosítás és Mici között. Mondhatni semmi, mert a nagy fiamnál az volt a bevett szokás, hogy nem dobunk ki ruhát, így aztán toldottam, alakítottam, és ennek köszönhetően volt olyan édes kis ruhácska, amit pár hónapos korától 4-5 éves koráig rá tudtam adni. Gondolhatjátok, hogy azért egy idő után ebből elég. Persze a térdjavítás, fenékfolt azért manapság is elkészül ha kell, de csak akkor, ha valami igazán szép dologról van szó és muszáj megmenteni.
A másik alapállás az, hogy kétféle ruhám van, olyan amit ronggyá hordok, mert annyira szeretem, és olyan, ami ha rongy, akkor jó lesz otthonra, mert annyira szeretem. Na most ez a nadrág kivétel, mert egy testesebb korszakomban vásároltam, és szerencsére gyorsan kinőtt engem. Pálom mondta is mindig, hogy úgy nézek ki benne, mintha beteg lennék, mert lígett-lógott rajtam. Gondoltam, hát beáldozom őt. A szívem szakadt meg, amikor az ollót beleengedtem...
De szükségem volt egy szütyőre a fonalaimnak, horgolmányaimnak.
Félreértés ne essék, ízekre szedtem szét a nadrágot, nem egyszerűen levágtam a szárát. Azt szerettem volna, ha arányos a szütyőkém. És mivel bélés is került bele, a derékpántot is levettem.
Na most ezen volt bátorságom kipróbálni a szabad gépi tűzést. Ezt a madárkát "rajzoltam" a táskára. És ekkor éreztem át azt, hogy mekkora nagy dolog az, amit Ledanna csinál. Még egy szép gyöngyöt terveztem szemének, de az lemaradt. Képzeljétek oda!
Na a végeredmény ez lett. Ezzel nevezek be Colette játékára.

15 megjegyzés:

 1. Ha azt írom, hogy "nagyon szép lett", az közel sem fejezi ki a véleményemet. Remek! :)))

  VálaszTörlés
 2. Hát ez nagyon tetszik!!! A madárkáról meg csak álmodozom, de mindjárt lemegyek és próbálkozom, mert az nem lehet, hogy nekem sose sikerül. :) És te mivel ringlizel? van célszerszámod? (Mert akkor irigykedek is. :) )

  VálaszTörlés
 3. Jaj de aranyosak vagytok! Komolyan tetszik? Nem is gondoltam volna.

  Igen Judit, van egy kis segédeszközöm. Egyszer a hódos boltban vettem egy ringlikészletet, abban volt, tök egyszerű. De ajánlom! Olvastam Nálad, hogy Te elviszed szakihoz. Ha lenne ilyened, akkor mindenre ringlit raknál!

  VálaszTörlés
 4. Hát ez valami mesés!!! Nagyon cuki rajta a madárka :)))))))

  VálaszTörlés
 5. Ez nagyon tetszik, pedig nem is szeretem a rózsaszínt. A ringlis megoldás nagyon tuti, pont tegnap rendeltem magamnak én is a köv. táskához :))

  VálaszTörlés
 6. Sir Mici Meghajolok előtted! ;)

  VálaszTörlés
 7. Szerintem nagyon klassz lett! Ügyes vagy.

  VálaszTörlés
 8. Nekem is nagyon tetszik es en nem csak fonalakat tàrolnék benne!!! :D

  VálaszTörlés
 9. Szupi lett, a belseje meg egyenesen a kedvencem, mivel sokat használtam ezt a fajta anyagot és nálunk már nem kapni. Helyes a madárka és bizony sokszor akkor értékeljük igazán a másik munkáját, ha magunk is végig küszködjük lépésről-lépésre.
  kikita

  VálaszTörlés
 10. Csudajó lett! Az a madárka nagyon édi. :)

  VálaszTörlés
 11. Nagyon klassz kis szütyő lett...Én tuti nem csak fonal tárolásra használnám :-D
  Jaj az a madárka nagyon édes...hogy Én olyat miért nem tudok csinálni :-S

  VálaszTörlés
 12. Nagyon helyes lett a szütyőkéd a madárral ... és látod így legalább tovább él - egy új életet! :o))

  VálaszTörlés
 13. Természetesen tudom, hogy lehet ragaszkodni egy akármilyen ruhadarabhoz is 100 okból, de kívülállóként azt mondom, megérte átalakítani és "lemadarazni" :o).

  VálaszTörlés
 14. Milyen jó, hogy adtam egy kis időt még,hiszen az utolsó órákban jönnek a legjobb ötletek:))) Köszönöm, hogy a játékosok között tudhatlak!!!

  VálaszTörlés