2009. április 20., hétfő

A mai napon...

... ezt készítettem.
Dezső a denevér... Felvette a legszebb ünneplő pizsijét, ha már ugye fotózzák.
Egyik nyáron a gyerkőcökkel sétáltunk és fagyiztunk a Tisza partján, ahol is öregecske vadgesztenyefák sorakoznak. A fagyizó előtt van egy olyan példány, amin egy óriási rés tátong. Gyanúsan félelmetes sikoltozás hallatszott a résből, óvakodva lestünk be. Meglepetésünkre egy nem kicsi denevércsalád lógott a fa gyomrában. Édesen világított a szemük, és olyan riadtan figyeltek ki ránk. Na azóta szeretem a denevéreket. Ők nagyon helyesek voltak. És azóta tervezem, hogy csinálok ilyen jószágot. Fogadjátok szeretettel!

14 megjegyzés:

 1. Halálos! :)
  Az a gond Veled, hogy lassan elfogynak a megfelelő jelzők, mert az ember nem szereti ismételni önmagát. :)))) (Mert megint az jutott hirtelen eszembe, hogy ez hihetetlen. :) ) Dezső nagyon tuti!!

  VálaszTörlés
 2. Mar egy ideje olvasom a blogodat es nagyon tetszenek a munkaid. A Dezi születeset is vegig olvastam es nem fogod elhinni, de ma reggel ebredes utan pont arra gondoltam, amikor meglattam a lampamon függö deneverem, hogy kivancsi lennek, hogy te milyen denevert keszitenel. Erre tessek itt van Dezsö! "Halali" jopofa! Nagyon ügyes vagy es a fantaziad allati :D

  VálaszTörlés
 3. Csatlakoznék Márta első mondatához, én is régen olvaslak és nekem is nagyon tetszenek a bábuid.

  Most csak azért bújok elő a névtelenség homályából, hogy megírjam, a pesti pálmaházban vannak denevérek (világosban) és nekem is sikerült lefényképeznem őket. :o) Szóval, ha szereted őket, ott vannak élőben fényképezhetően is.

  VálaszTörlés
 4. Ez annnnyira jóóóó! Meg se merem mutatni Jakabnak... ha nem bánod, megpróbálkozom egy hasonlóval részére, mert odavan a denevérekért.
  Ez a csíkos pizsi! Ja, múltkor a katicára Sára azt mondta, nem tetszik, mert csíkos a ruhája – látod, mégse tetszel mindenkinek...:)

  VálaszTörlés
 5. Nem semmi a Dezső! Matyának biztos tetszene! A jelzőket úgy is tudod!
  Orvosilag egy helyben topogunk. A türelmem rohamosan fogy!

  VálaszTörlés
 6. Kedves Szarvasmici! Imádom a figuráidat. A denevért el nem tudtam képzelni kedves kis figurának, de mostmár látom, hogy lehetséges és elötted amúgy nincs akadály. :)

  VálaszTörlés
 7. Nagyon mókás lett, nagyon ötletes! :)

  VálaszTörlés
 8. Dezső cukipofa, nagyon dizájnos a frizurája, viszont valami miatt szomorkodik, úgyhogy vigasztald meg sürgősen, és mondd meg neki, hogy mi akkor is imádjuk, ha éppen denevér :o).
  (Egyébként nálunk vannak a templomban denevérek, sők kisdenevérek is szoktak születni, és iszonyú ricsajt csapnak az isitiszi alatt :o)))

  VálaszTörlés
 9. Szerintem nincs három gyereked, életed Pálja kitalált személy, nem dolgozol, nem tanulsz, viszont az tuti biztos, hogy nem alszol. Ezt az is komolyan bizonyítja, hogy éjszakai lények ihletnek meg. Tessék most már színt vallani az ufo elődökről és arról az időzónáról, ahol 24 óra 48x60 perc. Na megyek
  "ma is konzerv vért eszünk..." :-))))

  VálaszTörlés
 10. Köszönöm a lelkesedéseteket.

  Márta! Altair!
  Örülök, hogy sikerült kicsalogatni benneteket a hallgatásból, és szóra tudtalak bírni titeket.

  Valójában a denevér ötlete egy kedves kolléganőmtől származik, mert amikor a nyulat varrtam, és éppen fejjel lefelé lógott a kezemben, ő felkiáltott, hogy ez tisztára olyan, mint egy denevér. És tényleg! Hasonlítsátok csak össze a MirrMurr nyulammal. Ugyanaz a szabásminta, csak a fülecskéje más, meg még egy pár apró különbség van közöttük.
  Az említett vonzalom tehát már meg volt, de Jévuska kitűnő meglátása, és ötlete hívta életre ezt a bennem szunnyadó helyes kis fickót.

  Zsukka! Dezső kikéri magának! Ő nem szomorú, hanem egy félelmetes, vérszomjas vadállat! Hát elég furán nézne ki, ha vigyorogna. Tudod a sok éjszakázástól, és lógástól ilyen morc a tekintete. Amúgy kenyérre lehet kenni. :)

  VálaszTörlés
 11. Figyelj, ez a Te Dezsőd nem túl jó színész, mert félelmetesnek meg morcnak csak szeretne kinézni, de nem tudja titkolni kenyérrekenhetőségét :o))). Viszont, rendben, nem is szomorú, csak az éjszakázások miatt kicsit meggyötört, most már tudom, hogy ez a nézés a tükörből szokott visszaköszönni rám :o).

  VálaszTörlés
 12. Egyújabb telitalálat! Szuper, Mici!

  VálaszTörlés
 13. Na és most már tudom, hogy az én szemeim is mitöl pirosak!? Lehet, hogy korábban kellene ágyba mennem, mint Dezsö barátunk? (Apropo, hogy vannak a Te szemeid?)

  VálaszTörlés