2009. január 14., szerda

Filmélményem

Ahogy "öregszem", és emelkedik mozijegy árak színvonala, annál ritkábban megyek el moziba. Pedig imádom ezeknek az új multiplexeknek a légkörét, a hangzást, a képminőséget. Fiatal koromban minden premiert megnéztem, ma csak sóvárgok érte, aztán ha tehetem, valamilyen módon megszerzem a filmek többségét, és itt, a gépemen várnak arra, hogy szemezgessek közülük.
Az elmúlt nyáron fordítva történt, barátnőm rábeszélt, hogy menjek el vele, és két tini lányával, nézzünk meg valamit. A nagy fiam is velünk jött, így elhúztam a számat, amikor a csajok választása a Mamma Miára esett. Természetesen a fiacskám sem repesett, de ha már ott voltunk, hát megnéztük a filmet.
Jól szórakoztam, amin csodálkoztam is kissé, mert filmekben jobban szeretem az elgondolkodtató drámákat, vagy az abszurd témákat. De szeretem ezt a szereposztást, és bár színészileg túl nagy erőbedobásra nem volt szükség ehhez az édes, bugyuta kis történethez, az ABBA zenéje mindenért kárpótolt, még ha nem is az eredeti változatban szólt. Vidám az egész, és Napsütés, meg kék tenger, meg dombok és völgyek, őrült középkorú csajok. Bájos volt Pierce Brosnan, ahogy sármosan, kellemesen botorkált a hangjegyek között, és Meryl Streep bármit is tehet a vásznon, én imádom. És hát ahogy öregszem az érzelmek is erőteljesebben rohannak meg, talán ezért fogyott el annyi zsepi is. És rájöttem, hogy teljesen jó sírni, pityeregni egy-egy filmen.
Szóval nem bántam meg, hogy megnéztem.
Természetesen ezt a filmet is meg kellett szereznem, hogy besorakoztassam a többi közé, hogy ha úri kedvem úgy tartja, bármikor megnézhessem.
Ma amolyan "karácsonyfaleszedőstakarítósrohangálós" napom volt, és mint ilyenkor mindig, most is zenére tettem a dolgomat. Csak már uncsik voltak a kedvenc cd-im, akartam valami mást. Keresgéltem, és már majdnem rákattintottam az ABBÁ-ra, de eszembe jutott a film, így hát ma filmre takarítottam, zenés filmre. Jó pörgősen, hogy mihamarabb le is ülhessek a monitor elé.
Természetesen most is könnyeztem, és másodszor is jól szórakoztam.


3 megjegyzés:

 1. Köszönöm a leveledet,megkaptam. Én a MESKA-n vagyok béna, e-mailt nem találtam, így ide válaszolok. A film nézése nekem is a fa leszedése kapcsán került elő:-). Ezért egész délelött tartott ez az utálatos feladat.
  Szolnok, Nagykörű miatt nagyon kedves hely nekem.
  A Mamma Mia gyakran megy nálunk is, mert a lányok (és én is) nagyon szeretik.

  VálaszTörlés
 2. Jövök ide, s látom Katbo is ide válaszolt. A filmre ugrottam, mert pont egy hete láttam, s nagyon tetszett. A kedves szavakat jöttem megköszönni, no meg kiváncsiskodni, hogy ki vagy. A MESKA-ról már ismerős volt a neved. Örülök a találkozásnak: colette

  VálaszTörlés
 3. Mi, kéremszépen Mamma Mia rajongók vagyunk a lányokkal! És naná, hogy én is megkönnyeztem ;O)

  VálaszTörlés