2009. január 27., kedd

A tűnemezelés és én


A mai napom munkával telt. Pontosabban a munkahelyemen telt el, és ha nem vagyok résen, akkor halálos unalomban. De tegnap egy kisebb szélütés ért, és úgy gondoltam, hogy ki kell próbálnom a tűnemezelést. Először persze csak rákerestem a neten, mert fogalmam sem volt, hogy eszik-e, vagy isszák ezt a technikát, és találtam is egy vagonnyi videót, részletes magyarázatokkal, és hihetetlenül részletgazdag figurákkal, olyanokkal, akiknek például minden ujjacskájuk különálló kis darab volt. Na ennek örömére szalasztottam is életem Pálját, hogy vegyen nekem tűt, gyapjúkócot, és egy nagy levegőt. Ő nem repesett az örömtől, neki nem jön be ez a természetesanyagosdi, és jobban szereti a plüsskicsikéimet, de támogatja minden ötletemet.
Na első próbálkozásom eredménye megtekintehtő itt és most, viszont a nagyfiam kikönyörögte magának, első látásra beleszeretett. Aztán mégis azt mondta, hogy tegyem fel a Meskára, és addig, amíg valaki szemet vet rá, ő majd vigyáz a kis nyuszómuszóra.
Na ő lenne az, az én kis nyulam-bulam. Aki már ismeri a munkáimat, az biztosan felismeri a szarvasmicis vigyort a kis pofiján.
Szerintem fognak még kijönni a kezeim közül tűnemezelt müttymürüttyök.

6 megjegyzés:

 1. A Nyulam-bulam egyszerűen tündéri. A napokban találtam a blogodra, és teljesen beleszerettem a figurákba. Egytől-egyig bájosak és kedvesek. Gratulálok! :-)
  Audreyn

  VálaszTörlés
 2. Édes kis tündéri a nyulam-bulam! :o)

  A nemezelést én is kipróbáltam már, bár nem térbeli figurákon...A nagyobbik kislánykámnak egy kistáskáját díszítettem nemezelt virágokkal és pillangokkal...húúú, de rég volt már, lehet, hogy előkutatom a kellékeket és megpróbálom mégegyszer...! :o)

  VálaszTörlés
 3. Na olyan szélütés engem is ért már, hogy ki akartam próbálni a tűnemezelést, fél óráig tartott :o). Úgyhogy tű és gyapjú zacskózva. De ha megmondod, hogyan csináltad, esetleg előveszem... :o) MERTEZTETSZIK!

  VálaszTörlés
 4. Jajj, most meg az infarktus ért, hogy hova tűnt a megjegyzésem, de látom csak a felülvizsgálóba :o)))

  VálaszTörlés
 5. Nekem csak egy kerdesem lenne: hogyan kell pontosan ilyen szep figurakat csinalni, azaz hogyan kell "tunemezelni"? Tetszenek ezek a figurak, es en is szeretnek ilyeneket csinalni, es sehol se talalni a neten a folyamatot. Koszi a valaszt. :)

  VálaszTörlés
 6. Szia SzarvasMici,
  a szélütés hozzám is elért........én pont ugyanezeket tettem a minap............nagyon klassz a Nyulam-bulam:)))))))))))))

  VálaszTörlés